Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Δεκαετία του 2000 σε μια αγία γερόντισσα εμφανίστηκε η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ και είπε: « Αν υπήρχαν πέντε Δεσποτάδες , θα σας έδινα την ΠΟΛΗ»


Το ακούσαμε ιδίοις και σήμερα με όσα πρωτόγνωρα  έχουν συμβεί από τότε,  ο λόγος αυτός συνεχίζει να έρχεται έμπροσθεν μας.
" το αν υπήρχαν πέντε Δεσποτάδες "  δεν μπορούσαμε να το εξηγήσουμε γιατί η αγία αυτή γερόντισσα δεν μας είπε τίποτε άλλο, καθότι το μείζον για την ίδια  δεν είναι ο κατασκανδαλισμός και ο διχασμός των πιστών, αλλά η ενότητα και η πνευματική ολότητα   με καπετάνιο του σκάφους της Εκκλησίας, τον Κύριο ημών Ιησού  Χριστό, που κρατά γερά το τιμόνι εν μέσω δαιμονικών καταιγίδων.
Ενώ ομίλησαν μεγάλοι ΑΓΙΟΙ για την ΕΛΛΛΗΝΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ που θα δει η γενιά μας κανείς  δεν μιλάει, ίσως για να μην τον πούνε γραφικό με περικεφαλαία, πιθανώς για να τα έχει καλά με το σύστημα και να μην θιγούν οι τούρκοι και οι πολιτικές φιλίας και ανοικτών συνόρων.
Τώρα που οι τούρκοι άρχισαν να δείχνουν τα δόντια τους,  κάποιοι  προβληματίζονται και  διαβάζουν τα λεγόμενα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ και άλλων Πάτερων μας, που προείπαν  αυτά.
Ο πιστός λαός ο πάντα αδικημένος και γραφικός για τους περισπούδαστους των ημερών μας έχει ήδη προετοιμαστεί για όλα αυτά, καθότι  έχει ενσκύψει σεβαστικά πάνω στα νάματα των Θεοπνεύστων λόγων των Αγίων μας και από αυτά αντλεί δύναμη και κουράγιο.
Όμως όλα αυτά  προσμένουν την πραγματική μετάνοια Κλήρου και Λαού και συνειδητοποίηση, ότι το θρυλούμενο ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ έχει τεράστιες πνευματικές διαστάσεις για ολάκερη την ανθρωπότητα.Η μετάνοια αυτή προυποθέτει ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑ και Πατερικότητα.
Όλα τα άλλα τα είδαμε και τα γευτήκαμε με την ενεργοποίση των πνευματικών νόμων. 
Σήμερα  λυσσάει το αντίχριστο πνεύμα των ημερών μας και θέλει να μας βουλώσει με την σφραγίδα του και να μας στερήσει  την ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗ των Αχράντων Μυστηρίων.
Ο κατασκανδαλισμός των ημερών μας φτάνει στο αποκορύφωμα, αλλά και  το τέλος των δεινών είναι γνωστό.
Ένας παππούλης αγιορείτης μας επεσήμανε πριν χρόνους:
-        « όταν θα εξελίσσονται τα γεγονότα, τότε πολλοί  θα ετοιμάζονται  και θα συνωστίζονται ποιος θα πρωτοπάει στην ΠΟΛΗ και την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, παίζοντας το θέατρο του δήθεν ήρωα και αγωνιστή »  
-        « η θλίψη όμως και το δάκρυ των πιστών και των πονεμένων  συνανθρώπων μας εξ αιτίας των δεινών που θα μας επιφέρουν οι δήθεν  φίλοι μας, θα είναι τέτοια, που κανείς δεν θα επιτρέψει να εισέλθει  στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ που  λογίστηκε  ως παπόφιλος και υποκριτής στις μέρες μας »
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ αδελφοί ( τα λέμε τώρα γιατί πλησίασαν δραματικά όλα αυτά , την μια μέρα θα κοιμηθούμε έτσι και την άλλη θα ξυπνήσουμε διαφορετικά . Από εδώ  και εμπρός η καθημερινότητα θα είναι γεμάτη με εκπλήξεις και ανατροπές)

Πιστεύουμε, ότι με αυτά που σήμερα βιώνουμε , με αυτά που αύριο ζυμώνονται , θα βρεθούν μέσα από πρωτόγνωρες ιστορικές συγκυρίες,  όχι μόνο πέντε, αλλά δεκαπέντε , εικοσιπέντε και παραπάνω αρχιερείς που θα οδηγήσουν την Εκκλησία στην πορεία του Σχεδίου του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.

ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ δεν μας αφήνει ποτέ και μεριμνά πριν από εμάς, κλαδεύοντας και φροντίζοντας το ΑΜΠΕΛΙ ΤΟΥ 

Την μόνη μάνα που θα φοβηθούν θα είναι η μητέρα Εκκλησία, όταν αυτή σηκώσει το ανάστημα της για να προασπιστεί τα παιδιά της.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας