Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

και άλλοι στρατηγοί εναντίον του ΠΟΥΤΙΝ- Κάτι θα γίνει εκεί ξαφνικά;

ΔΙΑΒΆΖΟΥΜΕ
"Η στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας φέρεται να καθαίρεσε τον διοικητή της 58ου μεικτής στρατιάς η οποία επιχειρεί στη νότια Ουκρανία, τον Ιβάν Ποπόφ. Ο αντιστράτηγος Ποπόφ απευθύνθηκε στους στρατιώτες του με ηχογραφημένο μήνυμα που αναπαρήγαγε Ρώσος κοινοβουλευτικός, σκληροπυρηνικός πρώην στρατιωτικός ο ίδιος, μέσω Telegram.
Ο ουκρανικός στρατός δεν μπόρεσε να σπάσει τις γραμμές μας στο μέτωπο, όμως οι ανώτατοι αξιωματικοί μας, μας μαχαιρώνουν πισώπλατα, αποκεφαλίζοντας τη μονάδα μας αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη στιγμή», ανέφερε ο αντιστράτηγος Ποπόφ
, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Ρωσίας, ο Βαλερί Γκεράσιμοφ, έκρινε ότι ο αντιστράτηγος Ποπόφ προκαλούσε «αβάσιμη» ανησυχία και τον καθαίρεσε.

Μετά την ανταρσία την 24η Ιουνίου του επικεφαλής της εταιρείας μισθοφόρων Wagner, του Γεβγκένι Πριγκόζιν, που χαρακτηρίστηκε η πιο σοβαρή απειλή για το Κρεμλίνο αφότου ανέλαβε την εξουσία στη Ρωσία ο Βλαντίμιρ Πούτιν το 1999, ο πρόεδρος διατήρησε στις θέσεις τους τόσο τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σαϊγκού όσο και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου Γκεράσιμοφ."