Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

Και γιατί το ΥΠΕΞ της Τουρκίας να δημοσιεύει προκλητικούς χάρτες και εμείς να μην δημοσιεύουμε χριστουγεννιάτικες κάρτες που θα στέλνουν σύντομα οι Έλληνες από την ΠΟΛΗ;


Η τουρκία γιορτίνες μέρες ασκεί ψυχολογικές κινήσεις επί χάρτου και με δηλώσεις του τύπου
« Εκπρόσωπος Ερντογάν: Αν χρειαστεί θα χρησιμοποιήσουμε και σκληρές δυνάμεις στη Μεσόγειο»

« Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δημοσίευσε προκλητικούς χάρτες της ανατολικής Μεσογείου, με τις διεκδικήσεις της Άγκυρας.

Οι χάρτες περιλαμβάνονται σε έκθεση του αναπληρωτή διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ναυτιλίας, Αεροπορίας και Συνόρων, πρέσβη Τσαγατάι Ερτζίγιες, με τίτλο: «Ανατολική Μεσόγειος, οριοθέτηση ζωνών θαλάσσιων δικαιοδοσιών». Αυτή η έκθεση, σύμφωνα με το κυπριακό sigmalive, εξηγούνται με χάρτες οι θαλάσσιες ζώνες που διεκδικούν όλες οι πλευρές στην ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Κύπρου, αλλά και του ψευδοκράτους.»

Στην τουρκία μπορεί να συνεχίσουν να προκαλούν έτσι,  αλλά φοβούνται  σφόδρα τον θρύλο του ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ.
Σπαταλούν ώρες οι τούρκοι να διαβάζουν άρθρα επί άρθρων και  ψάχνουν τον μαρμαρωμένο βασιλιά  στα έγκατα της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ υπό τον τύπο των δήθεν υποβρύχιων ερευνών στις υπόγειες υδάτινες στοές των θεμελίων της, αλλά  δεν τον βρίσκουν και ούτε  πρόκειται να τον βρουν πότε.
Ο ΘΡΥΛΟΣ είναι τύπος και προεικόνιση πραγμάτων που πρόκειται να ζήσουμε και όταν τα δούμε τότε θα τα καταλάβουμε και θα χαρούμε.
Ο άγιος Γέροντας Εφραίμ από την Αριζόνα σε ένα διάλογο που είχε την δεκαετία του 50 με τον Αρχιερέα Ιερόθεο ο οποίος μάλιστα του έδωσε την Ιεροσύνη, αναφέρει ότι ο δεύτερος τους είπε ότι  είδε τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά και ότι απομένουν λίγα εκατοστά για να βγει το σπαθί του.
Όλα αυτά αν δεν είναι  τόσο απόλυτα, όμως είναι σημειολογικά και πρόκειται να τα δούμε σύντομα.
Ήδη τα βλέπουμε γιατί οι προκλήσεις των τούρκων σήμερα έχουν βγάλει ολόκληρο το σπαθί του ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΥ Βασιλιά έξω από την θήκη του και τόσο πολύ τον αγανάκτησαν που …
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ