Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

ο έρωτας Ρωσίας - τουρκίας τελειώνει στην Ουκρανία και το Διαζύγιο θα βγει στην ΠΟΛΗ



Φώτο από https://www.newsbomb.gr/

Πηγές λένε ότι το ΝΑΤΟ θα χρησιμοποιήσει στην Ουκρανία  τούρκους κομάντος σε τυχόν εμπλοκή με την Ρωσία. Το ειδύλλιο τελειώνει για να αρχίσουν τα άλλα στην ΠΟΛΗ. 

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ : 

"  Αποδείχθηκε με ποιανού τα χέρια σκοπεύει το ΝΑΤΟ να βοηθήσει το Κίεβο να αποκρούσει την «επιθετικότητα της Ρωσίας» σε περίπτωση υποθετικής στρατιωτικής σύγκρουσης. 

Μιλάμε για πιθανή συμμετοχή του τουρκικού στρατού - τουλάχιστον αυτό λένε κάποιες πηγές. Γιατί αναφέρεται συγκεκριμένα η Τουρκία σε αυτό το πλαίσιο - και γιατί αυτό θέτει την Άγκυρα σε εξαιρετικά άβολη θέση;

Η έγκυρη τουρκική έκδοση του Haberturk ανέφερε την επιλογή  της μεταφοράς ειδικής στρατιωτικής μονάδας 35-40 χιλιάδων με βάση τις δυνάμεις ταχείας αντίδρασης του ΝΑΤΟ σε περίπτωση επέμβασης του μπλοκ στη σύγκρουση στην Ουκρανία. 

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι εφημερίδες στις Βρυξέλλες θεωρούν την Υψηλή Ετοιμότητα Joint Task Force (VJTF) ως την ηγετική δύναμη της ομάδας του ΝΑΤΟ.

Ο σχηματισμός, θυμίζουμε, εμφανίστηκε το 2014 με την έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία, και δημιουργήθηκε για να «περιορίσει» τη Μόσχα. 

Τα μέλη του ΝΑΤΟ διοικούν αυτή την ομάδα εναλλάξ - και τώρα το κέντρο διοίκησης  της VJTF βρίσκεται, ακριβώς, στην Τουρκία. Έτσι, αυτή η χώρα είναι που μπορεί να αποδειχθεί η έδρα του ΝΑΤΟ σε περίπτωση υποθετικής επιχείρησης της συμμαχίας για να «βοηθήσει» την Ουκρανία στο Ντονμπάς." 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.echedoros-a.gr/2021/12/vzglyad.html#more

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΝΑ ΔΙΑΡΡΑΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΡΩΣΙΑΣ και να ακολουθήσουν γεγονότα μεταξύ τους  νοτιότερα προς την Μαύρη Θάλασσα και τα ΣΤΕΝΑ.

ΤΑ ΠΡΟΦΗΤΕΥΟΜΕΝΑ ΥΠΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ;