Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Από εδώ και πέρα Ελληνίδες Έλληνες Καλό Κουράγιο μέχρι να δούμε Άσπρη Μέρα.


ΦΩΤΟ από.diakonima.gr
Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ έδωσε στον Δίκαιο Γέροντα Εφραίμ τον Αγιορείτη από την Αριζόνα ΔΕΚΑ ολόκληρα χρόνια  παράτασης ζωής για να συνοδοιπορήσει με όλα τα πνευματικά τέκνα του και όλους εμάς εδώ  μαζί στην Ελλάδα εν μέσω των φρικτών χρόνων της μνημονιακής δουλείας και της παγκόσμιας δαιμονικής μπόρας που ξέσπασε.
Αυτή η παράταση ζωής- ΔΩΡΟ  που έλαβε ο Άγιος Γέροντας και μέσω αυτού και εμείς οι πιστοί, κατά ΘΕΙΑ συγκυρία συνέπεσε με την έναρξη του εφιάλτη που μεθοδευμένα μας επέβαλλαν σκοτεινές δυνάμεις.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Μπορεί ο  Άγιος Γέροντας να εγκαταβίωνε στην άνυδρο έρημο της Αριζόνας των ΗΠΑ, που η ένθεος πατερική ασκητική  βιωτή του την έκανε δροσοβόλο παράδεισο  , την στιγμή που όλος ο πλανήτης μας έγινε η χειρότερη φονική  έρημος και όχι τόσο από την διαφημιζόμενη κλιματική αλλαγή , αλλά από την διαφημιζόμενη και νομοθετημένη διαστροφή.
Ο κόσμος όλος είχε την μοναδική ευκαιρία σε παγκόσμια πρώτη μετάδοση να παρακολουθήσει το τυπικό μιας αγιορείτικης εξοδίου ακολουθίας
Και τι Ακολουθίας ;
Ενός μεγάλου ΠΑΤΕΡΑ ΝΗΠΤΙΚΟΥ της Ορθοδοξίας και της Ορθοπραξίας.
Πρέπει να ευχαριστήσουμε όλοι μας τον κόπο του τηλεοπτικού καναλιού του 4 Ε για τις συγκλονιστικές στιγμές που παρακολουθήσαμε  φορτισμένοι  ιεράς συγκίνησης. Δεν υπήρχε κανένα σπίτι χθες που να  ανάβει να κανδήλι και να μην έκλαψε.
Κλάψαμε γιατί αποχαιρετούσαμε τον Γέροντα που όδευε στην ΧΩΡΑ της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ.
Και αυτός ο ίδιος από το νεκροκρέβατο του μας αποχαιρετούσε με τα ορατά σημεία της ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ του επί της γης.
Μετά από τέσσερα 24ωρα το πρόσωπο και το χαμόγελο του Γέροντα ήταν φρέσκα σαν τις φώτο που έχουμε του ίδιου στις οικίες μας.
Αλλά το πιο συγκλονιστικό ήταν τα χέρια του ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ που ήσαν τόσο  εύκαμπτα, με τέτοια πλαστικότητα κινήσεων  που έδειχναν,  ότι μπορούσαν να μας σφίξουν το χέρι .
Η ευκαμπτότητα των χειρών του Γέροντα Εφραίμ έδειχνε και την ευλυγισία που είχε το όλο σκήνωμα του.
Μάλιστα, όταν ένας πολύ  μεγάλος εκκλησιαστικός παράγων πήγε να ασπαστεί τον ΓΕΡΟΝΤΑ και έπιασε τα χέρια του που κρατούσαν το ΑΓΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ , τα ευλύγιστα δάκτυλα του Γέροντα σαν να έπιασαν τα δικά του.
Το σοκ φάνηκε αμέσως , επέστρεψε ο ίδιος  στην θέση του και από εκεί καταφανώς συγκινημένος παρακολούθησε την εξόδιο ακολουθία.
Όμως θα σταθούμε σε δυο αποκαλυπτικούς λόγους του σεβαστού ηγούμενου της Ιεράς Μονής Φιλοθέου του Αγίου Όρους αρχιμανδρίτου  Νικοδήμου   που αποχαιρετώντας τον αγαπητό γέροντα του, μας είπε καταφανώς συγκινημένος. Και τότε αμέσως  αυτή η  ιερά συγκίνηση του διαδόθηκε αστραπιαία σε όλη την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, που εκείνη την στιγμή δορυφορικά παρακολουθούσε την εκδημία του Γέροντα Εφραίμ.
-         « μας είπε πριν δέκα χρόνια ο γέροντας μας, ότι ό ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ του έδωσε ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΖΩΗΣ για να είναι κοντά και παρηγορητικά στα πνευματικά του παιδιά»
Σε άλλη αποστροφή του επικήδειου λόγου του μας αποκάλυψε:
-         « το 1986 δυο πνευματικά παιδιά του Γέροντα Εφραίμ από την Αριζόνα λαϊκοί ,επισκέφτηκαν το  έτερο μεγάλο αγλάισμα της Ορθοδοξίας τον Γέροντα Εφραίμ στα Κατουνάκια. Μόλις τους είδε, πριν ακόμα  τους χαιρετήσει, τους είπε
Ο γέροντας σας είναι πολύ πλούσιος και αυτοί απορημένοι του είπαν, ότι ο γέροντας τους ζούσε ασκητικά και πτωχικά. Όμως ο Γέροντας Εφραίμ ο Κατουνακιώτης επέμενε , είναι πλούσιος σας λέω και αμέσως τους αφηγήθηκε το ΟΡΑΜΑ που είδε εκείνες τις μέρες.
-         Είδα παιδιά μου τον ΓΕΡΟΝΤΑ σας ενώπιον του ΚΥΡΙΟΥ μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. Ο ΚΥΡΙΟΣ μας  ήταν πολύ ευαρεστημένος από το έργο του Γέροντα σας και του είπε
« ΕΦΡΑΙΜ  ΕΙΣΕΛΘΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΧΑΡΑΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΟΥ»
Όμως ο Γέροντας σας κοντοστάθηκε και ανταπάντησε στον ΧΡΙΣΤΟ …
-         Κύριε και τα παιδιά μου οι μοναχοί και οι μοναχές τι θα γίνουν ; να εισέλθουν και αυτά;
ΑΣ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ του είπε ο ΧΡΙΣΤΟΣ
Και συνέχισε παιδιά μου, ο γέροντας σας
-         Κύριε και οι λαϊκοί , τα πνευματικά μου παιδιά τι θα γίνουν; να εισέλθουν και αυτά;
ΑΣ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ  του είπε ο ΧΡΙΣΤΟΣ
Στα ακούσματα αυτά του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Φιλοθέου δεν υπήρχε πιστός που να μην λυγίσει από ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ.
Δεν ήταν δάκρυα λύπης αλλά ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΑ ΔΑΚΡΥΑ ΧΑΡΑΣ.
Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ δεν μας άφησε , τώρα είναι πιο κοντά μας.
Ήταν η εμπροσθοφυλακή και η αντιβαλλιστική ομπρέλα του πλανήτη μας στις αντίχριστες δυνάμεις.
Ήταν ένα ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ .
Μιλούσε στα ίσια για τον ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ και δεν τον περιέγραφε ως ένα απροσδιόριστο κακό όπως συνηθίζουν να κάνουν στις μέρες μας πολλοί μεγαλόσχημοι.
Ομιλούσε για την ανάγκη της ενότητας της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ γνωρίζοντας από τότε, τι προβλήματα θα αντιμετώπιζε αυτή  από το αντίχριστο κοσμικό γεωπολιτικό πνεύμα που εμφιλοχώρησε μέσα από την αμαρτία.

Το 2017 έδωσε το μήνυμα του και στους Ρώσους, ώστε να προσέχουν και αυτοί από το πνεύμα της αντίχριστης οίησης.
Στις 26.04.2017  η Pravda   με το άρθρο της:
«Elder of Mount Athos gives frightening prediction for evil to destroy mankind»
Προσεγγίζει την τρομακτική καθημερινότητα μας με πνευματικούς λόγους του Γέροντα Εφραίμ του Αριζονίτη ότι:

«Ζούμε σε τρομακτικά χρόνια»
« διαβολικές δυνάμεις απειλούν την ειρηνική συνύπαρξη στην Γη»
«ο διάβολος είναι πολύ οργισμένος , άνοιξε ήδη το στόμα του και καταπίνει πολλές ψυχές»
«Ευλογημένος είναι αυτός που δραπετεύει  από τα δόντια του και βλέπει στον Ουρανό για τη σωτηρία του», είπε ο Γέροντας Εφραίμ.
Σύμφωνα με τον ίδιο «η κατάσταση στον κόσμο επιδεινώνεται κάθε χρόνο.»
Ρωτά  μάλιστα τον εαυτό του ο γέροντας Εφραίμ και προειδοποιεί : «αν αυτοί που είναι  μακριά από τα εγκόσμια και τους  πειρασμούς κάνουν λάθη με συνέπεια να τους καίει ο πονηρός , τι γίνεται με αυτούς που βρίσκονται μέσα στην φλεγόμενη  φωτιά της κοσμικής καθημερινότητας;» Pravda.Ru#sthash.F2BeBYXW.dpuf
Αδελφοί εν κατακλείδι  η εκδημία του ΑΓΙΟΥ αυτού ΓΕΡΟΝΤΑ έγινε κατά ΘΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ σε μια κρίσιμη ιστορική καμπή για ολάκερη την ανθρωπότητα αλλά και για την πατρίδα μας.
Η δαιμονική μπόρα ήδη κορυφώνεται και πρόκειται να βρέξει πυρηνική φωτιά ( τα στρατηγικά πυρηνικά  και τακτικά όπλα βγήκαν από τα σιλό και τοποθετήθηκαν πάνω στους εκτοξευτήρες)
Η εκδημία του Γέροντα Εφραίμ έγινε λίγες μέρες πριν τις κρίσιμες εθνικές εκλογές στην Αγγλία που από το αποτέλεσμα τους θα φανεί τι δυνάμεις άγνωστες και  διαλυτικά καταστροφικά οικονομικές θα απελευθερωθούν από ένα σκληρό και άτακτο BREXIT.
Τα πράγματα στην πατρίδα του Γέροντα Εφραίμ και δική μας πατρίδα, την φίλτατη Ελλάδα, πάνε από το κακό στο χειρότερο. Ουδείς μας υπολογίζει και οι « φίλοι»  και σύμμαχοι μας αφού μας έκλεψαν την ιστορία της Μακεδονίας δήθεν για να επικρατήσει η σταθερότητα στα Βαλκάνια , τώρα μας λένε ..βρείτε τα με τους τούρκους ..ή μας επισημαίνουν το άχαρο ..θα είστε μόνοι σας σε μια εμπλοκή με τους εξ ανατολών.
Όμως τώρα δεν είμαστε ΜΟΝΟΙ μας γιατί αποκτήσαμε ανέξοδα το πιο ισχυρό ΟΠΛΟ. Ένα ακόμη ΑΓΙΟ ενώπιον του Θρόνου του  ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ.
Πιστεύουμε ότι Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ τούτες τις στιγμές κάνει διάλογο πάλι με τον ΧΡΙΣΤΟ και του λέει:
ΣΩΣΕ την ΕΝΟΤΗΤΑ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
ΣΩΣΕ την Ελλάδα σου
ΣΩΣΕ τον κόσμο σου άπαντα, κατά το ΜΕΓΑ Έλεος ΣΟΥ


Με ΠΊΣΤΗ και ΕΛΠΙΔΑ
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας