Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

ο « ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ» του σουλτάνου στις 29 ΜΑΙΟΥ του 2020.


Αυτά τα πράγματα αγγίζουν απρόβλεπτες εξελίξεις και την Προσευχή που κάνουν Πατέρες, αλλά και λαικοί για να κάνει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ Έλεος, να γλυτώσουμε τα χειρότερα . Συνάμα γίνεται παράκληση να πέσουμε στα γόνατα όλοι και να σηκώσουμε τις ψυχές και το φρόνημα μας καθότι έρχονται δύσκολες στιγμές.
Ο « αφορισμός αυτός» του σουλτάνου  έχει να κάνει με μεγάλα προβλήματα του που θα τον κάνουν να αποκοπεί  από την πραγματικότητα ( εκεί θα πατάει και αλλού θα βρίσκεται)  , όπως μας είπαν πατέρες και έχει  να κάνει με τα Ελληνοτουρκικά που στην κυριολεξία βράζουν.
Τα νησιά είναι στόχος και ο Έβρος τίθεται πάλι στο κέντρο του ενδιαφέροντος για να σπάσουν οι Ελληνικές δυνάμεις σε πολλά μέτωπα. 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Άνθρωποι της προσευχής και της άσκησης  μας έθεσαν το εξής σκεπτικό με  ερωτηματικό στο τέλος  και  με πολύ πόνο:
«  Τις ημέρες που διαβαζόταν οι πρώτες στάσεις των ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ φέτος, οι κληρικοί στον Έβρο άνοιγαν τα μεγάφωνα και ο μέν Ελληνικός στρατός άκουγε τω ΥΠΕΡΜΑΧΩ , οι δε τούρκοι έφριτταν με αυτά που έβλεπαν. Και οι μεν τούρκοι έβλεπαν πολλά και τρόμαζαν, γιατί έτρεχαν η  ΠΑΝΑΓΙΑ μας , ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ και οι ΑΓΙΟΙ στα σύνορα μας. Έτσι αποφάσισαν αυτοί  να κάνουν πίσω και να ματαιώσουν τα πονηρά διαβούλια τους.
Μετά οι δικοί μας στην κυβέρνηση  ενόμισαν ότι αυτό έγινε  γιατί ήταν έξυπνοι και ικανοί, αλλά ξέχασαν να αποδώσουν την οφειλόμενη τιμή στην ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ της πατρίδος.
Μετά  έκλεισαν τις εκκλησίες και τα μεγάφωνα.  Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ δεν ακούστηκε από τα μεγάφωνα των εκκλησιών στον Έβρο.
Φυσικά ούτε και την Μεγάλη Εβδομάδα καθότι οι τούρκοι εισήλθαν και αυτοί σε καραντίνα.
Τώρα που οι τούρκοι βγαίνουν από την καραντίνα και επανέρχονται , μήπως οι ΑΓΙΟΙ μας αφήσουν ολομόναχους για να δούμε αν πράγματι είμαστε ξύπνιοι και ικανοί να τους αποτρέψουμε;»  
Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ...    
 Ανάγνωση Κορανίου στην Αγία Σοφία ανακοίνωσε για αύριο ο Ερντογάν για “να εορτάσουμε την άλωση”
« Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πριν από λίγο, ότι αύριο στην Αγία Σοφία θα γίνει ανάγνωση του Κορανίου. Πρόσθεσε ότι αυτό θα γίνει για να εορταστεί η Άλωση της Πόλης. 29η Μαίου αύριο.
Η ανακοίνωση δείχνει ότι η Άγκυρα όχι μόνο δεν έχει σκοπό να κινηθεί προς την αποκλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά, αλλά ότι έχει πάρει τις αποφάσεις της να τραβήξει το σχοινί ακόμη περισσότερο, αδιαφορώντας αν θα σπάσει. Η Αθήνα δείχνει πραγματικά αμήχανη και σύντομα θα πρέπει να εγκαταλείψει τις γνωστές και επαναλαμβανόμενα κουραστικές δηλώσεις, με τις οποίες καλεί την Τουρκία να “λογικευτεί” και άλλα σχετικά.» από το https://www.militaire.gr/anagnosi-koranioy-stin-agia-sofia-anakoinose-gia-ayrio-o-erntogan-gia-quot-na-eortasoyme-tin-alosi-quot/
Όλα δείχνουν ότι  μπορεί ανάπτυξη να  περιμένουμε σε πολλούς τομείς, αλλά μπορεί  να έχουμε ανάπτυξη των στρατηγικών σχεδίων του τουρκικού επιτελείου και όχι μόνο τώρα με υβριδικές επιχειρήσεις;
Οι τούρκοι περιμένουν να στρώσει ο καιρός ( τα μπουρίνια των ημερών τους χαλούν τα σχέδια)
Τα σχέδια όλων των αντίχριστων θα τα χαλάσει το ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ, αλλά αυτό θα γίνει με γεγονότα τέτοια που στο τέλος θα προσπαθείς να βρεις άπιστο και θα είναι δύσκολο, όπως μας τα είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας