Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Είχε δεχτεί προ ημερών επίθεση από Αλγερινούς ο θανάσιμα κτυπημένος Έλληνας Ιερέας στην Λυών της Γαλλίας

 

Ο ιερέας του ελληνορθόδοξου ναού της Λυών Νίκος Κακαβελάκης facebook

Το euronews επικοινώνησε με τον Χρήστο Κουτσιούρη, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ελληνικής κοινότητας της Λυών και επί χρόνια ψάλτη στην εκκλησία, ο οποίος επιβεβαίωσε πως ο πατέρας Νικόλαος δέχτηκε επίθεση στον δρόμο Rue Saint Lazare, πλησίον του ναού.

Ο Νικόλαος Κακαβελάκης έχει δυο παιδιά.

Διαμένει σε διαμέρισμα στο συγκρότημα που στεγάζεται ο ναός. Έχει διδακτορικό στη Θεολογία και διδάσκει ελληνικά. Είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην ελληνική κοινότητα της πόλης όπου βρίσκεται από το 2010.Πρόσφατα είχε πάρει μετάθεση για τον Κίσσαμο Χανίων και σε λίγες ημέρες θα αποχωρούσε από την γαλλικη πόλη.

Η μαρτυρία του Χρήστου Κουτσιούρη: Είχε δεχτεί προ ημερών επίθεση από Αλγερινούς

«Ο ιερέας είναι τραυματισμένος σοβαρά. Ο πατήρ Νικόλαος επρόκειτο να γυρίσει στην Κρήτη. Εμείς περιμέναμε έναν νέο ιερέα στην εκκλησία μας. Δεν ξέρω ποιος έκανε αυτό το έγκλημα. Αυτό που ξέρω είναι ότι την περασμένη Κυριακή ο πατήρ Νικόλαος μου είπε ότι έκανε τζόκινγκ στις όχθες του Ροδανού και πέντε Αλγερινοί ή Μαροκινοί τον περικύκλωσαν, τον κορόιδευαν και στο τέλος τον χτύπησαν και του πήραν τον σταυρό. Φοβήθηκε πολύ γιατί είχε πάνω του και χρήματα και τηλέφωνο και τους άφησε να φύγουν. Ίσως να τον στιγμάτισαν από τότε», αποκαλύπτει στο euronews και τον Μιχάλη Αραμπατζόγλου ο Χρήστος Κουτσιούρης.

«Έπρεπε να φύγει να πάει στην Κρήτη στην Κίσσαμο για οικογενειακούς λόγους. Λένε ότι τραυματίστηκε στο συκώτι, δέχτηκε δύο φυσίγγια με καραμπίνα με κομμένη κάνη. Έβγαινε από την πίσω πόρτα εκείνη την ώρα καθώς από εκεί πάει στο διαμέρισμά του. Τον στρίμωξαν σε ένα δύσκολο μέρος στην οδό Saint Lazare» λέει ο κ. Κουτσιούρης.ΠΗΓΗ https://gr.euronews.com/2020/10/31/lyon-pyra-kata-orthodoxou-ierea