Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Μόσχας Κύριλλος: ''Θα υπερασπιστούμε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων..εξαιτίας των ενεργειών εξτρεμιστικών ιουδαϊκών ομάδων, που στοχεύουν ειδικότερα στον εκτοπισμό της χριστιανικής κοινότητας από την Ιερουσαλήμ και τα περίχωρά της..'

 


«Η ανησυχία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Θεοφίλου είναι πολύ οικεία για εμάς», υπογράμμισε ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος, σχολιάζοντας το πρόβλημα της διαφύλαξης της χριστιανικής παρουσίας στους Αγίους Τόπους. Την επικαιρότητα του προβλήματος υπέδειξε ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ιερουσαλήμ εξαιτίας των ενεργειών εξτρεμιστικών ιουδαϊκών ομάδων, που στοχεύουν ειδικότερα στον εκτοπισμό της χριστιανικής κοινότητας από την Ιερουσαλήμ και τα περίχωρά της.

«Γνωρίζουμε όλη αυτή την ιστορία και εν γένει γνωρίζουμε τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζει η Εκκλησία των Ιεροσολύμων», επεσήμανε ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος στην παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη συνέντευξη, που προβλήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία», και συνέχισε: «Είμαστε αλληλέγγυοι με τον Μακαριώτατο, τον στηρίζουμε και βεβαίως θα υπερασπιστούμε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, μεταξύ άλλων και για τη διαφύλαξη της ιδιοκτησίας που του ανήκει».

Η ιδιοκτησία ορισμένων ξενώνων για προσκυνητές του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στη χριστιανική συνοικία της Ιερουσαλήμ αμφισβητείται αδίκως από ιουδαϊκές εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Σε περίπτωση, που τα κτήρια αυτά περιέλθουν σε εξτρεμιστές, για εκατομμύρια χριστιανούς, που μεταβαίνουν ετησίως στην Ιερουσαλήμ, ενδέχεται να καταστεί μη προσβάσιμη η λεγόμενη «οδός των προσκυνητών», η οποία ξεκινά από την Πύλη της Γιάφας στην Παλαιά Πόλη και οδηγεί στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού και το δικαίωμα διέλευσης από αυτή την οδό στο μέγιστο ιερό σέβασμα μπορεί να χαθεί για τους προσκυνητές.

Ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος υπέδειξε τον τεράστιο κίνδυνο του εξτρεμισμού, που τεχνηέντως τροφοδοτείται από τη θρησκευτική ιδέα, «διότι οι θρησκευτικοί πόλεμοι είναι εκείνο από το οποίο επί αιώνες υπέφερε η ανθρωπότητα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/47798-mosxas-kyrillos-tha-yperaspistoyme-to-patriarxeio-ierosolymon