Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Η ΕΛΛΑΔΑ υποβαθμίστηκε αφόρητα εν μια νυκτί γιατί πρέπει οι τούρκοι να κλείσουν με πρόσχημα τα ΣΤΕΝΑ.

ΦΏΤΟ από fb
Τα μεγάλα λόγια τα παχιά ξεγελούν για λίγο την καρδιά.
Οι  πειρασμικές τουρκικές προκλήσεις από τον Έβρο μέχρι το ΑΙΓΑΙΟ και σε λίγο στην Κρήτη έχουν μια τέτοια συχνότητα που δεν τις προλαβαίνουν οι δημοσιογράφοι .
Τι τον έπιασε ξαφνικά τον γείτονα και ενώ σφαδάζει από πόνους η οικονομία του στο εσωτερικό , αυτός κάνει τον καμπόσο στην Συρία, στην Λιβύη και αυτά τα 24ωρα στην Ελλάδα;
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Πολλές οι επισημάνσεις μας από το παρελθόν . Τότε ήταν σεμινάρια  προφητο- παιδείας, αλλά σήμερα βγαίνουν, όπως:
Το καλοκαιρινό τουρκικό πραξικόπημα του 2016 ανέδειξε μια μαρτυρία του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ το 1990 στον προσκυνητή και φίλο του κ. Κώστα Δεσπότη που μεταξύ των άλλων του είπε « οι δυτικοί ενδιαφέρονται για τα Δαρδανέλια και την Αν, Θράκη, άλλα στο τέλος οι δήθεν φίλοι μας και οι άλλοι θα την πατήσουν»
Το πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν  αποσκοπούσε στο να αποκόψουν αυτά τα μέρη, ώστε να βρεθούν υπό την εποπτεία  των  τούρκων πραξικοπηματιών και ουσιαστικά να ελέγξουν την δίοδο των ΣΤΕΝΩΝ σε σχέση με το κατέβασμα των Ρώσων προς την Μέση Ανατολή , Μεσόγειο και Σουέζ.
Ο Ερντογάν όμως είχε πάρει σχετικές πληροφορίες και απέτρεψε το πραξικόπημα αυτό και για να κερδίσει χρόνο επιβίωσης συνέπτυξε συμμαχία – έκπληξη με την Ρωσία σε όλους τους τομείς. Ταυτόχρονα άρχισε να κυνηγάει τους αντιπάλους του σε όλη την υφήλιο.
Εκείνες τις ημέρες επισημαίναμε, ότι η φιλία αυτή είναι λυκοφιλία και θα δοκιμαστεί από την τουρκική πλεονεξία που στρέφεται πάντα  σε εκείνον που δίνει τα περισσότερα.
Ήρθε λοιπόν η ώρα που πήρε ο τούρκος  περισσότερα όχι από τον Ρώσο, αλλά από τους πρώην δυτικούς συμμάχους του.
Μέσα στην σημερινή παγκόσμια οικονομική  δυσανεξία λόγω κορονοιού που χτύπησε αλύπητα και την τουρκία , αυτή μέσα σε μια νύχτα πήρε τόσα και άλλα τόσα αντίστοιχα έχασε η Ελλάδα.
Τα παχιά λόγια των δυτικών αξιωματούχων, ότι η Ελλάδα γεωπολιτικά αναβαθμίστηκε μετά την συμμαχία τουρκίας – Ρωσίας εξανεμίστηκαν σαν τα άχυρα που τα παίρνει ο άνεμος .
Αναλύσεις επί αναλύσεων, δηλώσεις , συνέδρια με κουλουράκια και καφέδες  να μας πείσουν ότι έχουμε γερές πλάτες και να μην φοβόμαστε τίποτε.
Και σήμερα τρώμε την μια μπάτσα μετά την άλλη.
Κομπάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ με δηλώσεις επισήμων αγάδων:  
« μόλις φτιάξει ο καιρός και φύγει ο κορωνοιός, θα σας στείλουμε τα μιλιούνια του περασμένου Μαρτίου , τώρα από τον Έβρο και από τα νησιά ταυτόχρονα »
« τώρα που θα φτιάξει ο καιρός ,θα σας στείλουμε τα γεωτρύπανα νότια της Κρήτης  και στην ΑΟΖ που υπογράψαμε με την Λιβύη»
« φτιάξει δεν φτιάξει ο καιρός , εμείς θα στέλνουμε τα μαχητικά μας και τα πολεμικά πλοία, ακόμα και τα drones για να επιθεωρούμε, αν θα προχωρήσετε στην αποστρατικοποίηση των νησιών του ΑΙΓΑΙΟΥ που τα κατέχετε παράνομα , παραβιάζοντας την συνθήκη της Λωζάννης» αυτά λένε οι τούρκοι.

Ποιος είναι  όμως ο λόγος αυτής της ενισχυμένης θρασύτητας των τούρκων ;
Η τουρκία πήρε πολλά, αλλά υπέγραψε  αντίστοιχα γεωπολιτικά γραμμάτια.
Οι ειδήσεις που έρχονται στην δημοσιότητα, ότι αποφάσισε η τουρκία να καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες της με υγροποιημένο αέριο από Αλγερία, Τυνησία και όχι με ρωσικό αέριο μέσω του Turkish stream, απαξιοί  τον αγωγό αυτόν που κόστισε επτά ολόκληρα δις.
Η αντιπαράθεση τουρκίας – Ρωσίας στα πολεμικά μέτωπα της Συρίας και της Λιβύης είναι καθημερινότητα των ειδήσεων .
Ο διωγμός τούρκων αξιωματικών που ήταν εναντίων των δυτικών συμμάχων της τουρκίας, από το πραξικόπημα και μετά δείχνει, ότι κάτι άλλαξε σε όλη την τουρκική στρατηγική που αναθεώρησε από το μηδέν τις γεωπολιτικές θέσεις της των τελευταίων ετών.
Όλα αυτά εξηγούν γιατί  τα τελευταία 24ωρα ο Ερντογάν βρίσκεται στο τηλέφωνο περισσότερο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ ( όπως συνήθιζε να κάνει παλαιότερα με τον πρόεδρο Πούτιν που φυσικά  δεν διάβασε ο δεύτερος , αυτό που έλεγαν οι μικρασιάτες πρόγονοι μας « αν ο τούρκος γενεί γιοφύρι για να περάσεις , μην ξεγελαστείς και στηριχθείς πάνω του» )
Το 2016-17 επισημαίναμε κατά κόρον , ότι αν  η τουρκία  βρεθεί σε δύσκολη θέση ( όπως βρίσκεται σήμερα ) θα παζαρέψει το ισχυρό χαρτί που έχει και δεν είναι τίποτε άλλο από τα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου, πού όταν τα κλείσει με  οποιαδήποτε πολεμική πρόφαση ( βλ. ολιγοήμερη σύγκρουση με την Ελλάδα) μπορεί και με βάση τις διατάξεις της συνθήκης του Μοντρέ να κάνει την Μαύρη Θάλασσα περίκλειση μεγάλη λίμνη.
Το ότι κάτι συγκλονιστικό παίζεται στα ΣΤΕΝΑ και με την αλλαγή στρατοπέδου της τουρκίας, το επισημάναμε εν μέσω καραντίνας και αυτοαπομόνωσης στις 20 Απριλίου του 2020, όταν μια τεράστια ΦΟΥΣΚΑ – Ραντάρ πλησίασε και αγκυροβόλησε, όπως φαίνεται έξω από τα Δαρδανέλια.


Φώτο από https://en.wikipedia.org/wiki/Sea (
X_band_radar_platform_entering_Pearl_on_Heavy_lift_Marlin)

« Μεγάλος προβληματισμός σε σημείο παράκρουσης επικρατεί στην Τουρκία μετά την εμφάνιση ενός αμερικανικού πλοίου σεισμικών ερευνών όπως επίσημα καταγράφεται, εφοδιασμένο με ένα τεράστιο ραντάρ X-BAND το οποίο παρακολουθεί τα πάντα σε μεγάλη απόσταση.
Το αμερικανικό πλοίο εμφανίστηκε στις τουρκικές ακτές των Δαρδανελίων και λίγο πριν έριξε άγκυρα στο σημείο ,αλλά οι Τούρκοι το θεωρούν ως εν δυνάμει «πολεμικό πλοίο» λόγω της υψηλής τεχνολογίας ραντάρ που διαθέτει, ενώ αυτό είναι αγκυροβολημένο μεταξύ των Δαρδανελλίων και Σμύρνης στο Αιγαίο πέλαγος.»
« Το ραντάρ X-Band με βάση τη θάλασσα ( SBX-1 ) είναι ένας πλωτός, αυτοκινούμενος, κινητός ενεργός ηλεκτρονικά σαρωμένος πίνακας ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης , σχεδιασμένος να λειτουργεί σε ισχυρούς ανέμους και βαριά θάλασσα. Αναπτύχθηκε ως μέρος του συστήματος βαλλιστικών πυραύλων του Οργανισμού Άμυνας.
Το ραντάρ είναι τοποθετημένο σε πλατφόρμα ημι-υποβρύχιου λαδιού διπλού κύτους CS-50 πέμπτης γενιάς . Η μετατροπή του σκάφους πραγματοποιήθηκε στο ναυπηγείο AmFELS στο Μπράουνσβιλ του Τέξας . https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/869761_salos-stin-toyrkia-me-amerikaniko-skafos-poy-ferei-ishyro-rantareferan

Τα ΣΤΕΝΑ και η Μαύρη Θάλασσα, αλλά και ολόκληρη η επικράτεια της ΡΩΣΙΑΣ φαίνεται να είναι υπό την ΣΑΡΩΣΗ αυτής της ΦΟΥΣΚΑΣ.

Ανοίγει το μεγαλύτερο πρόβλημα που φαίνεται να ταλανίσει την ανθρωπότητα με φοβερούς πολέμους και αυτό θα είναι ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΡΞΕΙ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ;

Πλέον δεν θα μιλάμε για παράδοξες και γραφικές για κάποιους προφητείες μέσω των οποίων άγιοι πατέρες μας προείπαν, αλλά θα μιλάμε για γεγονότα κατακλυσμιαία που θα ανατρέψουν τα πάντα στην ιστορία.


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας