Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Βιώνουμε μέρες – έρχονται μέρες δύσκολες. Έχουμε μεγάλη ανάγκη από τους ΑΓΙΟΥΣ μας. Όταν μαθαίνομε το συναξάρι τους, τους ευαρεστούμε.( βίντεο)


Το αμέσως χρονικό διάστημα το Αγιοτόκο νησί της  Λέσβου καθώς και τα άλλα μεγαλονήσια του ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ μας θα γράψουν ιστορία. Ο τούρκος καραδοκεί και ποτέ του δεν έκρυψε την πρόθεση ότι τα θέλει « ο αναίσχυντος »


Οι Έλληνες τα εξόπλισαν τα νησιά αυτά με στρατιωτικές δυνάμεις και ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ τα εξόπλισε με ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ.  

« ΡΩΜΙΟΣ οδοδείκτης ο Άγιος Ραφαήλ και τον ΣΤΑΥΡΟ του δεν τον έκρυψε από τους Τούρκους-Αγαρηνούς και αποκεφαλίστηκε για την ΠΙΣΤΗ και την ΠΑΤΡΙΔΑ.
Τέτοιες ακριβώς Λαμπροφόρες – Πασχαλινές  ημέρες του 1463 τζιχαντιστές τούρκοι έκοψαν  πρώτα την κάτω σιαγόνα του Νεοφανή Αγίου Ραφαήλ που εορτάζει την ΛΑΜΠΡΟΤΡΙΤΗ   στην νήσο Λέσβου δίχως να κατορθώσουν να τρώσουν την Καρωτίδα του ΑΓΙΟΥ.
Ο ΑΓΙΟΣ έτσι  με κομμένη την κάτω σιαγόνα του υπέστη και άλλους βασανισμούς με τους συμμαρτυρήσαντες του  στον Λόφο των Καρυών της Θερμής Λέσβου για να του αποκόψουν τελικά οι βάρβαροι τούρκοι την Τίμια Κεφαλή του μετά δυο 24 ώρα, την ΛΑΜΠΡΟΤΡΙΤΗ του 1463 και να τον καταστήσουν άθελα τους  τον πρώτο Οσιομάρτυρα της Ρωμιοσύνης ακριβώς μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης .


Πρόσφυγας ο ίδιος ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ, θλιβόμενος βαρύτατα από τα γεγονότα της διπλωματικής ψευτοένωσης με τους Παπικούς πριν την άλωση , καταδιωκόμενος από την μανία των Αγαρηνών μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης βρέθηκε μέσω της ακτογραμμής της Μακεδονίας- Θράκης  στην Αγιοτόκο νήσο Λέσβο που πρόσφατα ( Απρίλιο του 2016) δέχτηκε τον μεγάλο « ανθρωπιστή- φιλάνθρωπο»   Πάπα για το προσφυγικό πρόβλημα που δημιούργησαν οι νεοποχίτες μαζί με τους τούρκους.

Μεγάλη Παρασκευή του 1463 μετά την Αποκαθήλωση η ασκητική παλαίστρα του Αγίου Ραφαήλ  στο Λόφο των Καρυών στην Θερμή της Λέσβου δέχεται την επίσκεψη Αγαρηνών- Τούρκων από την απέναντι πλευρά της Μικρασιατικής Γης .

Όμως τότε δηλ. την Μεγάλη Παρασκευή του 1463 ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ υποδέχεται τους τζιχαντιστές εκείνης της εποχής φορώντας τον ΣΤΑΥΡΟ του.

Προτάσσει τον επιστήθιο ΣΤΑΥΡΟ του και τους λέει: ¨εμείς για ΑΥΤΟΝ αγωνιζόμαστε…¨

Και αρχίζουν τα βασανιστήρια όλων των παρευρισκομένων την Μεγάλη εκείνη Παρασκευή μετά την Αποκαθήλωση του Άχραντου Σώματος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Είναι η σειρά των Νεοφανών Μαρτύρων του Λόφου των Καρυών να ανέβουν τιμητικά στον ΣΤΑΥΡΟ του ΧΡΙΣΤΟΥ και να γίνουν οδοδείκτες της πονεμένης και αγωνιούσας Ρωμιοσύνης των ημερών μας.» Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Το μήνυμα που δίνει η ίδια ΥΠΕΡΑΓΊΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ για την πράξη αυτή των ΑΓΙΩΝ και των μαρτύρων.

¨- την πρόσεξα καλά στο πρόσωπο και κατάλαβα ότι ήταν η Παναγία. Σκέφτηκα αμέσως να την ρωτήσω για την Εικόνα της. Δεν πρόλαβα να ανοίξω το στόμα μου και αποκρίνεται από μόνη της¨

¨- Όσο για την Εικόνα μου που ζητάτε, είναι μέσα στο Ιερό. Στο Ιερό ήταν και η άλλη Εικόνα μου που είχαν φέρει οι καλόγηροι, όταν ήλθαν στη Λέσβο από την Θράκη και την είχαν κρυμμένη στον κόρφο τους για να την φυλάξουν. Πότε ο ένας την έκρυβε και πότε ο άλλος.

-Όταν την βρείτε, στην κρύπτη που βρίσκεται τώρα και είναι καλώς τακτοποιημένη και φυλαγμένη, θέλω να ψάλετε τον ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ.

Εδώ πάνω στις Καρυές μαρτύρησαν για την Πίστη στον ΧΡΙΣΤΟ και για την Πατρίδα¨ σελ.387
Πηγή ¨ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΝΕΟΦΑΝΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΡΑΦΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ Α΄ ΤΟΜΟΣ έκδοση 2013 Μητροπολίτου Γουμενίσσης Δημητρίου

Θεοφανέρωτο Μαρτυρικό Συναξάρι