Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ : η τουρκία μιλάει για οργανώσεις πολιτών της στο ΑΙΓΑΙΟ που μπορούν να επηρεάσουν καταστάσεις.
« Μέσω των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών στο Αιγαίο,  η Τουρκία προετοιμάστηκε να μεταφέρει την ελληνική εισβολή στις διεθνείς πλατφόρμες για την στρατικοποίηση των νησιών φέρνοντας στο τραπέζι τον χάρτη της Λωζάνης.» 

¨Για πρώτη φορά στα χρονικά η τουρκία μιλάει για δικές της οργανώσεις κοινωνίας πολιτών στο ΑΙΓΑΙΟ.
Αν δεν αξιολογήσουμε αυτό σε σχέση με αυτά που μας ετοιμάζουν έχουμε χάσει χρόνο στην αόρατη μάχη στο ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ¨ ( Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας)  

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προειδοποίησαν την Ελλάδα, η οποία ήθελε να πραγματοποιήσει ναυτικές ασκήσεις γύρω από τα νησιά Ψαρά, Χίο και Σάμο, δημοσιεύοντας δύο ξεχωριστά Navtex», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα. © Βαλκανικό Περισκόπιο -


Οι εμπειρογνώμονες επεσήμαναν – συνεχίζει το δημοσίευμα- ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις για πρώτη φορά έδωσαν έμφαση στη Λωζάνη  και σημείωσαν ότι η Ελλάδα έχει ακυρώσει τις ασκήσεις μετά τα Navtex.


Μέσω των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών στο Αιγαίο,  η Τουρκία προετοιμάστηκε να μεταφέρει την ελληνική εισβολή στις διεθνείς πλατφόρμες για την στρατικοποίηση των νησιών φέρνοντας στο τραπέζι τον χάρτη της Λωζάνης.


Η Ελλάδα,  που θέλει να πραγματοποιήσει ναυτικές ασκήσεις γύρω από τα νησιά Ψαρά, Χίο και Σάμο, τα οποία βρίσκονται σε ‘άτυπο στρατιωτικό καθεστώς’, ειδοποιήθηκε με δύο ξεχωριστά Navtex που δημοσιεύθηκαν στις 30 Απριλίου και 15 Μαΐου.Σύμφωνα με τον καθ. Δρ Εμέτε Γκοζουγκιουζέλι του πανεπιστημίου της Μεσογείου (Akdeniz) η αναβολή από το Γενικό Επιτελείο της Ελλάδας της πολυδιάστατης άσκησης «Καταιγίδα- 20» με το πρόσχημα της επιδημίας του κορωνοϊού είναι μια σημαντική επιτυχία της Τουρκίας καθώς επιβεβαιώθηκε η απήχηση των τουρκικών Navtex, όπως σημειώνεται.» Haber3
The Hellenic Information Team Μάιος 17, 2020.