Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

Ο Ερντογάν Χριστουγεννιάτικα στην ΤΥΝΗΣΙΑ ξυπνά τα φαντάσματα των Σαρακηνών πειρατών πάνω από την Κρήτη.


Πηγή εικόνας: e-storieskritis.gr...
Πριν μας επιτεθεί ο κουρσάρος - σαρακηνός  Ερντογάν πήγε στο «Τούνεσι και στην  Μπαρμπαριά» - ΤΥΝΗΣΙΑ και μας διδάσκει ιστορία και αίμα.
 « Ένα μαύρο σύννεφο πλησιάζει την νότια Κρήτη, την ξεπερνάει και μπαίνει στο ΑΙΓΑΙΟ.»
Μια ψυχούλα που πληροφορήθηκε αυτό πριν ένα εξάμηνο, σήμερα σε πρώτη φάση δικαιώνεται.
Αν δεν μπορούμε να αντιληφθούμε αυτά που έρχονται ή μας κτυπούν την πόρτα θα είμαστε αναπολόγητοι στα μικρά παιδιά , όταν αυτά θα μας ζητούν τον λόγο γιατί δεν προλάβαμε το κακό.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Χριστουγεννιάτικο μήνυμα από « το Τούνεσι και την Μπαρμπαριά» την Τυνησία.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα: «Τι σχέση έχει με τη Λιβύη;»
Και έχει  ιστορικό δίκαιο γιατί με τους σαρακηνούς που εξορμούσαν από την Βόρειο Αφρική και σκορπούσαν τον θάνατο στο ΑΙΓΑΙΟ τον συνδέουν δεσμοί αίματος.
Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται σαν φάρσα που λένε κάποιοι, αλλά σαν τραγωδία γιατί κάποιοι δεν φρόντισαν να την μάθουν , να την κατανοήσουν και να διαχειριστούν την μη επανάληψη των σκοτεινών πτυχών της.
Ο Ερντογάν αιφνιδιαστικά Χριστουγεννιάτικα έφτασε στην Τύνιδα της Τυνησίας για συνομιλίες.
« Ο Τυνήσιος πρόεδρος Σαγιέντ την Δευτέρα είχε συναντηθεί με εκπροσώπους του Ανωτάτου Συμβουλίου Λιβυκών Πόλεων και Φυλών, για να συζητήσει μια πιθανή πρωτοβουλία για την επίλυση της λιβυκής κρίσης.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Σαγιέντ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στην Ελλάδα. «Τι σχέση έχει η Ελλάδα με τη Λιβύη; Δεν έχει σχέση με την αποκλειστική οικονομική ζώνη. Είναι ξεκάθαρη η σχέση της Τουρκίας με τη Λιβύη. Οι δύο χώρες έχουν δικαιοδοσία σε αυτή την περιοχή», είπε.
Όπως μεταδίδει το sigmalive, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε συγκεκριμένα ότι «η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο εδώ κι αυτό πρέπει να το γνωρίζουν»
ΚΑΙ καλώς εννοεί ο σουλτάνος γιατί η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με σαρακηνούς κουρσάρους που ονειρεύεται αυτός, αλλά μόνο με τεχνοκράτες πολιτικούς εκεί.
Ο σουλτάνος ξέρει καλά την ιστορία και τις διαδρομές του αίματος.
« Η φράση Τούνεσι και Μπαρμπαριά είναι ελληνική λαϊκή ονοματοδοσία (παραφθορά) των ακτών της Τυνησίας και Αλγερίας, προερχόμενη κυρίως από τους αλιείς. Το μεν όνομα «τούνεσι» αφορά την Τυνησία εκ της αραβικής προφοράς «Τούνες» ή «Τούνις», το δε «Μπαρμπαριά» εκ του ονόματος των κατοίκων της Αλγερίας των Βερβέρων (ή Μπερμπέρων).
Πρόκειται για κατάρα και σημαίνει να σε κλέψουν πειρατές από την Τυνησία ή από την Μπαρμπαριά.»  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B5%CF%83%CE%B9_%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%CE%9C%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%AC

Και να δείτε πως το ταξίδι αυτό του Ερντογάν σε χώρα της Βορείου Αφρικής ορμητήριο ιστορικό κουρσάρων έχει σχέση με την Κρήτη;

« Τον 6ο και 7ο αιώνα υπήρξε εξάπλωση των Αράβων και εμφάνιση των Σαρακηνών πειρατών. Σαρακηνοί ήταν η λέξη με την οποία οι Έλληνες περιέγραφαν όλους τους Άραβες και προέρχεται από το σαρκεγίν, που σημαίνει ανατολή στα αραβικά.
Οι Σαρακηνοί ήταν Άραβες, που ξεκίνησαν από την χερσόνησο του Σινά και σταδιακά επεκτάθηκαν μέχρι την περιοχή της Βορείου Αφρικής, ιδιαίτερα την περιοχή της Τυνησίας.
Πραγματοποιούσαν επιδρομές στην Σικελία, στην Κάτω Ιταλία, στην Σαρδηνία και φυσικά στην Κρήτη και σε ολόκληρο το Αρχιπέλαγος.
Λεηλατούσαν, έσφαζαν, κυρίως όμως, άρπαζαν χιλιάδες ανθρώπους, άντρες, γυναίκες και παιδιά, γεμίζοντας τα σκλαβοπάζαρα.
Το δουλεμπόριο ήταν μια εξαιρετικά επικερδής επιχείρηση.
Tο 823 μία ομάδα Σαρακηνών, ισπανοαραβικής προέλευσης κατέλαβε την Κρήτη, που βρίσκονταν σε στρατηγική θέση και την μετέτρεψε σε ορμητήριο.
Η παρουσία των Σαρακηνών στην Κρήτη είχε άμεσες συνέπειες στον πληθυσμό.
Το νησί καταδυναστεύονταν και οι κάτοικοι χρησιμοποιούνταν ως κωπηλάτες στις γαλέρες, αλλά και ως οδηγοί για να διασχίζουν το Αιγαίο
Σκλάβοι, ένα “εμπόρευμα” για πολλές χρήσεις
 Οι σκλάβοι αρχικά διαχωρίζονταν ανάλογα με την κοινωνική τους θέση, το φύλο και την ηλικία τους.
Οι πλούσιοι αιχμάλωτοι ανταλλάσσονταν με λύτρα, οι νέες γυναίκες μεταφέρονταν στα χαρέμια, ενώ οι ηλικιωμένοι σώζονταν μόνο αν γνώριζαν κάποια τέχνη.
Οι φτωχοί αιχμάλωτοι πωλούνταν ως σκλάβοι στα σκλαβοπάζαρα της Βόρειας Αφρικής ή χρησιμοποιούνταν ως κωπηλάτες στις γαλέρες, όπου το προσδόκιμο ζωής ήταν λίγοι μήνες.
Η ζωή των σκλάβων στις γαλέρες έφτανε στα έσχατα σημεία ευτέλειας της ανθρώπινης ζωής. Οι συνθήκες ήταν δραματικές και υπέφεραν από ασθένειες, αφού ζούσαν στοιβαγμένοι μέσα στα αμπάρια των πλοίων.
Αν ήταν ηλικιωμένοι ή άρρωστοι τους πετούσαν στη θάλασσα. Αν κάποιος πέθαινε από τις κακουχίες του έκοβαν το αυτί για να το δείξουν στον κυβερνήτη και να αποδείξουν πόσες απώλειες είχαν.
Θεωρούνταν αναλώσιμοι, γιατί στην επόμενη λεηλασία μπορούσαν να τους αντικαταστήσουν με νέους σκλάβους.
Οι σκλάβοι αποτελούσαν πλήρωμα και για τις τριήρεις, τα πλοία των ιπποτών, οπότε το κράτος είχε το δικαίωμα να είναι ο πρώτος αγοραστής στο εμπόριο των σκλάβων.
Οι σκλάβοι έγιναν μια από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες των πειρατών και ολόκληρα νησιά ξεκληρίστηκαν από επιδρομές που είχαν στόχο την υποδούλωση των κατοίκων. Ο Νικηφόρος Φωκάς απελευθέρωσε την Κρήτη από τους Σαρακηνούς, αλλά λέγεται ότι πέρασαν πάρα πολλά χρόνια μέχρι να σβήσει ο φόβος και η σκιά τους από τα ελληνικά παράλια. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι οι βασικοί οικισμοί στα νησιά δεν είναι στα παράλια, αλλά στα ορεινά. Ήταν μια αναγκαστική επιλογή για να μην φαίνονται από τη θάλασσα, να έχουν χρόνο για να οργανώσουν την άμυνά τους και τα στενά σοκάκια έδιναν το αμυντικό πλεονέκτημα....»
αποσπάσματα από το άρθρο: 
http://www.mixanitouxronou.gr/leon-tripolitis-o-christianos-peiratis-poy-egine-moysoylmanos-katelave-ti-thessaloniki-dolofonise-kai-sklavose-toys-katoikoys-tis-tin-erimose-gia-polla-chronia/
Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ των σημερινών δρώμενων.
Οι ξένοι σε Ανατολή και Δύση μας  τονίζουν το τελευταίο διάστημα ευθαρσώς ¨θα είστε μόνοι σας σε μια εμπλοκή με την τουρκιά. Ουσιαστικά σαν να  δίνουν το πράσινο φως στον Ερντογάν και ο τελευταίος πριν μας επιτεθεί φτιάχνει σχεδιασμό αντιπερισπασμού πέριξ και εντός  της Ελλάδος.
Δεν του αρκούν μόνο τα προγεφυρώματα που έφτιαξε στην Βαλκανική χερσόνησο ( βλ. Αλβανία, νότια πρώην Γιουγκοσλαβία, μπορεί και στην νότια Βουλγαρία με το τουρκικό στοιχείο της χώρας αυτής) αλλά τρέχει να φτιάξει καταστάσεις με στρατιωτικές και άλλες συμφωνίες με χώρες της Βόρειας Αφρικής.
Ο χειρότερος όμως κλοιός αντιπερισπασμού στήθηκε με μαεστρία μέσα εδώ.
Η ενότητα του λαού  και το φρόνημα της συναλληλίας και της ανθρωπιάς θα γίνουν όπλα για να αντιμετωπίσουμε τους σαρακηνούς του Ερντογάν.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας