Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Από την στιγμή που μπλέξαμε με Πρεσβείες πάμε στο κομβικό « ταις Πρεσβείαις της Θεοτόκου Σώτερ σώσον ημάς»


Και θα πάμε σε αυτό  το σημείο  γιατί εκεί μας σέρνει η αδιάλλακτη τουρκική στάση με τις θρασύτατες δηλώσεις και προκλήσεις που έρχονται οσονούπω.
Η κρίση αυτή από μόνη της δεν διαχειρίζεται δίχως την έμπρακτη διεθνή συμπαράσταση ¨ αλλά ποιος είδε τον Παναγή¨
Απομένει στο παρά πέντε ο ίδιος ο λαός να σφυρηλατήσει αίσθημα ομοψυχίας και ανάτασης Εθνικού φρονήματος την στιγμή που τα τελευταία χρόνια του τσαλαπάτησαν ότι ιερό και όσιο είχε.
Ακολουθούν τα εν δυνάμει  ΣΤΑΔΙΑ της ΕΜΠΛΟΚΉΣ με την τουρκία.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η γαλάζια πατρίδα του Ερντογάν μετά την αμφισβητούμενη συμφωνία με την  Λιβύη διπλασιάστηκε.
Και ποιος μας λέει αν ο Ερντογάν το έκανε αυτό με τις πλάτες των ισχυρών του πλανήτη;
Τον τούρκο τον συμπεριφέρονται με το γάντι  για να τον κομματιάσουν ευγενικότερα ( όπως μας έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ πριν ικανούς χρόνους)
Η « γυμνή»  Ελλάδα λόγω της μνημονιακής οικονομικής κατοχής τρέχει και δεν προλαβαίνει.
Τι να προλάβει να κάνει ;
Νέες συμμαχίες , την στιγμή που άλλαξαν τα παγκόσμια γεωπολιτικά συμφέροντα ( βλέπετε ότι σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία έρχεται και το BREXIT) ;
Στρατιωτικές προμήθειες εν όψει εξελίξεων;
Διαχείριση προσφυγικών ροών που τις γνώριζαν πριν τις προκαλέσουν τα κέντρα λήψης αποφάσεων;
Η επιλογή ανάμεσα στην εξυπηρέτηση των  Διεθνών συμφωνιών και της  προάσπισης της Εθνικής Ασφάλειας έχει γίνει δίκοπο μαχαίρι για τους κρατούντες που μηρυκάζουν ως πικρή καραμέλα την προστασία των Ευρωπαικών συνόρων μας από την ΕΕ.
Αυτό που γίνετε τούτες τις ώρες στα ηπειρωτικά και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδος δεν έχει ιστορικό προηγούμενο προσβολής της Εθνικής συνείδησης του Έλληνα και απαξίωσης της εδαφικής κυριαρχίας του.
Το σχέδιο δρομολογήθηκε από γεωπολιτικά- οικονομικά και εκκλησιαστικά κέντρα εκτός Ελλάδος σε Δύση και Ανατολή,  εδώ και χρόνια την στιγμή μάλιστα που μας  θεωρούσαν αφερέγγυους και  μας εισήγαγαν μεθοδευμένα στην φιλοσοφία των μνημονίων δηλ. όταν είμασταν ζαλισμένοι.
Το μέτωπο τώρα ξεκαθαρίζει και ο κάθε κατεργάρης από μόνος του πάει στον πάγκο του.
Ο νοτιάς πετάει πολλά σκουπίδια
Αποκαλύπτονται προθέσεις και πιστεύω.
Ο καθένας μας σήμερα δίνει ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ και βαθμολογείται από ΑΓΙΟΥΣ.
Αυτό που στήθηκε και αυτό που έρχεται είναι γνωστό τοις πάσι…ΕΡΕΒΟΣ
Ακόμα και αυτοί που δεν τα πάνε καλά με τα θρησκευτικά πιστεύουν ότι μόνο ένα ΘΑΥΜΑ μας σώζει.
Η σωτηρία μας από αυτά τα στημένα αδιέξοδα στηρίζεται πλέον στις γεωπολιτικές καραμπόλες και στις συγκρούσεις της πλεονεξίας των αντικρουόμενων διεθνών συμφερόντων.
Πίσω από αυτά κρύβεται η αδυναμία μας να διαχειριστούμε την ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ μας αλλά και  το ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ.
Τα πράγματα πάνε τάκα- τάκα λες και κάποιος ΝΟΥΣ τα έβαλε πλέον σε μια σειρά ώστε να «σωθούμε από αυτό το ψηλαφητό έρεβος»
Οι εξελίξεις  πλέον φαίνεται να μην κατευθύνονται από ανθρώπινο χέρι, αλλά από τις απρόοπτες συγκυρίες που φτιάχνει ο Ουρανός.
Α. Στάδιο
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΙΛΙΩΝ
« ακούσαμε  ήδη από τις τηλεοράσεις  για την υφαλοκρηπίδα»

«Γέροντα, πως θα καταλάβω εγώ ότι θα είμαστε κοντά στον πόλεμο;»
«Όταν», λέει, «θα ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί” ΑΝΕΣΤΗΣ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994, Β΄Έκδοση, Σελ: 434

Β. Στάδιο
ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ
« Το τελεσίγραφο στον πρέσβη της Λιβύης
Αναφορικά με τη συμφωνία Λιβύης - Τουρκίας, ο υπουργός Εξωτερικών εξήγησε ότι από ότι φαίνεται πρόκειται για δυο μνημόνια, με το ένα να αφορά τα ζητήματα της θάλασσας και το δεύτερο στρατιωτική συνεργασία.
Εξήγησε πως οι κινήσεις προσέγγισης μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης ήταν σε γνώση της Αθήνας και γι αυτό είχε συνομιλήσει με τον Λίβυο ομόλογό του για το θέμα τον περασμένο Σεπτέμβριο στο περιθώριο συνεδρίασης του ΟΗΕ, όπου εκείνος είχε αναγνωρίζει ότι μια συμφωνία με την Τουρκία για το θέμα αυτό είναι προβληματική και δεν μπορεί να υπογραφεί.
Σχετικά με τον Λίβυο Πρέσβη στην Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών είπε "εάν δεν μας φέρει τη συμφωνία την Παρασκευή, θα κηρυχθεί περσόνα νον γκράτα και θα φύγει»
 

Μετά την Πρεσβεία της Λιβύης μπορεί να αποχωρήσει – ανακληθεί η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα και η Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα;
Ίσως με όλα αυτά, αυτό να επιδιώκει η τουρκική πλευρά;
 Άγιος Παΐσιος: «Όταν θα δούμε η Ελλάδα να παίρνει την πρεσβεία της από την Τουρκία και η Τουρκία την πρεσβεία της από την Ελλάδα, τότε θα πρέπει να πούμε:
«Ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς».
 Γ. Στάδιο
ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ
Ανέκδοτη μαρτυρία του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ στην Παναγούδα το 1990  « οι δήθεν «φίλοι» μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία… » 
Τον ρωτάω «εμείς θα λάβουμε μέρος σε ό,τι γίνει;»
«Όχι!», μου λέει. »Εμείς θα φτάσουμε μέχρι το σημείο της γενικής επιστράτευσης. 
Χάρην των μικρών των παιδιών, των μοναχών και άλλων που προσεύχονται ο Θεός θα μας λυπηθεί και δεν θα μας αφήσει να λάβουμε μέρος στον πόλεμο που θα γίνει. 
Θα την πατήσουν αυτοί οι δήθεν «φίλοι» μας και οι άλλοι…» ΗΓΓΙΚΕΝ 23 Σεπτεμβρίου 2012 /http://topothoumeno.blogspot.gr/
Δ. Στάδιο
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΙΝΑΣ
«Κοίταξε να δεις. Οι Τούρκοι δεν θα μπούν στην Αλεξανδρούπολη. Θα κάνουν μόνο μια πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Και εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα.
Και επειδή θα κρατήσει αυτή μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, «θα πούμε το ψωμί ψωμάκι». ΑΝΕΣΤΗΣ  ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994, Β΄Έκδοση, Σελ: 434

Όσο αναφορά την ΠΕΙΝΑ που προέβλεψε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ,ο Γέροντας Σίμων ο Αρβανίτης και τόσοι  άλλοι Πατέρες , σήμερα έχουμε να κάνουμε με νέα δεδομένα γιατί ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΟΙ αν πιάσει λοιμός- λιμός τότε όπως φαίνεται  θα συμπεριλάβει και τις προσφυγικές ροές που εγκλωβίστηκαν αδίκως στην Πατρίδα μας.
Τα συμπεράσματα δικά σας
Πριν λίγο ένας αγιορείτης μας επισήμανε:
-         « τα ευχολόγια των κυβερνώντων για το ξεπέρασμα της πρωτόγνωρης αυτής ΚΡΙΣΗΣ δεν θα φέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα, όσοι είσθε άνθρωποι της ΕΥΧΗΣ πιάστε το κομποσχοίνι για να έρθει ο άνωθεν ΦΩΤΙΣΜΟΣ πώς να διαχειριστείτε την επιβίωση σας και αυτών των οικογενειών σας»  
-         « ΑΠΟ ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΕΡΑ  ΚΑΝΤΕ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, αυτό μας απομένει μαζί με την αγάπη  και την θυσία για την πατρίδα μας »

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας