Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Τελικά μπορεί μόνο μέσα από εφιάλτες να "σωθούμε" ;

φωτο - μια συγκυρία χρονική με αξίωσε να προσκυνήσω την Θαυματουργή Εικόνα του Αγίου Φανουρίου στην Μακεδονία . Με αυτήν την  μοναδική εικόνα γνωρίζουμε όλο τον ιστορούμενο βίο του μεγάλου αυτού Αγίου με εικόνες από τα μαρτυρία του.
Και ρωτάμε ..αν επικρατούσαν οι εικονομάχοι τι θα γνωρίζαμε από αυτόν τον Άγιο που σήμερα τον παρακαλούμε να μας φανερώσει τους τρόπους για να επιβιώσουμε μέσα από αυτήν την δαιμονική μπόρα ;
Και πάμε στο άρθρο μας ... 

"δίχως ανάσα" τρέχουν οι εφιαλτες

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Μακάρι να υπήρχαν καλές ειδήσεις ή να έβγαιναν αυτές μπροστά .
Τα καλά νέα φροντίζουν να τα κρύβουν επιμελώς γιατί έχουν να κάνουν με την Πίστη και της Ελπίδα που τροφοδοτεί αενάως την ανθρώπινη ψυχή .
Μην νομιζεται όμως ότι δεν κρύβουν επιμελώς και τις κακές ειδήσεις, ώστε να νομίζουμε ότι ζούμε σε ένα ονειρικό κόσμο μέσα στον οποίο τα σκοτεινά κέντρα φτιάχνουν άπειρες παγίδες.  
Στα ψιλά των ειδήσεων ότι η Τουρκία , η Νορβηγία , η Σερβία τρέχουν να γεμίσουν τις αποθήκες τους με σιτάρι .
Γιατί άραγε ;
Δικαιολογούνται με χίλια δυο μύρια όσα, άλλα υπάρχει κάτι που ξεπροβάλλει ως εφιάλτης .
Πριν λίγες μέρες η Ρωσία μίλησε για αναθεώρηση του πυρηνικού της δόγματος με την κατασκευή μικρών πυρηνικών βομβών, που σαν τακτικά όπλα μπορεί να πέσουν σε πολεμικά πεδία για την εύκολη διάνοιξη διαδρομών προσπέλασης.
Από την άλλη φήμες οργιάζουν, ότι η Ουκρανία για να αντιμετωπίσει την ραγδαία ρωσική επέλαση προς το Κίεβο και να την ανακόψει σκέφτεται να κάνει χρήση βρώμικων βομβών με πυρηνικά απόβλητα από την Δύση .
Και στις δύο περιπτώσεις ο μεγάλος χαμένος θα είναι η ανθρωπότητα αν επιμολυνθούν με ραδιενέργεια τεράστιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις στον σιτοβολώνα που λέγεται Ουκρανία .
Λέτε να μην βλέπουν κάποιοι τι έρχεται ως παγκόσμια επιστιστική κρίση, ενώ εδώ μας ενδιαφέρει άμεσα το τουριστικό προϊόν.
Υπάρχουν όμως και άλλοι " εφιάλτες" που μπορεί να μας λευτερώσουν από τα κακά όνειρα .  
Αν η Λεπέν προηγηθεί δραματικά στην Γαλλία η μία δηλ. από τις δύο κολώνες της ΕΕ ( η άλλη είναι η Βιομηχανική Γερμανία που φαίνεται να  ράγισε ) τότε και η κολώνα αυτή θα σχιστεί και το όλο το οικοδόμημα των Βρυξελλών θα πρέπει να αναθεωρήσει τις αρχές του ή να μικρύνει ή να διαλυθεί ;
Και έρχονται οι Πολιτικοί και μας λένε " θα σας σώσουμε " , ουσιαστικά απαξιώνοντας την κοινή λογική μας αυξάνοντας την αποστροφή μας εις τα υποσχέσεις τους .
Τελικά μπορεί μόνο μέσα από εφιάλτες να "σωθούμε" ;
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας