Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Άγιος Γέροντας Εφραίμ από την Αριζόνα «παιδί μου θα κοιμηθώ στην αρχή των γεγονότων για την ΠΟΛΗ» - 2 Ιανουαρίου η υπογραφή για τον EastMed


Φώτο από sigmalive

Μια πρόρρηση του μακαριστού Γέροντα Εφραίμ που  όχι μόνο προβληματίζει, αλλά συγκλονίζει διότι βιώνουμε λίγα 24ωρα μετά την Κοίμηση του αγίου γέροντα εξελίξεις που τρέχουν με ασύλληπτους ρυθμούς.
Δεν είναι μόνο η  κοινή υπογραφή για την υλοποίηση του EastMed, αλλά και τι προηγήθηκε λίγο πριν ληφθεί η απόφαση αυτή εσπευσμένα, φυσικά και τι έπεται σε σχέση με τις αντιδράσεις της τουρκίας.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ημέρα Κυριακή 8 Δεκεμβρίου του 2019 η Οσιακή κοίμηση του Γέροντος Εφραίμ στην  Ιερά Μονή του ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ στην Αριζόνα των ΗΠΑ.
Ανήμερα αρθρογραφώντας επισημαίνουμε :   
ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΛΗΡΙΚΟΥ πνευματικού παιδιού του Γέροντα.
Τι του είπε ο Γέροντας Εφραίμ για την Κοίμηση του
- « παιδί μου δεν θα προλάβω την ΠΟΛΗ»
- « γιατί παιδί μου θα κοιμηθώ στην αρχή των γεγονότων για την ΠΟΛΗ»
1 Δεκεμβρίου ημέρα Κυριακή του 2019

Μια εβδομάδα πριν την οσιακή κοίμηση του Γέροντα Εφραίμ υπογράφεται   η παράνομη συμφωνία Λιβύης – τουρκίας που έμπαινε εμβόλιμα στις ΑΟΖ των χωρών από τις οποίες θα περνούσε  ο EastMed

Για αυτό επισημαίνουμε τότε:  

Η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης γίνεται θρυαλλίδα φοβερών εξελίξεων.
Ο Ερντογάν εκβιάζει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τον Δυτικό κόσμο που επένδυσε το ενεργειακό μέλλον του στον East Med αγωγό που επρόκειτο να περάσει υποθαλασσίως μέσω της Αν. Μεσογείου στην Ευρώπη. Με την οριοθέτηση που επιβάλλει η παράνομη συμφωνία που υπογράφτηκε από αμφιλεγόμενους εταίρους η τουρκία γίνεται ρυθμιστής γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή μας. Το ερώτημα είναι αν έχει τις πλάτες των ισχυρών; ( βλ. είναι και εκείνη η αντιπαροχή λόγω του κουρδικού που τώρα φαίνεται) .

Η πρόρρηση αυτή του Αγίου Γέροντα Εφραίμ σχετικά με τον χρόνο της Κοιμήσεως του και την γρήγορη εξέλιξη των  γεγονότων  επιβεβαιώνεται και στα επόμενα 24ωρα από την επικαιρότητα που καλπάζει σε ειδήσεις  και  προδιαγράφουν μεγάλες εντάσεις κυρίως στην περιοχή μας αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

12 Δεκεμβρίου 2019 συντριπτική νίκη των Συντηρητικών στην Μεγ. Βρετανία –  τελικό BREXIT στις 31 Ιανουαρίου 2020.

21 Δεκεμβρίου 2019 οι ΗΠΑ νομοθετούν σχετικά για τον EastMed αγωγό και προαναγγέλλουν κυρώσεις για τις χώρες εκείνες ή τις εταιρείες που θα συνεργαστούν για την  κατασκευή ή την διέλευση  των Turkish srteam αγωγού Ρωσοτουρκικών συμφερόντων  και   Nord srteam 2 αγωγού Ρωσο ευρωπαικών συμφερόντων. Αντιδράσεις από Γερμανία, Ρωσία Τουρκία.
Ουσιαστικά βιώνουμε ένα παγκόσμιο Casus belli

Πριν ένα εξάμηνο Αγιορείτης πνευματικό παιδί του Γέροντα Εφραίμ, μας τόνισε « ο Γ΄ΠΠ θα ξεκινήσει εξ αιτίας του East Med αγωγού»


22 Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Κυριακή παραμονές Χριστουγέννων  ανακοινώνεται
« Στις 2 Ιανουαρίου η υπογραφή για τον EastMed
Στην Αθήνα στις 2 Ιανουαρίου αναμένεται να υπογραφεί η Διακρατική Συμφωνία για τον ενεργειακό αγωγό EastMed. 

Η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. 
«Η Συμφωνία θα ολοκληρωθεί και με την υπογραφή της από την Ιταλία», ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού. 
Σε ανακοίνωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης στις 2 Ιανουαρίου 2020 θα μεταβεί στην Αθήνα για την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Κύπρου Ελλάδας και Ισραήλ για την κατασκευή του αγωγού EastMed.

Ένα μεγαλεπήβολο έργο τεράστιας γεωπολιτικής σημασίας, το οποίο θα αποτελέσει την συλλογική απάντηση Ισραήλ, Κύπρου, Ελλάδας και Ιταλίας στην Τουρκική βουλιμία και τις παράνομες συμφωνίες της με την Λιβύη.
Δια της συμφωνίας ο σφραγίζεται η πορεία του αγωγού που περνά μέσα από την περιοχή που η Τουρκία παράνομα θεωρεί ως γειτνιάζουσα υφαλοκρηπίδα της με την Λιβύη. Και με στεντόρια φωνή οι τέσσερις χώρες λένε της Άγκυρας πως τα παιχνίδια της δεν περνούν.»  https://www.sigmalive.com/news/energia/603381/stis-2-ianouariou-stin-athina-i-ypografi-gia-ton-eastmed?fbclid=IwAR0XTuJ9NQTwiuCi7JWvsdqCM_m5wyeCV0Dp_yB41FLLMe
Μόλις το ακούει αυτά ο σουλτάνος σπάζει αλυσίδες από το κακό του.
« Ο Ερντογάν θέτει θέμα «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο - Μιλά για νησιά και βραχονησίδες χωρίς ελληνική κυριαρχία» https://www.militaire.

Προαναγγέλλει μέσα  σε εορταστικές μέρες να ανοίξει τις πύλες


« Νέες ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν, για το θέμα του «προσφυγικού» αλλά αυτή τη φορά δεν πρόκειται για απειλές αλλά για ευθεία προαναγγελία ότι ανοίγει τις πύλες προς την Ελλάδα, λέγοντας ότι είναι «αναπόφευκτο» να υπάρξουν συνθήκες παρόμοιες με εκείνες της μεταναστευτικής κρίσης του 2015.»  https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/831297_ektakto-erntogan-anoligo-tis-pyles-i-ellada-i-proti-hora-poy-tha
Στην Αν. Μεσόγειο δεν κτυπιούνται αναμεταξύ τους μόνο οι τεκτονικές πλάκες, αλλά αλληλοσφάζονται και τα ενεργειακά συμφέροντα των ισχυρών της γης.

- « παιδί μου δεν θα προλάβω την ΠΟΛΗ»
- « γιατί παιδί μου θα κοιμηθώ στην αρχή των γεγονότων για την ΠΟΛΗ» η πρόρρηση μαρτυρία αυτή του Γέροντα Εφραίμ από την Αριζόνα φαίνεται να επιβεβαιώνεται.
Αλλά δεν πρέπει να μείνουμε μόνο σε αυτό , τώρα πρέπει να ζητήσουμε τις Μεσιτείες του με την Παρρησία που έχει ενώπιον του ΘΡΟΝΟΥ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ να μεσιτεύσει στον ΤΕΧΘΕΝΤΑ ΚΥΡΙΟ να εξέλθουμε όσο  το δυνατόν αλώβητοι από την περιπέτεια  που ανοίγεται για όλη την ανθρωπότητα.
Αν και τα πράγματα δεν  διαγράφονται τόσο  ρόδινα δεν πρέπει να χάσουμε την ΠΙΣΤΗ και την ΕΛΠΙΔΑ μας και να προσέξουμε την πραγματική μας μετάνοια.
Όλα παίρνουν την πορεία τους ανάμεσα σε συμπληγάδες και η πορεία αυτή συγκλίνει στην ΠΟΛΗ, όπως μαρτυρεί και ο ίδιος Γέροντας Εφραίμ από την Αριζόνα, και τόσοι άλλοι ΑΓΙΟΙ μας.



Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας