Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Γερόντα : « τι λες θα έρθει ο Πάπας στην Ελλάδα το 2021;»


Ο ΠΟΝΤΙΦΗΚΑΣ στην πρώην πανδημίας εποχή ετοιμαζόταν να έρθει κατόπιν προσκλήσεως στην Ελλάδα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με τα βαγιών και κλάδων. ( σύμφωνα με πληροφορίες )
Όμως η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ λόγω της τραγωδίας εξ αιτίας του φονικού ιού  που κτύπησε την Ιταλία είχε άλλο σχεδιασμό…και έχει.
Εχθές η πολιτική ηγεσία μας που έχει ανάγκη,  όπως φαίνεται τις ευλογίες του ΠΑΠΑ επικαιροποίησε την πρόσκληση αυτή  για το 2021( σχετικές ευλογίες δόθηκαν το 2016 κατά την επίσκεψη του Ποντίφηκα στην Λέσβο που σήμερα είναι στο βάσκανο μάτι των τούρκων)
Όταν οι  επίσημες συναντήσεις υψηλών πολιτικών και εκκλησιαστικών κλιμακίων  λόγω του COVID- 19 γίνονται μέσω τηλεδιασκέψεων, αποφάσισαν να καλέσουν τον Ποντίφηκα στην Ελλάδα για να συνεορτάσει μαζί μας τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 και δοθείσης της ευκαιρίας να εκδράμει στις Αποστολικές Μητροπόλεις της  Ελλάδος  στα βήματα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ και φυσικά στις δομές των προσφύγων  που σχεδιάζουν να κτίσουν κατά μήκος αυτής της διαδρομής.
Καλούν ένα Ποντίφηκα ηλικιωμένο  με ασθενική κράση εν μέσω διαφημιζόμενης πανδημίας , την ώρα που δεν βρέθηκε θεραπευτικό σχήμα για αυτήν.
Προς τι αυτή η βιασύνη;
Πέρα από τις γεωπολιτικές και εκκλησιολογίκες  σημειολογίες αυτής της επίσκεψης που τυχαίνει να τις γνωρίζουμε καλά,  υπάρχει παρασκήνιο.
Πίσω από κάθε τέτοια επίσκεψη υπάρχουν άνθρωποι είτε πολιτικοί , είτε εκκλησιαστικοί κενόδοξοι και φιλήδονοι για εξουσία και προβολή που την σχεδίασαν εδώ και πολύ καιρό για να προβληθούν.
Δεν θελήσαμε να ασχοληθούμε με την  τότε προγραμματισμένη επίσκεψη του Ποντίφηκα από το 2019, διότι είχαμε την βεβαίωση αγίων ανθρώπων από εκείνη την περίοδο , ότι αυτή η επίσκεψη δεν θα μπορέσει να γίνει.  Και πράγματι δεν έγινε λόγω των προβλημάτων της πανδημίας.
Σήμερα τον ξανακαλούν τον Ποντίφηκα εν μέσω πανδημίας, εν μέσω τούρκικων απειλών και φοβερής οικονομικής παγκόσμιας και εθνικής δυσπραγίας.
Ρωτήσαμε μια ψυχούλα να μας πει την γνώμη της
Γερόντα : « τι λες θα έρθει ο Πάπας στην Ελλάδα το 2021;»
-         « καλά δεν σου είπα , τότε η Ελλάδα δεν θα χρειάζεται τις ευλογίες του Πάπα και των αυλικών του»
-         « ποιος ζει και ποιος πεθαίνει μέχρι το 2021;»
-         « θα γίνονται πράγματα και θαύματα  στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή μας και οι Λατίνοι θα έρχονται όχι για να δώσουν τις ¨ ευλογίες τους¨, αλλά για να πάρουν πραγματικές ΕΥΛΟΓΙΕΣ. Μαζί θα φέρνουν και τα ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ των ΑΓΙΩΝ που μας έκλεψαν»
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΟΙ αδελφοί

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας