Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Ανήμερα της εορτής του Πολιούχου της Λάρισας ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ μια συνοικία της μπαίνει σε συνθήκες αυξημένης καραντίνας.



ΣΥΓΚΥΡΊΑ ή ΣΗΜΕΙΟ ;
Μόνο ο ΑΓΙΟΣ  ΘΕΟΣ γνωρίζει.
Μια φορά από αυτόν τον ιό με τα « χίλια πρόσωπα» βλ. μεταλλάξεις δεν ξεμπερδεύουμε εύκολα.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Σαν κοινωνία λέμε όχι στην τρομοκρατία και τον φόβο της υπερβολής  και ότι μέτρο λαμβάνουμε σε προσωπικό επίπεδο πρέπει να το κάνουμε όχι με τον φόβο του νόμου, αλλά κυρίως  με το πνεύμα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.
Η  ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΙΣΤΗ ΣΩΖΕΙ και οι ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ παλαιότερα έσωζαν και σήμερα « διασώζουν»  πνεύμα και σώμα αρκεί να το επιθυμούμε .
Ξέρετε τι  μπορεί να λέει ο ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ αυτές τις ώρες και σε αυτή την χρονική συγκυρία « βγάλτε κάποια στιγμή τα ιερά μου λείψανα και περικυκλώστε την πόλη μου για να την σώσω»
Τι ανακοινώθηκε ξημερώματα της Παρασκευής:   
« Κορωνοϊός: 35 κρούσματα στην συνοικία Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας- Σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης η περιοχή

Θετικά βρέθηκαν 35 από τα 637 δείγματα για κορωνοϊό στον οικισμό Ρομά, στην περιοχή της Νέας Σμύρνης στην Λάρισα.


Τα αποτελέσματα των δειγμάτων που πήραν οι υγειονομικές αρχές, έδειξαν πως 35 άτομα από τον οικισμό ήταν θετικοί στον κορωνοϊό, κάτι που έφερε έκτακτη σύσκεψη….
Μετά την ανακοίνωση των δειγμάτων και των 35 θετικών κρουσμάτων, αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά και απομόνωση αυτών που βρέθηκαν θετικοί, στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή» και η συνέχεια των εκτεταμένων ιχνηλατήσεων των στενών επαφών των κρουσμάτων. Από το πρωί μάλιστα θα αρχίσουν να παίρνουν δείγματα και πάλι οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.
Απαγόρευση κυκλοφορίας για δύο εβδομάδες τα βράδια
Αναλυτικά αποφασίστηκαν τα εξής μέτρα:
 Να τεθεί σε κατάσταση ενισχυμένης επιτήρησης και για λόγους Δημόσιας Υγείας η κάτωθι περιοχή της συνοικίας Νέας Σμύρνης του Δήμου Λάρισας, και συγκεκριμένα της περιοχής που βρίσκεται ανάμεσα στις οδούς Δοσιθέου (Δεξιά) –Ζάνου (ΔΕ)-Πεζόδρομος (Αριστερά)-Πεζόδρομος (ΔΕ)- Μεσοράχης (ΑΡ)-Βοιβηίδος (ΔΕ)-Κάδμου (ΑΡ)-Δάφνης (ΔΕ)-Πεζόδρομος (Αρ)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Πεζόδρομος (ΑΡ) Εκάτης & Εκάβης-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Δρόμος όπισθεν Δημοτικού-Νηπιαγωγείου – Δημοσθένους (σύνορα με σχολείο) (ΑΡ)-Αντιγόνης (ΔΕ) ως τέρμα -Λεωφ Καραμανλή μέχρι Δανάης-Δανάης τέρμα Δοσιθέου
Απαγόρευση κυκλοφορίας από ώρα 22.00 έως 06.00 η οποία θα ισχύει από σήμερα 15-5-2020 και για 14 ημέρες Επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας.
Απαγόρευση συνάθροισης άνω των δέκα (10) ατόμων και αυστηρή επιτήρηση του μέτρου
Υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.
Οι πλανόδιοι μικροπωλητές οι εργαζόμενοι σε λαϊκές θα μπορούν να βγαίνουν από την περιοχή της Νέας Σμύρνης για εργασία εφόσον έχουν δύο (2) διαδοχικά αρνητικά τέστ, τα οποία θα επαναλαμβάνονται κάθε πέντε (5) ημέρες»
Ευχόμεθα  ο Πολιούχος Άγιος Αχίλλειος Λαρίσης ο Θαυματουργός να βοηθήσει σε αυτήν την συγκυρία και να πάρει γρήγορα το κακό από την Πόλη του.
Άλλωστε είναι μεγάλος ΑΓΙΟΣ της Ορθοδοξίας μας
« Ξεχωριστή χορεία των αγίων της Εκκλησίας μας είναι όσοι έλαβαν μέρος στις Μεγάλες Οικουμενικές Συνόδους, στις οποίες, με την καθοδήγηση και τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, καθόρισαν τα όρια της σωστικής ορθοδόξους πίστεώς μας.
Ένας από αυτούς υπήρξε και ο άγιος Αχίλλειος, επίσκοπος Λαρίσης, ο οποίος είχε τη δική του συμβολή στις εργασίες της Αγίας Α΄ Οικουμενικής Συνόδου.
Καταγόταν από την Καππαδοκία και γεννήθηκε περί το 270 μ. Χ.
Την εποχή  που η Εκκλησία δοκιμάζονταν και σπαράσσονταν από την φοβερή αίρεση του αρειανισμού, ο  Μέγας Κωνσταντίνος συγκάλεσε την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο στη Νίκαια της Βιθυνίας το 325, για να επιλυθεί συνοδικά το μεγάλο αυτό θεολογικό πρόβλημα, το οποίο απειλούσε αυτή την ίδια την ύπαρξη της Εκκλησίας.
Κλήθηκαν 318 Επίσκοποι από τα πέρατα της οικουμένης, να λάβουν μέρος στη Μεγάλη Σύνοδο. Μεταξύ αυτών ήταν και ο άγιος Αχίλλειος. Η φήμη του, ως αγίου Επισκόπου, είχε φτάσει ως τη Βασιλεύουσα.
Γι’ αυτό όταν έφτασε τον υποδέχτηκαν με τιμές ο αυτοκράτορας και οι άλλοι Επίσκοποι. Έλαβε μέρος στις συζητήσεις και με την ευρυμάθειά του και την άρτια θεολογική του κατάρτιση κατατρόπωσε τους αιρετικούς αρειανούς.
Ο Θεός τον αξίωσε μάλιστα να επιτελέσει στη Σύνοδο και θαύμα, για να δείξει ότι η πίστη των Ορθοδόξων είναι η αληθινή και ευάρεστη στο Θεό. Με τις ευχές του ανάβλυσε λάδι από μια πέτρα. Σε σπάνιο χειρόγραφο που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων αναφέρεται πως «Τον Θεόν επικαλεσάμενος και έλαιον δι’ ευχής βλύσαι ποιεί». 
Μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου και τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας, ο Μέγας Κωνσταντίνος, ζήτησε την ευλογία του αγίου Αχιλλείου και τον ξεπροβόδησε με πλούσια δώρα, να τα χρησιμοποιήσει για έργα φιλανθρωπίας και ανεγέρσεις ναών στην επισκοπή του.» Του Λάμπρου Κ. Σκόντζου
Θεολόγου – Καθηγητού https://www.romfea.gr/pneumatika/8329-agios-axilleios-larisis-
Από εδώ και πέρα τα ΣΗΜΕΙΑ και τα παράδοξα θα πληθύνονται στην πατρίδα μας.
Ο Ουρανός δεν μπορεί να μας μιλήσει διαφορετικά ει μη μόνο με ΣΗΜΕΙΑ . ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας