Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2025

ότι βλέπουμε προαποφασίστηκε για αυτό άνοιξαν το Ουκρανικό στην Ρωσία για να μην την έχουν στα πόδια τους

 

φώτο - ο Πόλεμος του Κόλπου ή ο πόλεμος κόλπο για να τιθασεύσουν την ανθρωπότητα;

ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΟΙ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΊ 

όσες βόμβες μεγατόνων και να ρίξουν για να αποψιλώσουν το ΙΡΑΝ θέλουν χερσαίες δυνάμεις 

και αν το ΙΡΑΝ μπουρλοτιάσει τις πετρελαιοπηγές όπως το ΙΡΑΚ  τότε να δείτε αποτύπωμα του άνθρακα αντίχριστοι 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Φυσικά το ΙΡΑΝ δεν είναι το Ιράκ του Σαντάμ που και αυτός ( όποιοι θυμάστε) έστελνε πυραύλους Σκουντ στο Ισραήλ σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση.

Φυσικά η Ρωσία του Πούτιν δεν είναι η Ρωσία του Γιέλτσιν εκείνης της εποχής.

Φυσικά στις μέρες μας   η έννοια  υπερδύναμη  είναι παρωχημένη γιατί αναδύθηκαν νέες στρατηγικές κρατικές οντότητες σε μια οικονομική συγκυρία που το χρέος των ΗΠΑ συναγωνίζεται τα άλματα στο διάστημα του Μάσκ.

όμως το σκηνικό του Α΄ και Β΄ Πολέμου στον Κόλπο είναι ένα καλό σενάριο προσομοίωσης για τις ώρες μας.


ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ

Στις 2 Αυγούστου 1990 το Ιράκ εισέβαλε και κατέλαβε το Κουβέιτ. Σχεδόν αμέσως σχηματίστηκε μια συμμαχική δύναμη 35 κρατών, με πρωτοβουλία των ΗΠΑ και υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, η οποία απελευθέρωσε το Κουβέιτ στις 27 Φεβρουαρίου 1991. Αυτός είναι με δυο λόγια ο Α' Πόλεμος του Κόλπου (Περσικού), η «Μητέρα όλων των Μαχών» για τον ηγέτη του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν, η «Επιχείρηση: Καταιγίδα της Ερήμου», σύμφωνα με τη στρατιωτική ορολογία. Ήταν ο πρώτος τηλεοπτικός πόλεμος της ιστορίας, αφού χάρις στο CNN μπήκε σε κάθε σπίτι κι έγινε τηλεοπτικό θέαμα.

Στις 29 Νοεμβρίου 1990, το Συμβούλιο Ασφαλείας άναψε το «πράσινο φως» για στρατιωτική επέμβαση στο Κουβέιτ, δίνοντας προθεσμία έως τις 15 Ιανουαρίου 1991 στο Ιράκ να αποσύρει τις δυνάμεις του από το εμιράτο. Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ δια του Υπουργού Εξωτερικών Τζέιμς Μπέικερ συγκροτούσαν μία στρατιωτική δύναμη από 35 χώρες για να επιβάλλουν με τη χρήση βίας τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Την αποτελούσαν όλες οι μεγάλες δυτικές δυνάμεις, χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, αραβικά κράτη και η Ελλάδα, που απέστειλε μία φρεγάτα στον Κόλπο και παρείχε στρατιωτικές διευκολύνσεις κυρίως με τη Βάση της Σούδας.
Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 1991 που έληγε το τελεσίγραφο του ΟΗΕ έγιναν κάποιες χλωμές ειρηνευτικές προσπάθειες, αλλά προσέκρουσαν στην άρνηση του Ιράκ, που ήθελε να εξαργυρώσει τη δική του αποχώρηση από το Κουβέιτ με την απόσυρση των Ισραηλινών από τα κατεχόμενα συριακά και παλαιστινιακά εδάφη. Ο Σαντάμ επεδίωκε να φανεί ως ήρωας στα μάτια των Αράβων. Στις 12 Ιανουαρίου 1991 ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος έλαβε από το Κογκρέσο την εξουσιοδότηση για την ανάμιξη των αμερικανικών δυνάμεων στον επικείμενο πόλεμο, με αρκετούς εθνοπατέρες να διαφωνούν (52 - 47 στη Γερουσία και 250 - 183). Οι πληγές του Βιετνάμ δεν είχαν επουλωθεί ακόμα.



Τις παραμονές του πολέμου η Συμμαχία είχε αναπτύξει στον Κόλπο μια μεγάλη στρατιωτική δύναμη, με όπλα νέας τεχνολογίας, τα λεγόμενα «έξυπνα» όπλα, για χειρουργικά πλήγματα ακριβείας. Με αρχηγό τον αμερικανό στρατηγό Νόρμαν Σβάρτζκοπφ, η συμμαχική δύναμη αριθμούσε 1.000.000 στρατιώτες, 1.820 αεροσκάφη, 3.318 τανκς, 8 αεροπλανοφόρα και μεγάλο αριθμό πολεμικών πλοίων.

Πηγή: https://www.sansimera.gr/articles/387

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Ακόμα και να εξουδετερώσουν όλα τα βαθιά πυρηνικά εργαστήρια του Ιράν ..άσχετα με τις συνέπειες έλκυσης ραδιενέργειας 

(μας φορολογούν για το αποτύπωμα του άνθρακα οι " φονιάδες των λαών " όπως τους χαρακτήρισε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ, αλλά με όσα γίνονται στην Ουκρανία και τώρα στην Μέση Ανατολή , το δαιμονικό και ανθρωποκτόνο αποτύπωμα τους θα μείνει εσαεί - αυτό θα το "φορολογήσει"  ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ

δεν μπορούν να αποφύγουν να σχηματίσουν πανστρατιά προθύμων για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό τους μέσα στην αχανή χώρα του Ιράν, να ελέγξουν τις διαδρομές ναυσιπλοΐας στα ΣΤΕΝΑ του Ορμούζ με τον φόβο πάντα μήπως συγκρουστούν με τον έξαλλο Ρώσο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ - αυτό που γίνεται στην Μέση Ανατολή προαποφασίστηκε πριν χρόνια ως Γ΄ Πόλεμος του Κόλπου, ώστε να αναδιαμορφωθεί ο χάρτης στην Μέση Ανατολή και να ανακηρύξουν βασιλιά τους τον " άρχοντα του σκότους" για αυτό τον λόγο άνοιξαν το μέτωπο της Ουκρανίας στην Ρωσία, ώστε να είναι σήμερα  απασχολημένη και έβαλαν τον δικό τους Ζελένσκι να τρομοκρατεί με σφενδόνες .

Τελικά θα γίνει το ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ και το κρίσιμο σημείο τους είναι που τόλμησαν να σφραγίσουν την Ορθόδοξη Ελλάδα οι παγκόσμιοι σατανιστές....




"πρέπει να είσαι πολύ βόδι ή να κοιμάσαι με τα τσαρούχια για να μην καταλαβαίνεις τι γίνεται"   ..έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας