Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Άραγε οι κατήγοροι του εκκλησιαστικοί ή μη θα έχουν τέτοιο πλήθος πιστών στις εξόδιες ακολουθίες τους εν μέσω λοιμών και λιμών ;

 

ΣΤΙΣ ΕΞΟΔΙΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ " ΜΥΡΙΖΕΙΣ"  ΤΗΝ ΑΓΙΟΤΗΤΑ
Λίγες σκέψεις για τον μακαριστό νέο - Πατρό Κοσμά της Αιτωλίας που δεν τον γνωρίζαμε, αλλά τον γνωρίσαμε μέσα από τις πράξεις , τις ομολογίες και το καθαρό πατερική ήθος και βίωμα του.
Μαζί με τον Κυθήρων συγκράτησαν τον " βράχο της οργής"  του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ που ήταν έτοιμος να πέσει επί των κεφαλών μας ( πνευματικώ τω τρόπω) το βράδυ της Ανάστασης.
Το αφήγημα των περιώνυμων εκκλησιαστικών με παρα - ειδικότητα λοιμωξιολογούντων απογυμνώθηκε με λογικά επιχειρήματα δηλ. πως ΑΝΑΣΤΑΣΗ κάναμε 9 με 10μμ το 2021 το βράδυ και ΡΕΒΕΓΙΟΝ Πρωτοχρονιάς 2022 κάναμε  μέχρι και της  2 μμ;
ΚΑΙ αν μας πουν ότι : "ναι τα κρούσματα στην δεύτερη περίπτωση έφταναν στα χιλιο- πλάσια από την πρώτη περίπτωση, αλλά όμως  η εμβολιαστική κάλυψη της κοινότητας ήταν τότε περιορισμένη" 
 Θα τους πούμε με σεβασμό να διαβάσουν καλύτερα τις ιατρικές δέλτους περί παραλλαγών - μεταλλάξεων-  επαναμολύνσεων και διασποράς ιικού φορτίου σαν εκείνο που σωρεύτηκε στην Πλατεία Συντάγματος φέτος με την αλλαγή του χρόνου και με τις γνωστές εικόνες που ξεφτίλισαν την όλη προσπάθεια διαχείρισης της πανδημίας.
Τώρα σε σχέση με πέρσι θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί γιατί νοσούν , επαναμολύνονται και  διασπείρουν ανεμβολίαστοι και εμβολιασμένοι.
Τώρα μόνο ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ μας σώζει και η ΘΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ του.  
Ορθά τα περιοριστικά  μέτρα , αλλά πιο χρήσιμη είναι η λογική να κατανοήσουμε καλά  ότι βάλανε την Ορθοδοξία και την χτυπάνε οι κήνσορες αρκουδιάρηδες μέσα και έξω από την Ελλάδα.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας