Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Η Μεσόγειος Φλέγεται και η ΠΟΛΗ ζητάει αφεντικό τις άρξει των ΣΤΕΝΩΝ;


Το φάντασμα της συμφωνίας των Σεβρών κυνηγάει τους τούρκους μέχρι σήμερα,  γιατί γνωρίζουν ότι εκ των πραγμάτων εγγύς υπογράφεται η συμφωνία για τον έλεγχο της Κωνσταντινούπολης και των ΣΤΕΝΩΝ.
 Η κινηματογραφική ταινία « η Μεσόγειος Φλέγεται» θα ξαναπαίζει τώρα πια LIVE με πρωταγωνιστές όλους μας.

 Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τις επόμενες ώρες ετοιμάζεται μεγάλη τουρκική αρμάδα με πολεμικά σκάφη και μαχητικά της ΤΑ νότια της Κρήτης και μέσα στον διάδρομο που επικύρωσε η παράνομη συμφωνία Λιβύης – τουρκίας να  κτυπήσει τις  αντίπαλες  δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ στην Λιβύη. Ρωσία και ΗΠΑ κάνουν τους σχετικά ουδέτερους  στο  όλο αυτό εγχείρημα του τούρκου.
Το σκηνικό αυτό αν δεν σταματήσει εν τη γενέσει του θα δημιουργήσει  καραμπόλες εξελίξεων με συνιστώσα την αποσταθεροποίηση της Αν. Μεσογείου.
Μέσα στο μυαλό του Ερντογάν κρύβεται ο χειρότερος εφιάλτης για την τουρκία κάτι που προσπαθεί να τον απομυθοποιήσει.
Πριν λίγες ώρες δρομολογήθηκαν οι επόμενες κινήσεις της τουρκίας.
« Eρντογάν για συμφωνία με Λιβύη: Ανατρέπει τη συνθήκη των Σεβρών»



Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχτηκε τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Φαγιέζ αλ Σαράτζ, στην Τουρκία

Μετά την συνάντηση, ο Ερντογάν έδωσε κοινή συνέντευξη στο ATV και το A Haber και έκανε δηλώσεις σχετικά με το τι συζητήθηκε με τον Σαράτζ.

«(Το μνημόνιο συμφωνίας με τη Λιβύη) είναι στην πραγματικότητα η αντιστροφή (της συνθήκης) των Σεβρών. Τώρα, η συμφωνία ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας έχει επίσης υποβληθεί στο Κοινοβούλιο μας. Θα τεθεί σε ισχύ μετά την επικύρωσή της από το Κοινοβούλιο ».
Πρόσθεσε δε, σύμφωνα με το TRT Haber, πως η Άγκυρα διαπραγματεύεται την αγορά τρίτου γεωτρύπανου κάνοντας λόγο για σεισμογραφικές και γεωτρητικές εργασίες σύντομα.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να χορηγήσει στην Τρίπολη οποιαδήποτε στρατιωτική βοήθεια έχει ανάγκη, μετά την υπογραφή στρατιωτικής συμφωνίας ανάμεσα στην Αγκυρα και την κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης, ενώ απείλησε ότι θα κλείσει δύο στρατηγικής σημασίας στρατιωτικές βάσεις που χρησιμοποιούνται από τις ΗΠΑ, «εάν είναι αναγκαίο».«Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα της Λιβύης και της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε απολύτως έτοιμοι να δώσουμε οποιαδήποτε αναγκαία βοήθεια στην Λιβύη».
Ο Χαλίφα Χάφταρ «δεν είναι νόμιμος ηγέτης...και εκπροσωπεί μία παράνομη δομή», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης, Φάγεζ αλ-Σάρατζ, σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.
Η παραπάνω κίνηση έφερε έντονες αντιδράσεις  κυρίως από την ελληνική πλευρά, με τον Νίκο Δένδια να καλεί αμέσως στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα ενώ προχώρησε και στην απέλαση του πρέσβη της Λιβύης.» ΠΗΓΗ: Sputnik/ΑΠΕ-ΜΠΕhttps://www.sigmalive.com/news/international/602235/erntogan-gia-symfonia-me-livyi-anatrepei-ti-synthiki-ton-sevron
 Τι θυμάται ο Ερντογάν και φρίττει με την συμφωνία των Σεβρών;
« Στις 28 Ιουλίου του 1920 τερματίζεται και τυπικά για την Ελλάδα και την Τουρκία ο Πόλεμος. Σε μια αίθουσα του δημαρχείου των Σεβρών, κοντά στο Παρίσι, υπογράφεται η τελική συνθήκη ειρήνης ανάμεσα στη σουλτανική κυβέρνηση της Κωνσταντινούπολης και τους συμμάχους της Αντάντ. Είναι η γνωστή συνθήκη των Σεβρών που έκανε το όραμα της “Ελλάδας των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών” να μοιάζει εφικτό..»
«Η συνθήκη όριζε τα εξής: η Οθωμανική Αυτοκρατορία παρέδιδε την κυριαρχία της Μεσοποταμίας (Ιράκ), της Παλαιστίνης και της Υπεριορδανίας στην Βρετανία ως προτεκτοράτα της Κοινωνίας των Εθνών, τη Συρία και τον Λίβανο στη Γαλλία επίσης ως προτεκτοράτα και η υπαγωγή της Ανατόλιας στη σφαίρα επιρροής της Ιταλίας. Η Χετζάζ (μέρος της σημερινής Σαουδικής Αραβίας) το Κουρδιστάν και η Αρμενία θα γίνονταν ανεξάρτητα κράτη.
Στην Ελλάδα παραχωρούνταν τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος και η ανατολική Θράκη μέχρι τη γραμμή της Τσατάλτζας κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Η περιοχή της Σμύρνης έμενε υπό την ονομαστική επικυριαρχία του Σουλτάνου αλλά θα διοικούνταν από Έλληνα Αρμοστή ως εντολοδόχο των Συμμάχων, και θα μπορούσε να προσαρτήθει στην Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια με δημοψήφισμα. Το άρθρο 26 της Συνθήκης όριζε ακομα οτι αν οι οθωμανικές αρχές δεν συναινούσαν στην εφαρμογή της, θα εξέπιπταν από την κυριαρχία τους στην Κωνσταντινούπολη, την οποία θα μπορούσε να καταλάβει η Ελλάδα»  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%A3%CE%B5%CE%B2%CF%81%CF%8E%CE%BD

Φυσικά ο Εμφύλιος, αλληλοσπαραγμός βενιζελικών- βασιλικών και οι ίντριγκες των δήθεν  ξένων φίλων μας, συμπεριλαμβανομένης  και της Ρωσίας επί  Λένιν, μας οδήγησαν στην γενοκτονία των Ελληνικών πληθυσμών της Μικρασιατικής γης και μας ανάγκασαν να υπογράψουμε την συμφωνία της Λωζάννης που και αυτή θέλει να αναθεωρήσει η αφεντιά του σημερινού σουλτάνου.

ΣΗΜΕΡΑ όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά γιατί η αλεπού της τουρκίας κάνει εξυπνάδες.

Η τουρκία θέλοντας να παγιώσει την συμφωνία που υπέγραψε με την Λιβύη προκαλώντας κάθε διεθνή νομιμότητα ξεπερνάει τον κακό εαυτό της και στρώνει το χαλί του ΠΟΛΕΜΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ο Ερντογάν με ρωσικές πλάτες και με τις τελευταίες ενέργειες του ( οριοθέτηση ΑΟΖ – μνημόνιο με Λιβύη ) μπήκε σφήνα στην Δύση, όσο αφορά την υλοποίηση και την λειτουργία του ανταγωνιστικού ενεργειακού αγωγού East Med που θα συγκεντρώνει το φυσικό αέριο από τα υποθαλάσσια κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου και φυσικά του Κρητικού Πελάγους για να τα μεταφέρει στην διψασμένη Ευρώπη που επιθυμεί να απεξαρτοποιηθεί από το Ρωσικό αέριο.

Αλλά και  ο αγωγός Turkish stream τον οποίο διαφήμισαν τόσο πολύ βρίσκεται στην κυριολεξία στον αέρα . Η Βουλγαρία βάζει προσκόμματα στην διέλευση του και έτσι  η ολοκλήρωση της υλοποίησης του θεωρείται αδύνατη , κάτι που εξοργίζει μαζί με άλλες παραμέτρους τον Ρώσο και τον κατεβάζει μια ώρα αρχύτερα στα ΣΤΕΝΑ. Εκεί παίζεται το μεγάλο παιχνίδι. Όλες οι γεωπολιτικές εξελίξεις διαμηνύουν μεγάλη σύγκρουση πέριξ του ορίου των Συμπληγάδων που διαχωρίζουν την Μαύρη θάλασσα από τα Στενά του Βοσπόρου.
Αυτή όμως η σύγκρουση θα προετοιμαστεί με τα Ελληνοτουρκικά που θα προηγηθούν.

Η φράση που ακούσαμε πριν ένα και χρόνο από σεβάσμιο γέροντα ότι « ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ δεν πρόκειται να βγάλει ψεύτες  τους ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΥ»  και κατά επανάληψη την επισημαίνουμε μέχρι που άρχισε να γίνεται και ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ σε κυριακάτικες εφημερίδες, δείχνει αυτό που έρχεται οσονούπω και είναι η συνέχεια της συμφωνίας της Λωζάννης, αλλά αυτή η νέα συμφωνία θα αφορά την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ και τις άρξει των ΣΤΕΝΩΝ.

Τα υπόλοιπα μας τα είπαν οι ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ μας.
«Η ΠΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ»
Ας έχουμε την ΕΥΧΗ τους τώρα στα πολύ  δύσκολα που έρχονται.



Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΥΓ. Τελειώνουμε με μήνυμα που λάβαμε πριν λίγο από μια ψυχούλα που γίνεται κάθε μέρα ΚΕΡΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ
« μετά το Μεσονυκτικό, ο Όρθρος και απομένει η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»