Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

ΤΩΡΑ- ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΥΒΡΙΔΙΚΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ;


Πριν ένα 24ωρο γράφαμε
ΕΚΤΑΚΤΩΣ το αναδημοσιεύουμε ενόψει εξελίξεων. ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ « για αυτά που θα γίνουν θα είμαι η ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ»
Γράφει ο Δρ . Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Πριν 12 μέρες Γέροντας μας ειδοποιούσε « μόλις καλυτερέψει ο καιρός ο τούρκος θα έρθει με πολλές προκλήσεις» 
Σήμερα το βράδυ της 9 ΜΑΙΟΥ 2020 – κατεβατό οι εξελίξεις
« Καταιγίδα 2020: Αιφνιδιαστική ακύρωση των ασκήσεων στις ΕΔ

Κόβονται οι επιχειρησιακές ασκήσεις που είχαν προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ που έγιναν γνωστές απόψε Σάββατο 9 Μαϊου αργά το βράδυ.
Αυτό επηρεάζει άμεσα την μεγάλης κλίμακας άσκηση Καταιγίδα 2020 του Πολεμικού Ναυτικού η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει την Δευτέρα 11 Μαϊου.
Παράλληλα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πηγών του ΓΕΕΘΑ, επιβεβαιώνεται ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται από την Τουρκία νέα υβριδική επίθεση στον Έβρο και στα νησιά, όπως έχει ήδη γράψει το Armyvoice.gr.
Οι πληροφορίες από πηγές του ΓΕΕΘΑ που θέλουν να παραμείνουν ανώνυμες αναφέρουν:
Από την 4η Μαΐου 2020 που τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο της κυβέρνησης για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας COVID-19, τονίζεται διαρκώς από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ ότι το επόμενο 15ήμερο θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο.
Συμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ οι προφανείς ιδιαιτερότητες αυτής της κρίσιμης για τη δημόσια υγεία περιόδου επιβάλλουν τη συνέχιση και για το επόμενο τουλάχιστον δεκαπενθήμερο της πρόσκαιρης αναστολής των δραστηριοτήτων επιχειρησιακής εκπαίδευσης μεγάλης κλίμακας,
προς διαφύλαξη του εξαιρετικά χαμηλού ποσοστού κρουσμάτων COVID-19 στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, ποσοστό το οποίο στην κορύφωση της πανδημίας στη χώρα μας δεν ανήλθε πέραν του 0,05% της δύναμης τους.
Η διασφάλιση της επιχειρησιακής ικανότητας και ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων είναι υψίστης σημασίας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο.
Η σχεδόν βέβαιη επιστροφή της υβριδικής απειλής της Τουρκίας στα ανατολικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα μας, όπως αυτή ομολογείται και διαρκώς επαναλαμβάνεται από τα χείλη Τούρκων αξιωματούχων σε κάθε ευκαιρία, επιβάλλει σύνεση προς διασφάλιση της επιχειρησιακής διαθεσιμότητας των ΕΔ στον ύψιστο βαθμό για να μείνουν αλώβητες έναντι της πανδημίας.» https://www.armyvoice.gr/2020/05/%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b9%ce%b3%ce%af%ce%b4%ce%b1-2020-%ce%b1%ce%ba%cf%8d%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%ae%cf%83%ce%b5%cf%89%ce%bd/

« Υβριδική απειλή και από Αλβανία; Αιφνιδιαστική επίσκεψη ΥΦΕΘΑ στα σύνορα της Ηπείρου και ανακοίνωση ότι έγινε έλεγχος στα μέτρα ασφαλείας

Προβληματισμό δημιουργεί η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την επίσκεψη του Αλκιβιάδη Στεφανή στα σύνορα με την Αλβανία. Ο ΥΦΕΘΑ επισκέφθηκε όλα τα επιτηρητικά φυλάκια στα σύνορα με την Αλβανία, Μολυβδοσκέπαστο Κακαβιά Μαυρομάτι και Κάτω Αετό την ώρα που στα ανατολικά σύνορα υπάρχουν πληροφορίες ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να στήσει νέα κρίση.
Επιπλέον πήγε και σε τελωνεία και συνοριακούς σταθμούς κάτι που προβληματίζει έντονα για τον λόγο της επίσκεψης και κυρίως τον λόγο της ανακοίνωσης αυτής της επίσκεψης, στην οποία ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι έλεγξε τα μέσα και τις διαδικασίες επιτήρησης και ασφάλειας των συνόρων.
Είναι προφανές ότι στην περιοχή θα αναμένεται υβριδική απειλή από την Αλβανία, χώρα στην οποία υπάρχει μεγάλη τουρκική διείσδυση, και έσπευσε ο ΥΦΕΘΑ με την εμπειρία οτυ στρατιωτικού να ελέγξει τι συμβαίνει.»

Η  τουρκία όλο αυτό το χρονικό διάστημα ετοιμαζόταν για νέα ρεβάνς  

Tass: Η Τουρκία εγκατέστησε μέρος των συστημάτων S-400
Αλβανικό Κοινοβούλιο: Επικυρώθηκε η συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με Τουρκία

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ( να μην μπει κουνούπι) και ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ – ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΘΕΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ




«ἄρατε πύλας, οἱ ἄρχοντες ὑμῶν, καὶ ἐπάρθητε, πύλαι αἰώνιοι, καὶ εἰσελεύσεται ὁ βασιλεὺς τῆς δόξης. τίς ἐστιν οὗτος ὁ βασιλεὺς τῆς δόξης; Κύριος κραταιὸς καὶ δυνατός, Κύριος δυνατὸς ἐν πολέμῳ. ἄρατε πύλας, οἱ ἄρχοντες ὑμῶν, καὶ ἐπάρθητε, πύλαι αἰώνιοι, καὶ εἰσελεύσεται ὁ βασιλεὺς τῆς δόξης. τίς ἐστιν οὗτος ὁ βασιλεὺς τῆς δόξης; Κύριος τῶν δυνάμεων αὐτός ἐστιν ὁ βασιλεὺς τῆς δόξης»  (Ψαλ. 23,7-10)

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας