Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Η Ρωσία στρέφεται αναφανδόν υπέρ της Ελλάδος . Γνωρίζει τι φέρνει το καλοκαίρι αυτό στο ΑΙΓΑΙΟ και μετά στα ΣΤΕΝΑ;


Δεν τους έπιασε ξαφνικά τους Ρώσους ηγέτες αγάπη για την Ελλάδα . Τα συμφέροντα τους επιθυμούν να εξασφαλίσουν στην Αν. Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή  γιατί βλέπουν ότι διασαλεύονται δραματικά.
Τις επόμενες μέρες κυοφορούνται  
– κοσμογονικές αλλαγές – γεωπολιτικές ανακατατάξεις.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
 Μόλις χθες μια πνευματική πληροφορία που αναρτήσαμε:
 « Φαίνεται ότι μετά την ΚΥΡΙΑΚΗ των ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ξεκινούν τα χοντρά γεωπολιτικά ζητήματα  στο ΑΙΓΑΙΟ. Οι συγκυρίες βοούν και τα ξένα ΜΜΕ σιγοντάρουν σύγκρουση. Ο τούρκος θα ανοίξει όλα τα χαρτιά του, γιατί ο χρόνος της οικονομικής επιβίωσης του μετράει ανάποδα.» https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/06/blog-post_68.html

Και σήμερα ΚΥΡΙΑΚΗ των ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ η τουρκία την τελευταία στιγμή ακυρώνει το ραντεβού που είχαν μαζί της κορυφαίοι ρώσοι υπουργοί αυτήν την Κυριακή.
Γιατί άραγε αυτή η ματαίωση και τι προμηνύει αυτή  πέραν των συνηθισμένων δικαιολογιών που εφευρίσκονται.
Αναβλήθηκε η τετραμερής Λαβρόφ-Τσαβούσογλου-Ακάρ-Σοϊγκού με θέμα τη Λιβύη

« Ξαφνική αναβολή στη συνάντηση που είχε προγραμματιστεί σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, μεταξύ των υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών, Ρωσίας και Τουρκίας! Θέμα της συνάντησης θα ήταν η κατάσταση στη Λιβύη.
“Σε τηλεφωνική κλήση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σήμερα, συμφωνήθηκε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις για την προσεχή περίοδο”, ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, χωρίς να δώσει εξηγήσεις για την αναβολή.
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, από την άλλη πλευρά, δήλωσε ότι «οι συναντήσεις γίνονται για να υπάρξει μια συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός, καθώς και για την προώθηση μιας διαδικασίας διαπραγματεύσεων σύμφωνα με τις αποφάσεις της Διεθνούς Διάσκεψης του Βερολίνου στις 19 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.»
  https://www.militaire.gr/anavlithike-i-tetrameris-lavrof-tsavoysogloy-akar-soigkoy-me-thema-ti-livyi/
Η Ρωσία στρέφεται αναφανδόν υπέρ της Ελλάδος γιατί γνωρίζει τι έρχεται στην περιοχή μας.
« Ρώσος πρέσβης: Τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ
Την ανάγκη αυστηρής τήρησης του Διεθνούς Δικαίου, αποφυγής προκλητικών ενεργειών, καθώς και επίλυσης οποιωνδήποτε προβλημάτων με ειρηνικά μέσα, προτάσσει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ ερωτηθείς για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο και την ΑΟΖ της Κύπρου. "Ο μοναδικός φάρος για μας εδώ είναι το Διεθνές Δίκαιο. Η αιγιαλίτιδα ζώνη, η υφαλοκρηπίδα, η ΑΟΖ των νησιών, η απαγόρευση της απειλής ή χρήσης βίας είναι αυτονόητα πράγματα. Όποιος ενδιαφέρεται για το αντίστοιχο νομικό πλαίσιο, αρκεί να διαβάσει τη Συνθήκη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας 1982, π.χ. άρθρο 121 για τα νησιά" αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρέσβης και χαρακτηρίζει το Δίκαιο της Θάλασσας τον ακρογωνιαίο λίθο του καθεστώτος των θαλασσών» https://www.capital.gr/epikairotita/3460842/rosos-presbis-ta-nisia-exoun-ufalokripida-kai-aoz
Τι βλέπουν οι Ρώσοι; Υβριδικές επιχειρήσεις παντός τύπου και γεωπολιτικές ανακατατάξεις
Μόλις καλυτέρεψε ο καιρός , ζεστάθηκε ο τούρκος και βγάζει τα ρούχα της υποκρισίας του.
« Αυξήθηκε απότομα τον Μάιο ο αριθμός των προσφύγων που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη
Ο αριθμός των προσφύγων που επιχειρούν να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκε απότομα τον Μάιο, ανέφεραν σήμερα γερμανικά ΜΜΕ, που επικαλούνται την ευρωπαϊκή συνοριακή υπηρεσία Frontex.»  https://www.capital.gr/diethni/3460879/auxithike-apotoma-ton-maio-o-arithmos-ton-prosfugon-pou-prospathoun-na-fthasoun-stin-europi
«Ο περιφερειακός αγώνας Τουρκίας – Ελλάδας οδηγεί το ΝΑΤΟ σε διάλυση»
 «Μια νέα απειλή έχει αναφανεί στον ήδη εύθραυστο κόσμο μας. Μια άλλη αντιπαράθεση έχει προκύψει μεταξύ των δύο εχθρών - της Τουρκίας και της Ελλάδας. 
Δεδομένων των δυνάμεων που μπορούν να στηρίξουν τα μέρη της σύγκρουσης, με την πρώτη ματιά, ο «περιφερειακός αγώνας» μπορεί να μετατραπεί σε έναν πλήρη πόλεμο», γράφει η βουλγαρική  ιστοσελίδα«Pan», που ειδικεύεται στα στρατιωτικά θέματα, επικαλούμενη τη ρωσική «topcor.ru»

Ο λόγος για την επιδείνωση είναι κάτι κοινό – το πετρέλαιο. Όλα ξεκίνησαν από το γεγονός ότι η Τουρκία άρχισε διεκδικήσεις σε μια υφαλοκρηπίδα στη Μεσόγειο, που ανήκει στα ελληνικά νησιά. 


Στην Αθήνα, είπαν, ότι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο,  όπως τα νησιά είναι δικά τους, και έτσι είναι και η υφαλοκρηπίδα. Ωστόσο, η Τουρκία αποφάσισε να αμφισβητήσει αυτές τις περιοχές, τόσο de jure όσο και de facto.»

Οι τούρκοι εφοδιάζονται με ασβέστη για να καλύψουν το πρόσωπο του ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ( Χερουβίμ) που βλέπει προς την Πλατυτέρα μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.
« Αυτή τη φορά, σε ακραίες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Αμπντουλάχ Σεβίμ, στέλεχος του Κόμματος Ευημερίας (Saadet Partisi), στην Κωνσταντινούπολη. Σε ανάρτηση του στο Twitter, πρότεινε να… πιάσουν οι Τούρκοι τον ασβέστη για να καλύψουν το γρηγορότερο δυνατό το πρόσωπο του άγγελου Σεραφείμ, που κοιτάζει από το θόλο της Αγίας Σοφίας όσους την επισκέπτονται!»  https://www.onalert.gr/kosmos/tourkia/neo-toyrkiko-paralirima-echoyme-parei-idi-ton-asvesti-gia-tin-agia-sofia/387206/


ΡΩΤΑΜΕ πάλι με δηλώσεις θα αντιμετωπίσουμε την θρασύτητα του τούρκου. Η ψυχραιμία είναι στρατηγική όταν δεν εμπλέκεται με την δειλία.

Γνωρίζουμε και μας το έχουν πει και οι ξένοι φίλοι μας, ότι σε περίπτωση σύγκρουσης με την τουρκία ¨ θα είμαστε μόνοι μας¨. Πολύ πρωτότυπο αφού πάντα είμασταν μόνοι  μαζί με τον ΧΡΙΣΤΟ , την ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ και τις ΑΡΧΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
Ήδη φωνές από το 1972 που χαριτώθηκαν ομιλούν για φοβερές αλλαγές στα χρόνια μας.
Όταν το διαβάσαμε   από το

 μας προκάλεσε έκπληξη « χτυπώντας η τουρκία την Ελλάδα θα   αναγκαστεί (αυτή)  να φύγει από το ΝΑΤΟ και να κλείσει συμμαχία με την Ρωσία γιατί δεν θα έχει νόημα να παραμείνει στο ΝΑΤΟ»  σελ. 3
Το τι έρχεται μόνο ο ΑΓΙΟΣ  ΘΕΟΣ το γνωρίζει.
Τόσα χρόνια μόνο χαστούκια τρώνε οι Έλληνες από όλους ανεξαιρέτως, ακόμα και από τους Ρώσους που έγιναν σύμμαχοι με τους τούρκους και τους πούλησαν διαστημική τεχνολογία ( βλ. S- 400).
Ενθυμούμαστε ασκητή σε σχετική ερώτηση να μας συμβουλεύει.
« Όλοι θα μας αφήσουν στο τέλος, όταν θα πέφτουν οι κανονιές και αυτό θα γίνει για να καταλάβουμε καλά, ότι μόνο ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ της Ορθοδοξίας θα έρθει δια Σημείων Αρωγός μας»

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας