Tα futures φυσικού αερίου των ΗΠΑ για παράδοση τον Φεβρουάριο εκτοξεύτηκαν κατά 70% αυτήν την εβδομάδα, καθώς η αγορά προετοιμάστηκε για μια ιστορική χειμερινή καταιγίδα που αναμένεται να ρίξει τις θερμοκρασίες και να αυξήσει τη ζήτηση για το καύσιμο θέρμανσης - Η ΕΕ μπορεί να χάσει ταυτόχρονα τρεις από τους μεγαλύτερους προμηθευτές LNG: τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και το Κατάρ
Οι Βρυξέλλες εχουν καταστεί ιδιαίτερα ευάλωτες απέναντι στην Ουάσιγκτον η οποία, όπως αποδείχθηκε, χρησιμοποιεί κάθε διαθέσιμο όπλο για να προάγει στα συμφέροντα των ΗΠΑ.
Εκτόξευση των τιμών λόγω ψύχους
Την ίδια ώρα τα futures φυσικού αερίου των ΗΠΑ για παράδοση τον Φεβρουάριο εκτοξεύτηκαν κατά 70% αυτήν την εβδομάδα, καθώς η αγορά προετοιμάστηκε για μια ιστορική χειμερινή καταιγίδα που αναμένεται να ρίξει τις θερμοκρασίες και να αυξήσει τη ζήτηση για το καύσιμο θέρμανσης.
Τα futures έκλεισαν με άνοδο 4,6%, ή κατά 23 σεντ, στα $5,275 ανά εκατομμύριο British thermal units (Btu).
Αυτό το κλείσιμο ήταν 2,172 δολ. ανά εκατομμύριο Btu υψηλότερα από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και σηματοδότησε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία ποσοστιαία άνοδο σε ρεκόρ που ξεκινούν από το 1990.
Οι τιμές φυσικού αερίου για άμεση παράδοση σε περιφερειακούς κόμβους συναλλαγών σε όλη την Αμερική επίσης εκτοξεύτηκαν.
Περισσότερα στο https://www.bankingnews.gr/
στην δική μας συγκυρία θα είναι "Πόλεμος και Ψύχος"
"όλα τα είχαμε ο πόλεμος μας έλειπε"
Ιρανός αξιωματούχος στο Reuters, υπό τον όρο της ανωνυμίας.