Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Κάτι πολύ άσχημο γίνεται στην ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ και κατεβαίνει με ορμή στο ΑΙΓΑΙΟ.( βίντεο)


Φώτο από https://www.echedoros-a.gr/
Τόσα πολλά γίνονται γύρω μας που το μυαλό δεν μπορεί πλέον να τα αξιολογήσει. Είναι και αυτό τρόπος, ώστε  να μην μπορούμε να καταλάβουμε πόσο κρίσιμοι είναι οι καιροί μας και κάποιοι να εξακολουθούν να μας πωλούν όνειρα και φρούδες ελπίδες.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ενώ  η προσοχή της κοινής γνώμης είναι στραμμένη στις νίκες της τουρκίας στην Λιβύη ( γεγονός που έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην Ελληνική ΑΟΖ νότια Κρήτης- Ρόδου – Καστελόριζου), την ίδια στιγμή παρακολουθούμε τις παλαβομάρες του Ερντογάν με την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, που μας τονίζει ότι του ανήκει δικαιωματικά μετά την άλωση .

Ταυτόχρονα η βία που εξαπλώνεται σαν φωτιά σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ( γεγονός που σε λίγο μπορεί να έχει επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας αυτής, φέρνοντας μας στον νου προφητείες αγίων πατέρων μας που προείπαν σχετικά) – επίσης τα τελευταία  24ωρα φαίνεται να ανοίγει  νέος πόλεμος μεταξύ Μεγ. Βρετανίας και ΕΕ λόγω του ότι η πρώτη  σύμφωνα με δηλώσεις δεν εφαρμόζει το τελικό σχέδιο εξόδου λόγω BREXIT.
Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε το προσφυγικό κύμα που πρόκειται να έρθει σαν τσουνάμι στα Ελληνικά νησιά και τον Έβρο μόλις καλυτερέψει ο καιρός – τότε κατανοούμε, ότι ζούμε σε μέρες πολύ ανήσυχες και επικίνδυνες.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :  σε σχέση με το τελευταίο, είναι πράγματα που δεν λέγονται, αλλά πρέπει να επισημάνουμε εδώ ισχυρή σύσταση πριν λίγες ώρες από γνωστό σεβαστό αγιορείτη  πάτερα( τον γνωρίζετε όλοι σας)  που μας μεταφέρθηκε :

 « τις επόμενες μέρες να προσέχουμε πολύ γιατί ο σουλτάνος και ο συνεταίρος του Μπαχτσελί αυτό που δήλωσαν μπορεί και να  σχεδιάζουν να το πραγματοποιήσουν   "Τα παιδιά των Τούρκων μουσουλμάνων θα κάνουν κομματάκια τα παιδιά του Βυζαντίου"»  https://www.capital.gr/politiki/3457466/mpaxtseli-ta-paidia-ton-tourkon-mousoulmanon-tha-kanoun-kommatakia-ta-paidia-tou-buzantiou?fbclid=IwAR3gMy4DnOtWuChXZpkDm7JknOHH8O3liWYMws874AEhqGHuQC_LaORYPwo


 Είναι ολοφάνερο ότι η δρομολογείτε μεγάλη σύγκρουση μεταξύ Δύσης και Ρωσίας στην  ευρύτερη περιοχή μας και στην περιοχή μας.

Καταλύτης σε αυτήν την σύγκρουση είναι πάντα ο ιστορικός πειρατής που λέγεται τουρκία , που παίζει με όλους και με όλα αλλά στο τέλος σαν την αλεπού που κάνει εξυπνάδες θα πιαστεί ( αυτό που είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ήδη το βιώνουμε)

ΝΕΟ ΜΕΤΩΠΟ ανοίγει στην ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ και δεν πήραμε τίποτε χαμπάρι.

Ενώ στην Μαύρη Θάλασσα απαξιώνεται εκ μέρους της τουρκίας  ο  αγωγός Turkish Stream κόστους  7 δισεκατομμυρίων ευρώ με ρωσικά κεφάλαια  και η τουρκία ταυτιζόμενη ανοικτά με τις πολιτικές κυρώσεων των ΗΠΑ φαίνεται να προτιμάει υγροποιημένο αέριο από την Αλγερία και αλλαχού.

Έτσι στην  ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ αναβαθμίζουν οι ΗΠΑ με την βοήθεια καθαρά της τουρκίας τα επιχειρησιακά πλάνα τους.
« Από τουρκικά αεροσκάφη- Εναέριος εφοδιασμός καυσίμων σε αμερικανικά βομβαρδιστικά στον Εύξεινο Πόντο»

« Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας ανεφοδίασαν με καύσιμα  αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά  B-1B κατά τη διάρκεια της πτήσης τους πάνω από τον Εύξεινο Πόντο, ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός, όπως σημειώνει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.


«Στο πλαίσιο της  στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ, δύο αμερικανικά αεροσκάφη B-1 που πετούσαν πάνω από τον Εύξεινο Πόντο έλαβαν υποστήριξη κατά τη διάρκεια της πτήσης τους από τουρκικά αεροσκάφη ανεφοδιασμού», γράφει το ρωσικό πρακτορείο.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όταν τα δύο στρατηγικά  αμερικανικά βομβαρδιστικά πλησίασαν τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, απογειώθηκαν ρωσικά μαχητικά Su-27 και Su-30  τα οποία αναχαίτισαν, ανακοίνωσε ο ρωσικός στρατός. Μάιος 30, 2020. 23:19

Πριν 10 μέρες σημειώναμε:  

Ενώ  οι σχέσεις τουρκίας – Ρωσίας επιδεινώνονται ραγδαία,

Ρωσικά βομβαρδιστικά μακράς εμβέλειας Tu-22 περιπολούν αυτές τις μέρες στην Μαύρη Θάλασσα , δίνοντας ισχυρό  μήνυμα.

Οι σχέσεις των πρώην φίλων δεν είναι καθόλου καλές. Η στρατηγική επαναπροσέγγιση τουρκίας – ΗΠΑ στα μέτωπα Συρίας , Λιβύης , Αν. Μεσογείου και ότι σαν σκηνικό ετοιμάζουν οι τούρκοι στο  ΑΙΓΑΙΟ και νότια Κρήτης ανησυχεί την Ρωσική στρατιωτική μηχανή που δίνει τα δικά της μηνύματα.

Ρωσικά στρατηγικά με δυνατότητα πυρηνικού φορτίου ενώ περιπολούσαν σε άλλες υψηλού γεωπολιτικού ενδιαφέροντος γωνίες του πλανήτη  , τώρα περιπολούν στα νερά της Μαύρης Θάλασσας με δυνατότητα πλήγματος μέσα στην τουρκία ακόμα και στο ΑΙΓΑΙΟ.
  « Το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι "Zvezda" δημοσίευσε ένα βίντεο της πτήσης  ρωσικών βομβαρδιστικών Tu-22M3 πάνω από τα διεθνή νερά της Μαύρης Θάλασσας. Σύμφωνα με το https://sputniknews.com/military

Το βίντεο δείχνει την απογείωση των βομβαρδιστικών, καθώς και την πτήση τους πάνω από τη θάλασσα, που γυρίστηκε από το πιλοτήριο.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, τα πληρώματα των αεροσκαφών πέταξαν περίπου 4,5 χιλιάδες χιλιόμετρα και ήταν στον αέρα για περισσότερες από πέντε ώρες. Σε ορισμένα στάδια συνοδεύονταν από άλλα ρωσικά μαχητικά  από τη Νότια Στρατιωτική Περιοχή.
Οι πιλότοι  σε αυτά τα μεγάλης εμβέλειας βομβαρδιστικά  πετούν τακτικά πάνω από τα διεθνή νερά της Αρκτικής, του Βόρειου Ατλαντικού, του Ειρηνικού Ωκεανού, ... και της Βαλτικής Θάλασσας. Όλες οι πτήσεις των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους Διεθνείς Κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου.» ανέφερε στις   05:47 GMT 20.05.2020 το πρακτορείο https://sputniknews.com/military/202005201079360135-russian-tu-22-long-range-bombers-flying-over-black-sea--video/


Η ρωσική πλευρά είχε ετοιμαστεί εδώ και ένα χρόνο δια παν ενδεχόμενο και για άλλο λόγο , αλλά τώρα η αφερεγγυότητα του τούρκου τους καθιστά ετοιμοπόλεμους.
«Η ανάπτυξη των αμερικανικών συστημάτων πυραυλικής άμυνας στην Ρουμανία αποτελεί μια σοβαρή πρόκληση και σε απάντηση το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποφάσισε την ανάπτυξη στην Κριμαία στην αεροπορική βάση στο Gvardeiskoye, ρωσικών βομβαρδιστικών μεγάλης ακτίνας δράσης Tu-22M3. Αυτή η απόφαση άλλαξε ριζικά την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή», τόνισε ο Μποντάρεβ στους δημοσιογράφους.
Πρόσθεσε ότι τα βομβαρδιστικά Tu-22M3 που θα αναπτυχθούν στην χερσόνησο την οποία η Ρωσία ενσωμάτωσε  πριν 5 χρόνια κατόπιν δημοψηφίσματος, θα είναι εκσυγχρονισμένα για να καταστρέψουν συστήματα αεράμυνας και αντιπυραυλικής άμυνας οπουδήποτε στην Ευρώπη.
Βασικό όπλο των Tu-22M3 με το οποίο απειλεί να «τινάξει στον αέρα» το αντιβαλλιστικό σύστημα του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία  είναι ο πύραυλος Kh-32 με εμβέλεια  600 έως 1000 χλμ.  και ταχύτητα 5.000 χ.α.ω. και ικανότητα να φέρει πυρηνική κεφαλή.»  https://www.1069.gr/latest-news/i-rosia-anakoinose-ti-stochopoiisi-me-pyrinikoys-pyrayloys-tis-roymanias-stelnei-tu-22m3-stin-krimaia/

Τα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου είναι και το κρισιμότερο κλειδί της παγκόσμιας σύρραξης και έχουν άμεση σχέση με το ΑΙΓΑΙΟ.
Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν αλλά και ο Ερντογάν συνέπηξαν συμμαχία τα προηγούμενα χρόνια με πολεμικές και ενεργειακές συμφωνίες ( βλ. S-400, turkish stream κα).
Κάτι τους ωθούσε να αποφύγουν τις προφητείες, αλλά οι σημερινές συγκυρίες , η πλεονεξία του τούρκου και η αφερεγγυότητα του , καθιστούν τις προρρήσεις των Αγίων Πατέρων μας κάτι το δεδομένο.
Ο Ρώσος και ενόψει παγκόσμιων γεωπολιτικών ανατροπών  περιμένει τον τούρκο, να δει τι θα κάνει στο ΑΙΓΑΙΟ και την Μεσόγειο ( νότια της Κρήτης θέλει ο Ερντογάν να υφαρπάξει με το τουρκολιβυκό μνημόνιο όλα τα ενεργειακά αποθέματα και να το παίζει μεγάλος και τρανός)
Επιβεβαιώνεται αυτολεξεί ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ που έλεγε  « ο Ρώσος θα κατέβει στα ΣΤΕΝΑ για τα συμφέροντα του και όχι γιατί  αγαπά εμάς»


Η τουρκία δείχνει μια άνευ προηγουμένου θρασύτητα  προς την Ελλάδα και ετοιμάζεται να ανοίξει με αυτήν νέα μέτωπα εμπλοκών.
Η Ρωσική πλευρά θεωρούμε, ότι γνωρίζει καλά όλες αυτές τις κινήσεις της. 
Παλαιότερα επισημαίναμε ότι η Χερσόνησος της Κριμαίας ( Ελληνιστί Ταυρίδα) είναι το μπαλκόνι των Ρώσων από το οποίο  βλέπουν άνετα
( με ραντάρ και άλλα μέσα )   τα φώτα της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ και των ΣΤΕΝΩΝ , ακόμα και τους τούρκους να ψαρεύουν στις γέφυρες του Βοσπόρου.

ΗΓΓΙΚΕΝ η στιγμή που οι προφητείες των ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ μας θα παίζουν στα τηλεοπτικά παράθυρα ως ειδήσεις  και ήδη παίζουν.



ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας