Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 28 Μαΐου 2022

" αιφνιδιαστικά υπό απειλή η Ελληνική Ναυτιλία στον Περσικό Κόλπο - που βρέθηκαν τόσα ξεφτέρια;"


ΤΕΡΜΑ το Πετρέλαιο  από τις χώρες μέσα στον Περσικό κόλπο;

- Βίαιη κατάληψη δύο ελληνικών τάνκερ στον Περσικό από τους Φρουρούς της Επανάστασης- Ιράν: Θα λάβουμε τιμωρητικά μέτρα κατά της Ελλάδας για την αμερικανική κατάσχεση ιρανικού πετρελαίου- 

Τελεσίγραφο Ιράν: "Κινδυνεύουν 17 πλοία σας - Επανορθώστε άμεσα": Aπειλεί την Ελλάδα με κυρώσεις & μπλόκο στον Περσικό Κόλπο! 

“Τηρήστε τις δεσμεύσεις σας”

Ο αξιωματούχος του υπουργείου καταδίκασε την «απαράδεκτη» παράδοση της Ελλάδας στις «παράνομες» πιέσεις των ΗΠΑ και είπε ότι η «κατάσχεση του φορτίου του πλοίου» με σημαία Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν ήταν «μια περίπτωση διεθνούς πειρατείας».

Ο Ιρανός αξιωματούχος είπε πως η χώρα του θεωρεί υπεύθυνους για την παράνομη πράξη την ελληνική κυβέρνηση και όσους κατέσχεσαν το πλοίο.

Ο αξιωματούχος τόνισε επίσης ότι το Ιράν «δεν θα παραιτηθεί από τα νόμιμα δικαιώματά του και αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις διεθνείς δεσμεύσεις της στους ναυτιλιακούς τομείς».

Iράν: Υπάρχουν ακόμη 17 πλοία – Ζητούν αντισταθμιστικά μέτρα!

Το ρεσάλτο που έκαναν νωρίτερα οι άνδρες των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) του Ιράν σε δύο ελληνικά τάνκερ στον Περσικό Κόλπο, δεν αποκλείεται να είναι μόνο η αρχή των ιρανικών αντιποίνων κατά της Ελλάδας, για την προ ημερών κατάσχεση στην Κάρυστο, ενός πλοίου υπό ιρανική σημαία, με τους Ιρανούς να υποστηρίζουν ότι η κίνηση αυτή έγινε σε συντονισμό με τις ΗΠΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://warnews247.gr/telesigrafo-iran-kindynevoun-17-ploia-sas-epanorthoste-amesa-apeilei-tin-ellada-me-kyroseis-bloko-ston-persiko-kolpo/