Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

άραγε τα φαντάσματα κολλούν Covid - 19 λόγω συνωστισμού;


Ο τούρκος έδινε χρονοδιάγραμμα γεωτρήσεων νότια της Κρήτης μέσα Ιουλίου ,τώρα το μεταφέρει για Σεπτέμβριο.
Θέλει να δει τι θα γίνει στην Λιβύη, αν τελικά θα επικρατήσει εκεί ολοκληρωτικά.
Όμως θεωρείται βέβαιο, όσες εγγυήσεις και αν του δίνουν οι δυτικοί φίλοι του, ότι κανένας δεν θα επιτρέψει την τουρκία να επικρατήσει στην Βόρεια Αφρική .
Οι πρώτες κινήσεις της Αιγύπτου που στέλνουν στα δυτικά σύνορα τους εκτάκτως μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις, αποδεικνύουν ότι τα πράγματα για τον τούρκο δεν θα είναι τόσο εύκολα για αυτόν.
Μπορεί ΗΠΑ και Ρωσία να του δίνουν επί πληρωμή οπλικά συστήματα, αλλά κάθε μέρα παρακολουθούν το διάγραμμα του υπόλοιπου των ημερών του.
Ο πονηρός, όταν περικυκλωθεί έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ, ρίχνει όλα τα πυρομαχικά του και αυτό κάνει ο γείτονας ακόμα και με δηλώσεις, είτε για την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ή προκαλώντας στο τύπο με αναφορές  που προκαλούν μειδίαμα.

« Ο εκπρόσωπος του AKP, του κόμματος του Ερντογάν, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι είναι εκείνη που ανεβάζει τους τόνους στα ελληνοτουρκικά
Ο Ομέρ Τσελίκ, μετά από τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του AKP, μιλώντας σε δημοσιογράφους και αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ.Παναγιωτόπουλου είπε ότι “δεν πρέπει να λέει τέτοια αστεία περί στρατιωτικής εμπλοκής ,γιατί η Τουρκία διαθέτει έναν από τους ισχυρότερους στρατούς του κόσμου”.

Ο Τσελίκ είπε επίσης ότι τέτοιες δηλώσεις δεν της λαμβάνει κανένας σοβαρά και μίλησε ιδιαίτερα υποτιμητικά για την ελληνική κυβέρνηση.” Η Τουρκία δεν είναι κράτος φυλάρχων, είναι κράτος δικαίου. Προτεραιότητα της Τουρκίας είναι η προστασία των δικαιωμάτων της μέσω του δικαίου», δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ. Δήλωση που προκαλεί μόνο γέλιο…
Όσο για την επίδειξη της ισχύος του τουρκικού στρατού, οι επιδόσεις του στις “εκστρατείες” της Συρίας και της Λιβύης δεν τρομάζουν κανέναν… https://www.militaire.gr/ypotimitikes-diloseis-kata-tis-elladas-kai-apeiles-apo-ton-ekprosopo-toy-kommatos-toy-erntogan/
Ο τούρκος δεν θα φέρει, όπως απειλεί τα κόκκινα γεωτρύπανα του στο έτσι ..γιατί ξέρει ότι η ΠΑ θα τα κάνει τρυπητά.
Για αυτό από τώρα ετοιμάζεται για όλου του τύπου τις υβριδικές και στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Ελλάδος.
Πάντα πριν κτυπήσει εκμεταλλεύεται εσωτερικές διαμάχες βλ. Συρία, Λιβύη ( ας μας γίνει μάθημα αυτό γεωπολιτικής)
Επίσης πριν τρυπήσει στα οικόπεδα που χάραξε παράτυπα στην Αν Μεσόγειο ( βλ. τουρκολιβυκό σύμφωνο για ΑΟΖ), πρώτα θα θελήσει να γκριζάρει περιοχές , μετά θα εκβιάσει και αφού πάρει το Οk από αυτούς που βρίσκονται από πίσω του, θα έρθει για γεωτρήσεις.
Όλη η δυναμική του τούρκου δείχνει σύγκρουση για να πάρει περισσότερα από αυτά που του υποσχέθηκαν οι ισχυροί της γης.
Όλα τα φαντάσματα της ιστορίας συνωστίζονται αυτές τις ώρες στο ΑΙΓΑΙΟ και την Αν. Μεσόγειο.
Το θέμα είναι αν τα φαντάσματα κολλούν Covid - 19 λόγω συνωστισμού;
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας