Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Καθηγητής Θεολογίας , φίλος και συνομιλητής με συγχρόνους Αγίους μας ( βλ. ΟΣΙΟ ΠΑΙΣΙΟ, ΑΓΙΟ ΕΦΡΑΙΜ Κατουνακιώτη) ομιλεί για τις άγιες εικόνες , τα ιερά λείψανα αγίων μας και για την πανδημία των ημερών μας.


Φωτό « ο ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ στον ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΑΝΔΡΕΑ στο Γηροκομείο των Αθηνών την ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ της ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ των Ελλήνων»
ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ και ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ για να διακρίνουμε τα χάλια μας.

Τα πάντα στάζουν ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ , ΖΩΗ και ΑΛΗΘΕΙΑ.
 Πότε ο πιστός εκπίπτει από την ταυτότητα του (δηλαδή του πιστού)
 Ο Θεός ούτε μολύνεται, ούτε μολύνει
 Η προσκύνηση του Ευαγγελίου, των αγίων λειψάνων, του Τιμίου Σταυρού και της χειρός του ιερουργούντος, (είτε ιερέως είτε αρχιερέως), δεν έχει καμία σχέση με τα μέτρα που συστήνονται.
 Ο ιερουργός κατά την Θεολογία τις Εκκλησίας είναι ο ίδιος ο Χριστός, ο οποίος δανείζει τα χέρια Του γι αυτή την διαδικασία.
 Αυτά τα ίδια τα χέρια είναι εκείνα που πήραν επάνω τους τον Αμνό όταν καθαγιάστηκε. Γι' αυτό και προσκυνούμε το χέρι του ιερουργού με την αίσθηση την πνευματική ότι προσκυνούμε το χέρι Του Χριστού
 Επομένως, είναι αδιανόητο -πνευματικά- ότι θα γίνει φορέας αυτός ο συγκεκριμένος -το χέρι του- μιας ασθένειας.
 Η μόνη ακοινωνησία μας, είναι η αμετανοησία μας

Καθηγητής Δογματικής Θεολογίας ΑΠΘ, κ. Δημήτρης Τσελεγγίδης

https://youtu.be/mZ0y4cfB6uA

Αυτά που λέει  ο καθηγητής κ. Δημήτρης Τσελεγγίδης βιώθηκαν μέρες Μεγάλης Εβδομάδος του 2020.
Δεν μάτωσε μόνο ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ στον ΑΓΙΟ ΑΝΔΡΕΑ του Γηροκομείου Αθηνών, μάτωσε και το Πανακήρατο Σώμα του ΧΡΙΣΤΟΥ στον ΕΠΙΤΑΦΙΟ. Μάτωσε και η Ελλάδα τέτοιες άγιες μέρες. , όπως επισημάναμε στο  https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/04/blog-post_50.html
Τα πάντα στάζουν ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ , ΖΩΗ και ΑΛΗΘΕΙΑ κοντά στον ΧΡΙΣΤΟ.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας