Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2025

Άγιε Νεκτάριε τι να κάνω με το email; να το ανοίξω;

Δίνουμε μια εορταστική χροιά στα δρώμενα που απασχολούν πάρα πολλούς και διαβάζουμε τα παρακάτω :
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Της «Πανελλήνιας Κίνησης κατά του Ψηφιακού Ολοκληρωτισμού» - ΕΞΟΔΟΣ

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης άρχισε από το βράδυ της 6η Νοεμβρίου 2025 να στέλνει μαζικά μηνύματα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε 5.000.000 περίπου πολίτες που είχαν αρνηθεί να συμπράξουν στην δημιουργία του Προσωπικού Αριθμού τους. Με τα μηνύματα αυτά που είναι πανομοιότυπα το Υπουργείο γνωστοποιεί ότι: «η διαδικασία έκδοσης του Προσωπικού σας Αριθμού έχει ολοκληρωθεί. Παρακαλούμε συνδεθείτε στο pa .gov .gr προκειμένου να ενημερωθείτε για τον Προσωπικό σας Αριθμό.»

Ενόψει αυτού λάβαμε σωρεία αγωνιωδών ερωτημάτων από όλα τα μέρη της Ελλάδος που ζητούν να μάθουν τι να κάνουν με το «ιμέϊλ» αυτό. Να το ανοίξουν; Να το σβήσουν; Να μπουν στην εφαρμογή pa .gov .gr για να δουν τον αριθμό τους; Μήπως αυτό τον «ενεργοποιήσει» χωρίς τη θέλησή τους ;

Σε όλους απαντάμε: Μην καταλαμβάνεστε από άγχος και αγωνία.

Από την αποστολή και μόνο του «ιμέϊλ» δεν γεννάται κάτι κακό.

Το κακό έγινε με τη νομοθεσία της Κυβέρνησης και την αντιδημοκρατική υποχρεωτικότητα που μας επέβαλε. Την περιμέναμε την αυτοματοποιημένη έκδοση του αριθμού.

Το γεγονός ότι τα ¾ του ελληνικού πληθυσμού γύρισε την πλάτη στην Κυβέρνηση και έκανε ανυπακοή στις εκκλήσεις της (μετά εκβιασμών) να συμπράξουν οι πολίτες στην δημιουργία του Π.Α. είναι ήδη μία πρώτη μεγάλη νίκη. Καταγράφει και κάνει ορατό στην πολιτική εξουσία το μεγάλο κίνημά μας κατά του ψηφιακού ολοκληρωτισμού. Ο αγώνας όμως δεν σταματά με την αυτοματοποιημένη έκδοση του ΠΑ. Συνεχίζεται για την αδρανοποίηση, κατάργηση ή έστω τροποποίηση του νόμου με την εξασφάλιση όρων προαιρετικότητας στη χρήση του Π.Α.

Όσον αφορά το «ιμέϊλ» που σας ήλθε ή θα έλθει: Με απλά λόγια. Το «ιμέϊλ» είναι ενημερωτικό. Αν το «ανοίξετε» για να το διαβάσετε, καμία συνέπεια δεν έχει. Σας συνιστούμε να το διαβάσετε και να το αποθηκεύσετε. Μέχρι εκεί. Αλλά να μη ενεργήσετε είσοδο στην πλατφόρμα που σας παραπέμπει. Δεν χρειάζεται επί του παρόντος. Εξ όσων γνωρίζουμε η πλατφόρμα δείχνει μόνο τον αριθμό. Καμία συναίνεση δεν ζητείται για κάτι που αλλάζει δικαιώματα/υποχρεώσεις. Η είσοδος γίνεται μόνο μέσω κωδικών Taxisnet. Τα τελευταία, τα λέμε με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν ξεχνούμε ότι ενεργούν «ύπουλα». Γι’ αυτό συνιστούμε να κάνετε μόνο ανάγνωση του «ιμέϊλ» και αποθήκευση χωρίς να μπείτε στην εφαρμογή.
Άλλοι πάλι ρωτούν αν μπορούν με κάποιο τρόπο να «μπλοκάρουν» τον Π.Α. Όχι – ο Προσωπικός Αριθμός εκδίδεται αυτόματα από το κράτος και δεν υπάρχει τρόπος να τον μπλοκάρεις ή να αρνηθείς την έκδοσή του. Είναι θεσμικά αντίστοιχο με το ΑΦΜ ή τον ΑΜΚΑ: δεν εξαρτάται από συγκατάθεση του πολίτη.

Το μόνο όπλο που έχεις στα χέρια σου είναι να πάρεις τη γενναία απόφαση να μην τον χρησιμοποιήσεις.

Ο αγώνας άρχισε! Καλή δύναμη.

Η Διοικούσα Επιτροπή