Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

« Ξερό ψωμί και αν υπάρχει; Οι σκουπιδοτενεκέδες στην Αθήνα δεν θα προλαβαίνουν να γεμίζουν, γιατί θα αδειάζουν αμέσως από τους πεινασμένους;» μας είπε το 2014 μια σεβαστή γερόντισσα και εμείς αναρωτιόμασταν μα πως;

ΤΕΛΙΚΑ τι έρχεται ανάπτυξη ή απόλυση;
Έχουν σχέδια για να τιθασεύσουν τους λαούς, αλλά η πείνα  δεν τιθασεύεται.
Πολλοί πατέρες μίλησαν για πείνα και ανέχεια παγκοσμίως που θα πιάσει και την Ελλάδα.
Ολόκληρες Ελληνικές γενιές έχασαν την κουλτούρα της γης και καλλιέργησαν τις δημόσιες σχέσεις στο παρακμιακό δημόσιο. Η πείνα θα γίνει οδηγός και καταλύτης για να επιστρέψουμε στην γη και στην υγεία μας.
Επιστρέφοντας στην γη θα βρούμε και τις χαμένες αξίες , θα βρούμε και την πρώτη ύλη που φτιαχτήκαμε ( πλαστήκαμε από τον Δημιουργό).
Τότε θα καταλάβουμε και δεν θα αργήσει αυτό να γίνει , θα μυρίσουμε και θα εννοήσουμε  τι σημαίνει αγιοποτισμένη Ελληνική γη.
Στην φετινή χρονιά είδαμε πολλά παλαβά και αυτά θα συνεχιστούν μέχρι να φύγουν οι παλαβοί από τις ζωές μας.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
  « Ο σεπτός Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Λαρίσης π. Σεραφείμ Δημόπουλος, ήταν πραγματικά «ένας ασκητής στον σύγχρονο κόσμο» με πολλά θαυμαστά σημεία της Χάριτος του Θεού στην οσιακή του ζωή και στην φιλάνθρωπη δράση του, με έκδηλο το θεόσδοτο χάρισμα των ιάσεων, της προόρασης, καθώς και της προφητείας. Μια από τις συγκλονιστικότερες προφητείες του, η οποία επιβεβαιώθηκε στις μερες μας καταγράεται στο βιβλίο «Ασκητές μέσα στον κόσμο», Τομ. β΄, Βιογραφία κδ΄, σελ. 350, 368, 370 και 371–372.
Το 2007, σε μία συζήτηση αποκάλυψε τα εξής σε πνευματικό του τέκνο (τον π. Παύλο Τσουκνίδα): «Έρχεται, όπου νά ’ναι, μεγάλη κρίση στην Ελλάδα. Θα κλείσουν μαγαζιά, θα απολυθούν υπάλληλοι, θα κλείσουν μαγαζιά και επιχειρήσεις. Μη ρωτάς τι πείνα έρχεται! Πάνε αυτά που ήξεραν (εξαλλοσύνες, σπατάλες, καλοπέραση…)! Το ψωμί, τώρα το πετάνε! Όμως σ’ αυτήν την κρίση που έρχεται –θα είναι παγκόσμια βέβαια– αλλά στην Ελλάδα θα είναι μεγαλύτερη· θα πουν το “ψωμί–ψωμάκι’”! Δουλειές, δεν θα υπάρχουν. Έρχεται φτώχεια και πείνα, πάτερ Παύλε! Σου το λέω, να το ξέρεις!».
Ο π. Σεραφείμ Δημόπουλος, με την καθάρια δύναμη του Αγίου Πνεύματος που ενοικούσε μέσα του, είχε προειδοποιήσει πολύ χαρακτηριστικά έναν πολύτεκνο οικογενειάρχη, ο οποίος στις αρχές του 2008 θέλησε να ζητήσει «ευλογία» από τον Γέροντα για να αρχίσει να κτίζει κάτι για τα παιδιά του. Και ο Γέροντας π. Σεραφείμ, του απάντησε: «Όχι, παιδί μου! Ν’ ασχοληθείς με την γη για να ζήσεις τα παιδιά σου. Γιατί, να! Θα κοιμηθούμε ένα βράδυ και θα τα έχουμε όλα. Και το πρωΐ θα ξυπνήσουμε και δεν θα έχουμε τίποτε!».
Στο βιβλίο του με τίτλο «Ρήματα Ζωής», έγραψε χαρακτηριστικά ο μακαριστός πατήρ Σεραφείμ: «Όλοι διαισθανόμαστε ότι τα χρόνια της αφθονίας και του πλούτου γρήγορα θα παρέλθουν και ο άνθρωπος θα βρεθεί σε εποχές πόνου και στερήσεων».
https://www.dogma.gr/diafora/sygchroni-profiteia-tha-kleisoun-magazia-tha-apolythoun-ypalliloi/111857/