Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 31 Μαΐου 2020

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ « Μετά την εκδήλωση των τούρκων για την άλωση ακούστηκαν Ορθόδοξες καμπάνες κοντά στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.»


Οι καμπάνες του Βοσπόρου χτυπούν ήδη από τον  Ουρανό.

Το παρακάτω γεγονός - μαρτυρία προσπαθούμε να το διατυπώσουμε, όπως μας μεταφέρθηκε  και συγνώμη για τις ασυνταξίες, γιατί όταν ακούς τέτοια πράγματα δεν μπορείς να εκφραστείς με λέξεις, αλλά με αισθήματα .

"  Γνωστός μας  που σέβεται την Ορθόδοξη Πίστη γιατί έχει προγόνους από τα μέρη του Πόντου  ( παραπάνω στοιχεία δεν μπορούμε να δώσουμε),  μένει κοντά στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ πολλά χρόνια. 

Μετά το τέλος της  τουρκικής εκδήλωσης για την άλωση και λίγο πιο αργά ( κάπου τα μεσάνυχτα) , άκουσε για πρώτη φορά στην ζωή του , εκεί που μένει, να κτυπούν πολλές καμπάνες μαζί.
Ο ήχος τους θύμιζε κάτι από Ορθόδοξη ψαλμωδία ( αλλά δεν μπορούσε να καταλάβει τι)  

Τις άκουσε αυτός και η οικογένεια του όλη . Βγήκαν στα μπαλκόνια να διαπιστώσουν τι είναι αυτό  και δεν  πίστευαν στα αυτιά τους. 

Άκουγαν ολοκάθαρα καμπάνες από την μεριά της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ.

Εκείνη την ώρα είχε ένα αεράκι και υπήρχε  αυξομείωση στον ήχο .  

Το πρωί ρώτησαν  και γείτονες. Μερικοί από αυτούς τους είπαν ότι  άκουσαν κάτι πρωτόγνωρο  να αντιλαλεί από την μεριά της θάλασσας προς την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. 

Απορημένοι οι γείτονες  θεώρησαν ότι είναι συνέχεια από το σόου των προηγούμενων ωρών για την επέτειο της άλωσης. 
Τους έκανε όμως εντύπωση ότι τα φώτα ήταν σβηστά , τα συνεργεία για την εκδήλωση τα είχαν μαζέψει   ,άρα δεν μπορεί να ήταν από μεγαφωνικές εγκαταστάσεις,  γιατί αυτό έβγαζε  μια όμορφη μελωδία από πολλά σήμαντρα" 
(αυτά μας είπε, αυτά σας λέμε και ο ΘΕΟΣ γνωρίζει πότε θα τις ακούσουμε και εμείς)   Με ΠΙΣΤΗ και ΕΛΠΙΔΑ

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας