Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 25 Αυγούστου 2026

δείχνει τι έρχεται παγκοσμίως ....Η ρωσική κυβέρνηση θα παρατείνει την απαγόρευση των εξαγωγών πετρελαίου ντίζελ έως τον Σεπτέμβριο

Όταν μια παραγωγός χώρα που πρωταγωνιστεί  στην άντληση και την διύλιση ορυκτέλαιων λαμβάνει μέτρα περιοριστικά έχει αντίκτυπο και στις μη παραγωγές χώρες καθότι βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού μια μεγάλης πολεμικής αναμέτρησης που φυσικά θα επηρεάσει όχι μόνο την ενεργειακή καθημερινότητα ,αλλά και την επάρκεια της διατροφής των πληθυσμών ...δεν μιλάμε απλώς για πληθωρισμό και ακρίβεια, αλλά για παγκόσμια επισιτιστική κρίση .
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Διαβάζουμε :
Μια εκ των πηγών δήλωσε ότι η παράταση της απαγόρευσης έως το τέλος του έτους επίσης συζητείται. Το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει το θέμα. Η Ρωσία επέβαλε την απαγόρευση από τις 8 έως τιςα  31 Ιουλίου στο πλαίσιο ενός ευρύτερου πακέτου μέτρων που ελήφθησαν για να στηρίξουν την εγχώρια αγορά καυσίμων, ενώ αργότερα η απαγόρευση επεκτάθηκε και στους παραγωγούς καυσίμων έως τις 31 Αυγούστου. Η Ρωσία έχει επίσης απαγορεύσει τις εξαγωγές ντίζελ προς χώρες που δεν το παράγουν και βενζίνης αυτοκινήτων έως τις 31 Ιανουαρίου του επόμενου έτους, καθώς και καυσίμου αεροσκαφών έως τα τέλη Νοεμβρίου του 2026.
Περισσότερα στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ
Άλλη πληροφορία που επιτείνει την κατάσταση :
Αντίστροφη ροή πετρελαίου: Το διυλιστήριο του Καζακστάν θα στέλνει το 70% της βενζίνης και των καυσίμων του στη Ρωσία