Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Ο « Ρόγχος» του Ψευτορωμαίικου

Φωτο από fb

Στεγνώσαμε από ανθρωπιά , από ιδέες, από ρευστότητα, στεγνώνουμε από επάρκεια στην διατροφική αλυσίδα;

Στεγνώσαμε από τον ιδρώτα της ψυχής που λέγεται ΜΕΤΑΝΟΙΑ γιατί στεγνώσαμε από ΧΡΙΣΤΟ Εσταυρωμένο και Αναστημένο.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ αδελφοί

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Το Ψευτορωαμαίικο το μάθαμε από τον ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ τον Αιτωλό και πέρασαν εκατοντάδες χρόνια για να το καταλάβουμε και να  τρυγήσουμε, να γευτούμε  τους πικρούς καρπούς του.

Το Ψευτορωμαίικο δομήθηκε μετά την άνανδρη δολοφονία του ΑΓΙΟΥ της πολιτικής μας Ιωάννη Καποδίστρια και σήμερα από τις απρεπείς  δηλώσεις που κάνουν για αυτόν καταλαβαίνουμε ποιοι φτύνουν για να κάνουν λάσπη που φυσικά δεν κολλάει στην πραγματική ιστορία.

Το Ψευτορωμαίικο ήρθε από έξω σαν  πνευματική επιδημία και σάρωσε την Ελληνική επικράτεια με εθνικές τραγωδίες , επαναστάσεις , χούντες , οικονομικές καταστροφές, μνημόνια , υπογραφές ξεπουλήματος της ιστορίας μας και πολλά άλλα θλιβερά.

Έτσι το Ψευτορωμαίικο έχει γερές πλάτες στο εξωτερικό , αλλά και αυτό σαν πνευματική επιδημία προσβλήθηκε από μια ζωντανή πανδημία.  

Ένας νέος παθογόνος με υψηλή μολυσματικότητα ιός, στο οποίο δεν υπάρχει ανοσία, εμβόλιο ή ειδική θεραπεία. Ένας  ιός που  συμπεριφέρεται διαφορετικά λόγω της αλληλεπίδρασης του με τον άνθρωπο που καθίσταται μοναδική, λόγω πλειάδας παραγόντων όπως π.χ. η ηλικία ή η παρουσία άλλων χρόνιων νοσημάτων.

Οι παράπλευρες συνέπειες αυτού  ορατές και σε λίγο θα γίνουν έντονα εμφανείς σε όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Φυσικός ιός ή βιολογικό όπλο, ότι και να είναι φαίνεται να άλλαξε την ροή του ανθρώπινου πολιτισμού.

Οικονομική κατάρρευση , υγειονομική χούντα ότι  και να  φέρει ομοιάζει με μια επέμβαση του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ μέσα στην ανθρώπινη ιστορία. 
Αυτό το επέτρεψε ο ΘΕΟΣ να γίνει ώστε  για κάποιο λόγο να οδηγήσει τα πράγματα, όχι εκεί που θέλουν οι παγκοσμιοποιητές – εμβολιαστές, αλλά το Σχέδιο της Οικονομίας του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.

Οι συνέπειες είναι παγκόσμιες.

Ένα είναι το βέβαιο, ότι αποκάλυψε η πανδημία αυτή τα ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΝΑ του ανθρώπινου πολιτισμού μας που δομήσαμε δίχως ΧΡΙΣΤΟ.

Ποιος μπορεί να σηκωθεί πάλι όρθιος στα πόδια του δίχως ΧΡΙΣΤΟ και αγάπη στον συνάνθρωπο;

Για αυτό και οι παρακάτω δηλώσεις που δείχνουν κάτι :
« Η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει αληθινό «τσουνάμι μίσους και ξενοφοβίας», καταγγέλλει σήμερα (8/5) ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Antonio Guterres, χωρίς να αναφέρεται ονομαστικά σε χώρες ή σε πρόσωπα, αλλά απευθύνοντας την έκκληση να αναληφθεί «αποφασιστική δράση» για να τερματιστεί το φαινόμενο.
«Υποδεικνύονται αποδιοπομπαίοι τράγοι, ανακινείται ο φόβος.
Το μίσος για τον άλλο, τον ξένο, εξαπλώνεται, στο Διαδίκτυο και στους δρόμους.»

Κατεβατό οι εξελίξεις και ένας κοινός νους αναλογίζεται, τι χαστούκι ήταν αυτό;

Έτσι τα πάντα στεγνώνουν στην Ιταλία, στην Γερμανία , στην Ρωσία , στις ΗΠΑ και πιο πέρα στην Σαουδική Αραβία , στην Κίνα.

Αν οι ρυθμοί μεγέθυνσης του ΑΕΠ δεν είναι πάνω από το κόστος των μέτρων  (σαν ποσοστό του ΑΕΠ), τότε η οικονομίες πνέουν τα λοίσθια .
 Η παραγωγή στις γερμανικές  αυτοκινητοβιομηχανίες έχει σταματήσει εδώ και 5 -6 εβδομάδες και υπάρχει άδηλο μέλλον.
Η έξοδος  της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ δυσκολεύει το εξωτερικό της εμπόριο και σε σχέση με την πανδημία  του κορονοϊού.
« ΗΠΑ: Σε υψηλά 75 ετών η ανεργία, στο 14,7% τον Απρίλιο του 2020 - Χάθηκαν 20,5 εκατ. θέσεις σε 4 εβδομάδες - Trump: Οι αριθμοί αυτοί δεν αποτελούν έκπληξη»
« Lagarde: Το κόστος της κρίσης του κορωνοϊού αυξάνεται συνεχώς»

Η Τουρκία ζορίζεται αφάνταστα και στρατικοποιεί γρήγορα τις αποφάσεις της  εναντίον της Ελλάδος.

Στην Ρωσία έχουν στεγνώσει τα προγράμματα κοινωνικής ασφάλισης λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου. Είναι τόσο εκνευρισμένη η αρκούδα που όποιος της πατήσει τώρα το πόδι και την κοροϊδέψει ( βλ. τουρκία) θα φάει γερό μπάτσο.

Σήμερα λοιπόν σε αυτές τις ιστορικές στιγμές που ζούμε, αλλά δεν νοιώθουμε ότι είναι τόσο κρίσιμες για το μέλλον μας, βλέπουμε ότι:

Οι σημερινοί τεκτονικοί σεισμοί στις οικονομίες των δήθεν  φίλων μας που υπέγραψαν και χρηματοδότησαν το Εθνικό Ελληνικό μόρφωμα που άρχισε να σχηματίζεται μετά την Επανάσταση του 1821, ταρακουνούν τις πλάτες του Ψευτορωμαίικου.




Στις μέρες της καραντίνας  την Μεγάλη Εβδομάδα σε ένα γραφικό χωριουδάκι της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας μας ένας παππούλης με πόνο ψυχής και με δάκρυα στα μάτια ιερουργούσε στις ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ δίχως εκκλησίασμα.

Κουρασμένος και πονεμένος όπως ήταν , μεταξύ ύπνου και ξύπνιου είδε ένα τεράστιο δράκοντα να κυκλώνει με την ουρά του τον Ιερό Ναό του χωριού.

Το σφίξιμο ήταν τόσο δυνατό που η Εκκλησία έτριζε και ήταν έτοιμη να καταρρεύσει.

Παναγία μου!!! φώναξε και βγήκε έξω

Ένας καβαλάρης με άσπρο άλογο εφορμούσε εναντίον του δράκοντα με την ρομφαία του.

Μια ανακούφιση αισθάνθηκε « ο Άγιος Γεώργιος» είπε.

Αυτά που έβλεπε ενώπιον του τον συγκλόνισαν.

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ αποκεφάλισε τον δράκοντα , η Εκκλησία σώθηκε, αλλά μέσα από το αποκεφαλισμένο σώμα του δράκοντα έβγαιναν άνθρωποι γνωστοί μας, που ήταν καλυμμένοι με μια βρώμικη γλίτσα.

ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ και ο ΑΔΗΣ Επικράνθη.


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας