Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Θέλουν να μας ρίξουν στην θάλασσα, όπως το 22, αλλά τους βαραίνουν τα κόλλυβα που έχουν στο ζωνάρι τους;


ΦΩΤΟ θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ
Που βρίσκονται εκείνοι οι τουρκολάγνοι της μεταπολίτευσης,   τώρα που οι τούρκοι μας απειλούν ότι θα  μας ρίξουν στην θάλασσα , όπως το 22;
Τις τελευταίες ώρες η κλιμάκωση είναι δραματική.
Και αυτοί που λοιδορούσαν τους  άγιους πατέρες και τα λεγόμενα τους τρέχουν να διαβάσουν. Όμως αυτά τα πράγματα δεν διαβάζονται, αλλά στις ώρες μας γίνονται δραματικά βιώματα.
Συμβαίνουν και θα συμβούν πολλά και δεν θα τα μαθαίνουμε. 
Όμως αυτοί που φρόντισαν να μάθουν από τις προρρήσεις των ΑΓΙΩΝ μας είναι έτοιμοι και καλά διαβασμένοι στο επόμενο μάθημα που θα μας βάλλουν οι εξουσιαστές για εξετάσεις.

Χαρακτηριστικό ότι μπήκαμε ως χώρα σε εμπόλεμη προετοιμασία είναι οι θρασύτατες τουρκικές δηλώσεις που από ώρα σε ώρα γίνονται ομοβροντίες εκφοβισμού.
Ο Ελληνικός Λαός δεν μασάει από τέτοια , θέλουμε να πιστεύουμε και το πολιτικό δυναμικό της χώρας που έδωσε και δίνει εξετάσεις πατριδογνωσίας .
Μετά τα ραντεβουδάκια στο περιθώριο της σύγκλισης των χωρών του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο υπό το φως των πολυελαίων και των βασιλικών δείπνων , οι ισχυροί μας άφησαν να μαλώνουμε με τον τούρκο. Μας άφησαν ολομόναχους, καθότι το σχέδιο περιλαμβάνει και την μοναξιά της Ελλάδος πριν το ΜΠΑΜ ( μόνο δηλώσεις νερόβραστες)  
Μετά το ΜΠΑΜ θα τα δούμε όλα και θα ξαναδρομολογήσουμε τις ζωές και τα όνειρα μας , που εδώ και 10 χρόνια μας τα έκλεψαν οι έμποροι των Εθνών .
Τώρα φέρνουν τον τούρκο να μας κάνει τον καμπόσο
« Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, επιτιμά τον Μητσοτάκη για την χθεσινή ομιλία του σε εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων, προβάλλει ισχυρισμούς για εγκλήματα του ελληνικού Στρατού και αναφέρει  ότι μας πέταξαν στο Αιγαίο κατά τον αγώνα της Ανεξαρτησίας το 1922.
Η κατάπτυστη, ανιστόρητη και προκλητική δήλωση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ μιας χώρας που έχει όχι ιστορία, αλλά ποινικό μητρώο μαζικών σφαγών, αναφέρει ότι “αν η ελληνική ηγεσία δεν μπορεί να ξεχάσει ότι τους ρίξαμε στο Αιγαίο Πέλαγος στον πόλεμο της ανεξαρτησίας, θα πρέπει να αντιμετωπίσει την ιστορία της”.
Στην ίδια δήλωση ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ κάνει λόγο για “εγκλήματα πολέμου” προκαλώντας θυμηδία. Η Τουρκία που ακόμη και σήμερα κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου στη Συρία, έχει το θράσος να ψεύδεται με τέτοια θέματα.
Μετά απ΄ όλα αυτά μας καλεί να βαδίσουμε στο…μονοπάτι της ειρήνης και του διαλόγου!»  https://www.militaire.gr/prosvlitikes-diloseis-toy-toyrkikoy-ypex-kata-mitsotaki-kai-elladas-epidiokoyn-klimakosi/
Ξέχασαν οι γείτονες ότι μετά την ναυμαχία της Έλλης κρύφτηκαν σαν τα ποντίκια μέσα στα ΣΤΕΝΑ και μετά ότι σφαγή και γενοκτονία διέπραξαν εναντίων μας  το έκαναν με τις πλάτες των διαχρονικών  φίλων τους.
« Βροχή NAVTEX από την Τουρκία για την υποστήριξη της συμφωνίας με τη Λιβύη! Τα δύσκολα έρχονται» https://www.militaire.gr/vrochi-navtex-apo-tin-toyrkia-gia-tin-ypostirixi-tis-symfonias-me-ti-livyi-ta-dyskola-erchontai/

« Μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τη σκυτάλη παρέλαβε ο Τούρκος πρέσβης στην Ελλάδα, Μπουράκ Οζούγκεργκιν,  ο οποίος τόνισε: «πρέπει να αντιμετωπίζετε τους γείτονές σας ως γείτονες και όχι ανταγωνιστές ή αντιδίκους ή, ακόμα χειρότερα, ως αντιπάλους». Ο Μπουράκ Οζούγκεργκιν παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απόφαση της Άγκυρας να προχωρήσει σε μνημόνιο κατανόησης με τη Λιβύη σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες «Επί σειρά ετών συμβουλεύαμε να μη γίνονται κινήσεις που αγνοούν τα δικαιώματα της Τουρκίας (και των Τουρκοκυπρίων) στην Ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε ο Τούρκος πρεσβευτής στην Αθήνα Μπουράκ Οζούγκεργκιν αναφορικά με την απόφαση της Αγκυρας να προχωρήσει σε μνημόνιο κατανόησης για τις θαλάσσιες ζώνες με τη Λιβύη, σημειώνοντας ότι οι θέσεις της Αγκυρας για τις θαλάσσιες ζώνες λαμβάνουν υπόψη τους το διεθνές δίκαιο και τη νομολογία που το ακολουθεί. Παράλληλα υποστήριξε ότι η ΕΕ δεν έχει λόγο στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ τάσσεται υπέρ της συνέχειας του διαλόγου Ελλάδας - Τουρκίας, λέγοντας ότι η διαμάχη για τις θαλάσσιες ζώνες δεν είναι ικανός λόγος να διακοπούν οι δίαυλοι επικοινωνίας των δύο χωρών. «Πρέπει να αντιμετωπίζετε τους γείτονές σας ως γείτονες και όχι ανταγωνιστές ή αντιδίκους ή, ακόμα χειρότερα, ως αντιπάλους» ανέφερε χαρακτηριστικά προς την Eλληνική πλευρά.»
Αναρωτιόμαστε ο τούρκος πρέσβης αν συνεχίσει έτσι, φαίνεται να παίρνει σειρά προτεραιότητας μετά τον Λίβυο , μιας και σε αυτή την φάση φτάσαμε στο επίπεδο των πρεσβειών;
Η τουρκία διψά για ΑΙΜΑ και Η ΕΛΛΑΔΑ διψά για ΠΝΕΥΜΑ.
Όλα αυτά είναι γνωστά , όπως και το κλείσιμο παλαιών λογαριασμών .
Ο ΟΥΡΑΝΟΣ λένε οι άγιοι πατέρες τις Χριστουγεννιάτικες μέρες είναι ΟΡΘΑΝΟΙΚΤΟΣ, όχι όμως τα σύνορα μας.
Δεν είναι ορθό να ομιλούμε για ημερομηνίες εμπλοκής με τους γείτονες, αλλά κάποιοι πατέρες όταν εισερχόμασταν πριν χρόνους  στα μνημόνια μας είπαν «  μετά από κάποια ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ θα φανερωθούν όλα»  
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας