Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2025

"απομένει τώρα ένα ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ για να πιαστούμε στα νερά"

Διαβάζουμε:
Επιστολή που φέρει την υπογραφή του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Hakan Fidan επιβεβαιώνει για πρώτη φορά ότι, μετά το τουρκολιβυκό σύμφωνο, βρίσκονται σε εξέλιξη μυστικές διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, μετά την ανατροπή του καθεστώτος Assad από τζιχαντιστικές ομάδες που υποστηρίχθηκαν από την Τουρκία πέρυσι.
Η επιστολή, την οποία εξασφάλισε το Nordic Monitor, αποκαλύπτει ότι έχουν δοθεί εντολές σε πολλά τουρκικά θεσμικά όργανα να συντάξουν συμφωνία για Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) με τη Συρία.
Στόχος είναι η διασφάλιση των συμφερόντων τόσο της Τουρκίας όσο και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), ενός αποσχισθέντος κράτους στο νησί της Μεσογείου που αναγνωρίζεται μόνο από την Άγκυρα.
Περισσότερα στο https://www.bankingnews.gr/