Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Σε αυτή την ενορία των Νέων Μουδανιών που έβγαλαν τον ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ στην πλατεία για προσκύνηση, εκεί ευαρεστήθηκε ο ΑΝΑΣΤΑΣ ΚΥΡΙΟΣ και άνθισαν ολόφρεσκα τα κρίνη του ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ δεκαπέντα μέρες μετά.




 ΦΩΤΟ Πηγή: xalkidikipolitiki.gr

Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ

Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ        δείχνει σημεία και τι θέλει από εμάς.

Πως έχουν τα γεγονότα:

Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ στην πλατεία των Νέων Μουδανιών  απέναντι από τα καταστήματα το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής πριν την ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ του ακηράτου σώματος του.

« Λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα, η Ενορία των Νέων Μουδανιών στη Χαλκιδική, πήρε την πρωτοβουλία να μεταφέρει τον Εσταυρωμένο στην πλατεία της πόλης, προκειμένου οι πιστοί να μπορούν προσκυνήσουν. Η κίνηση της Ενορίας προσέλκυσε αρκετούς πιστούς που δεν μπορούν λόγω των περιορισμών να επισκεφτούν τις εκκλησίες αυτές τις Άγιες ημέρες.»

Μετά δέκα πέντε μέρες

Άνθισαν τα κρίνα στον Επιτάφιο των Ν. Μουδανιών  15 ημέρες από την Μ. Παρασκευή, ενώ τα υπόλοιπα άνθη του Επιταφίου έχουν μαραθεί.


« Μάρτυρας ενός… θαύματος έγινε σήμερα ο Πάτερ Αθανάσιος στην ενορία των Νέων Μουδανιών, καθώς ανοίγοντας την Εκκλησία για την Κυριακάτικη Λειτουργία αντίκρισε τα ανθισμένα κρίνα, ανάμεσα στα υπόλοιπα μαραμένα άνθη του Επιταφίου, 15 ημέρες μετά την Μ. Παρασκευή.


Πρόκειται για ένα ασυνήθιστο θέαμα, που παρά το γεγονός πως οι Λειτουργίες, προς το παρόν, γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, η εικόνα των ανθισμένων κρίνων υποδηλώνει πως πίστη πρέπει να παραμείνει ακλόνητη και οι Εκκλησίες ανυπομονούν να γεμίσουν από πιστούς.
Οι εικόνες είναι σημερινές από τον Επιτάφιο των Νέων Μουδανιών και ήδη κάνουν το γύρω του διαδικτύου.»





 ΠΗΓΗ https://www.xalkidikipolitiki.gr/2020/05/03/anthisan-ta-krina-ston-epitafio-ton-n-moydanion-pics/?fbclid=IwAR0QIIQVV_XAstyzxpbnOd2AqDaktCoVOHookirhpgBehjwNOtw

Ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα την στιγμή που ο Ουρανός μας κοιτάζει με παράπονο και περιμένει από εμάς την μετάνοια μας και αν καταλάβαμε τι συμβαίνει πραγματικά.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και πεπτώκασι οι δαίμονες

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας