Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ- η μεγάλη ΚΟΡΩΝΑ και ο μικρός κορωνοιός



Αυτός ο ιός και ότι άλλο φέρνει ταπείνωσε μέχρι εδάφους τις μύτες των ισχυρών της γης και έπεται συνέχεια. Ταυτόχρονα ανασηκώνει τους ταπεινούς , τους  κατατρεγμένους  μικρούς αδελφούς του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού .


Αυτά που αναφέρει παρακάτω  το ιστολόγιο https://www.noiazomai.gr έχουν ισχυρή σημειολογία στις μέρες μας. Όποιος έχει μάτια και αυτιά ας αξιολογήσει και ας επιλέξει ελεύθερα  τι θέση θα πάρει .
Είναι αξιοθρήνητοι αυτοί που χαρακτηρίζουν όλα αυτά ως γραφικότητες, την στιγμή που η ανθρώπινη ιστορία άλλαξε σελίδα και γράφει ότι  « τα γεγονότα για την πόλη ξεκίνησαν».
Το είπε άλλωστε  ένας μεγάλος άγιος γέροντας των ημερών μας λίγο πριν κοιμηθεί στις 8 Δεκεμβρίου του 2019 , την ίδια δηλαδή  ημέρα που κάνει την εμφάνιση του ο ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ στην Κίνα.
 ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΛΗΡΙΚΟΥ πνευματικού παιδιού του Γέροντα Εφραίμ του Αριζονίτη 

Τι του είπε ο Γέροντας Εφραίμ για την Κοίμηση του: 

-         « παιδί  μου  δεν θα προλάβω   την ΠΟΛΗ»

-         « γιατί παιδί μου  θα κοιμηθώ στην αρχή των γεγονότων για την ΠΟΛΗ»( αυτά επισημάνθηκαν τότε και από τότε τρέχει και δεν φτάνει  όλη η ανθρωπότητα) 

   Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



"  Ο Μακρυγιάννης και όλοι οι πρωταγωνιστές του ένδοξου 1821, όπως πιο μπροστά και ο Ρήγας και ο Πατρο-Κοσμάς, στοχάζονταν την Λευτεριά όχι μισή και κουτσουρεμένη, αλλά μεγάλη, πλατιά και ιστορική, ως συνέχεια του "μολών λαβέ" του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στα τειχιά της Βασιλεύουσας! Άλλωστε αυτό προέβλεπε ρητά το Σχέδιο της Φιλικής και του ΥψηλάντηΤην απελευθέρωση της ίδιας της Κωνσταντινούπολης και την ανασύσταση της λεγόμενης Βυζαντινής μας Αυτοκρατορίας!



Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΡΩΝΑ
  Και ο καλός Χριστός, σπεύδει να απαντήσει στα αγωνιώδη αιτήματα του Μακρυγιάννη και του υπόσχεται να μας δώσει ξανά την "μεγάλη κορώνα", όπως την ονομάζει, λέγοντας όμως πως αυτό δεν γινόταν τότεαλλά όπως όλα δείχνουν, στις δικές μας πια ημέρες, μέγα δώρο του Χριστού, πάνω στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821!

   Γράφει λοιπόν ο Μακρυγιάννης:
  
1. «…Τότε μου λέγει (σ.σ. ο Θεός): Μην κλαις, Γιάννη, και όσα περικαλιέσαι, και την πατρίδα σου θ’ αναστήσω και την θρησκεία σου και γενικώς την ανθρωπότη, με τον καιρό τους, Γιάννη, δεν είναι η ώρα η διορισμένη ακόμα. και θα ιδείτε, όλοι όσοι πηγαίνουν κόντρα της θελήσεώς μου. και δικούς σας και άλλους, θα σας λευτερώσω από τους αναθεματισμένους και θα σας δώσω την μεγάλη κορόνα»! (σελ. 139)

   Σε άλλο σημείο πάλι ο Μακρυγιάννης βλέπει:

2. «Την Κυριακή ξημερώνοντας, ήρθε ο αφέντης μας (σ.σ. ο Πατήρ), ο Χριστός, η Θεοτόκο και όλοι οι άγιοι, με όλη αυτείνη την φωτόχυση, και πολύ χαρούμενος μου λέγει τρεις φορές: Γιάννη, Γιάννη, Γιάννη, τώρα, στοχάζομαι, με είδες και με τους οφθαλμούς σου και με απόλαψες και με γνωρίζεις. Ασφάλισες όσα νύχτα και ημέρα περικαλιέσαι περί της πατρίδος σου, της θρησκείας σου και γενικώς της ανθρωπότης. Σας άκουσα δια της παράκλησης του μονογενού μου και της μητρός του και των αγίων μου. η γης και η θάλασσα σαλεύει, όχι οι λόγοι μου. είδες τον πιτροπό μου, σας ανάστησα οπίσου. Όποτε θα ΄ρθει η διορισμένη η ώρα, όλα αυτά θα τ΄ απολάψετε, και την μεγάλη κορόνα» (σελ 144)
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ: ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΡΩΝΑ! Βίντεο