Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Τρέχουν οι ΑΓΙΟΙ και δεν φτάνουν στις μέρες μας . Η παρουσία του ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ είναι δεδομένη στα σύνορα μας. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ και ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ.


Πως επιβεβαιώθηκε αυτό που επισημάναμε στις 29 ΜΑΡΤΙΟΥ του 2020;

ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΟΥΛΑ «να μην ενοχλήσουμε τώρα τον ΑΓΙΟ ΡΑΦΑΗΛ γιατί με τους  άλλους Πατέρες συζητάνε, τι θα κάνουν με τον ιό και τα σύνορα της Ελλάδος» https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/03/blog-post_52.html

Στις 6 Ιουνίου του 2020 τα ΘΡΑΚΙΚΑ ΝΕΑ το επιβεβαιώνουν με πολλούς μάρτυρες.

Τι γράφαμε εμείς τότε…
« Τέτοιες ώρες  συμβαίνουν παράξενα πράγματα. Υπάρχει όχι μόνο αγωνία εδώ στην γη αλλά και στην άλλη πλάση, αν τελικά  τα καταφέρουμε στον μεγάλο πνευματικό πόλεμο που άνοιξε. Φυσικά ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ το επέτρεψε για να δώσουμε σαν ανθρωπότητα εξετάσεις. Κάποιες απλοικές ψυχούλες με παρρησία  λαμβάνουν μηνύματα από αυτό το μέτωπο και μας μεταφέρουν σε μια άλλη διάσταση προσέγγισης του πνευματικού χώρου που μας περιβάλλει.  
Φυσικά αν  κάποιοι τα θεωρούν παράδοξα και δυσκολεύονται, να τους επιστήσουμε την προσοχή, ότι όσο θα σφίγγουν τα πράγματα στην τραγική καθημερινότητα των ημερών μας, ο Ουρανός και η Άφατος Φιλανθρωπία του ΘΕΟΥ  θα ακουμπάει την γη και θα έρχονται οι ΑΓΙΟΙ να πιάνουν το χέρι των ανθρώπων.
Μας μεταφέρθηκε το παρακάτω από μια ψυχούλα που ευλαβείται τους Νεοφανείς Αγίους της κατατρεγμένης σήμερα νήσου Λέσβου , τον Άγιο Ραφαήλ τον οσιομάρτυρα , τον Άγιο Νικόλαο τον Διάκονο και την Αγία παρθενομάρτυρα  Ειρηνούλα στον αγιοποτισμένο λόφο των Καρύων στην όμορφη Θερμή , πολίχνη του νησιού   

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
         
-         Είχα τελειώσει την Δ΄ Στάση των ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ στο σπίτι μου και  είχα θυμιατίσει τις εικόνες.
-         Μια από αυτές ήταν και η εικόνα των Νεοφανών ΑΓΙΩΝ της Λέσβου που έχω πολλά χρόνια στο εικονοστάσι μου.
-         Κουρασμένη πήγα να ξεκουραστώ  
-         Μόλις έκλεισα τα μάτια μου σαν να βρέθηκα αστραπιαία στο Μοναστήρι των ΑΓΙΩΝ στον Λόφο των Καρυών.
-         Βρισκόμουν σε στάση προσευχής μπροστά στο πιθάρι που έκαψαν οι αγαρηνοί την δωδεκάχρονη Αγία Ειρηνούλα όπου  βρίσκεται στο κάτω Ναό που τιμάται στο Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου.
-         Όταν ξαφνικά μέσα από αυτό το πιθάρι  αναδύθηκε ολοζώντανα η Αγία Ειρηνούλα, φορούσε ένα λευκό μακρύ φόρεμα  με ένα σειρίτι χρυσό γύρω της , στο κεφαλάκι της είχε ένα φωτεινό στεφάνι  και στο χέρι της κρατούσε ένα θυμιατήρι αναμμένο που ανέδιδε  ευώδες θυμίαμα.
-         Μου το έδωσε στο χέρι μου και ταυτόχρονα αισθάνθηκα το άγγιγμα της ΑΓΙΑΣ.
-         Μου λέει
« πάμε στο επάνω  ναό  για να θυμιατίσουμε »
( εννοούσε το Καθολικό της Ιεράς Μονής , όπου και ο τάφος του ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ)
-         μαζί με την ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ περάσαμε έξω από την   είσοδο του  ΑΓΙΑΣΜΑΤΟΣ . Εκεί η ΑΓΙΑ μου είπε να κάνω τον Σταυρό μου.
-         ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια που βρίσκονται πίσω από το Ιερό του Καθολικού βρεθήκαμε στο επάνω επίπεδο του μοναστηριού και εισήλθαμε στο Καθολικό.
-         Τόσο κόσμο πρώτη φορά είδα μέσα , αλλά τι κόσμο , τόσους πατέρες μαζεμένους πρώτη φορά είδα στην ζωή μου , όλοι ήταν σοβαροί και αυστηροί , κοιτούσαν μάλιστα με προσοχή   προς τον τάφο του ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ
-         Εκεί διέκρινα τον ΑΓΙΟ ΡΑΦΑΗΛ να στέκεται ολοζώντανος και να διακρίνεται από τους άλλους πατέρες με το ψηλό ανάστημα του .
-         Έμοιαζε αυστηρός και αγέρωχος  
-         Ο ΑΓΙΟΣ αγόρευε και με τις κινήσεις των χεριών του έδειχνε στους άλλους πατέρες που τον παρακολουθούσαν ότι κάτι πολύ σοβαρό συνέβαινε.
-         Βλέποντας τον ΑΓΙΟ ζωντανό , ένα δέος με κυρίεψε και ζήτησα από την ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΟΥΛΑ να πάω να τον προσκυνήσω
-         Αλλά η Αγία με προέτρεψε
««να μην ενοχλήσουμε τώρα τον ΑΓΙΟ ΡΑΦΑΗΛ γιατί με τους  άλλους Πατέρες συζητάνε τι θα κάνουν με τον ιό και τα σύνορα της Ελλάδος»

-         Από εχθές δεν μπόρεσα να πλύνω το χέρι μου γιατί  ευωδιάζει, είναι αυτό το χέρι που το  ακούμπησε η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΟΥΛΑ.
Εδώ αδελφοί σταματούμε την αφήγηση αυτή και όποιος προσέλαβε – έλαβε το μήνυμα ότι ο ουρανός βρίσκεται σε ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ 
 Ουσιαστικά είχαμε μια ΣΥΝΑΞΗ ΑΓΙΩΝ στα σύνορα μας αυτές τις ημέρες, αδελφοί και τα αποτελέσματα να φανούν το επόμενο διάστημα.» συμπληρώναμε

Τι αναφέρουν τα ΘΡΑΚΙΚΑ ΝΕΑ;
Έβρος – Η εμφάνιση μίας εικόνας στη μέση του πουθενά
6 Ιουνίου 2020 
Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 ξεκίνησαν κατά χιλιάδες να κινούνται προς όλο το μήκος των χερσαίων συνόρων μας μη νόμιμοι μετανάστες οδηγούμενοι από τις Τουρκικές αρχές. Οι Έλληνες συνοριοφύλακες από την πρώτη στιγμή βρισκόταν επί του ποταμού για να μπορέσουν να αναχαιτίσουν στην πρώτη γραμμή όλο αυτό το μεταναστευτικό κύμα.
Τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας περί ώρα 03:00 μια ομάδα αστυνομικών βρισκόταν στην παραποτάμια περιοχή του Έβρου στο ύψος των Φερών για επιχείρηση αποτροπής εισόδου εκατοντάδων ατόμων στην χώρα μας. Δύο από τους αστυνομικούς – χειριστές θερμικής κάμερας πραγματοποιούσαν κατόπτευση της ευρύτερης περιοχής. Κάποια στιγμή καθώς έστρεψαν το βλέμμα τους προς το ελληνικό έδαφος, σε μια απόσταση 30-40 μέτρων από το σημείο που βρισκόταν, είδαν μέσα σε πυκνή βλάστηση μια σπίθα σαν αυτή που δημιουργείται από έναν αναπτήρα. Αμέσως ενημέρωσαν δύο άλλους συναδέλφους τους να κινηθούν προς το συγκεκριμένο σημείο για να σβήσουν την φωτιά που ενδεχομένως θα δημιουργούνταν γιατί υπήρχε κίνδυνος εξάπλωσής της. Εκείνοι φθάνοντας ακριβώς στο σημείο που τους υπέδειξαν, διαπίστωσαν πως δεν υπήρχε φωτιά και ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους που τους είχαν στείλει στο σημείο, με τους πρώτους αστυνομικούς να επιμένουν ότι είδαν τον σπινθήρα.
Οι δύο συνάδελφοι τους αφού κοίταξαν και πάλι σχολαστικά την γύρω περιοχή δεν είδαν κάτι οπότε θεώρησαν πως έχει γίνει κάποιο λάθος και επέστρεψαν στις αρχικές τους θέσεις.

Οι αστυνομικοί που ήταν βέβαιοι ότι είχαν δει τη φλόγα, επέστρεψαν στο σημείο δύο μέρες μετά. Αυτή τη φορά πρωί. Προς έκπληξη όλων βρήκαν την περιοχή που επέμεναν εκείνο το βράδυ οι χειριστές της κάμερας ότι υπήρχε φωτιά, καμένο!


Προσεγγίζοντάς το, αντίκρισαν κάτι που τους άφησε άφωνους.
Ακουμπισμένη σε όρθια θέση επάνω σε έναν καμένο κορμό ενός δέντρου βρισκόταν μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Ραφαήλ σε παράσταση μαζί με τον Άγιο Νικόλαο και την Αγία Ειρήνη!


Όλη η γύρω περιοχή ήταν πλήρως καμένη και η εικόνα είχε επάνω της μόνο κάποιες στάχτες και λίγες λάσπες!

(η πίσω πλευρά της εικόνας των ΑΓΙΩΝ ΡΑΦΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΕΙΡΗΝΗΣ καμμένη)
Την επόμενη ημέρα σε μεταξύ τους συνομιλία οι αστυνομικοί καθώς περιέγραφαν το γεγονός σε όλα τα μέλη της ομάδας, ένα μέλος το οποίο δεν βρισκόταν στο περιστατικό είπε χαρακτηριστικά: «Θα αστειεύεστε… Εγώ αυτούς τους Αγίους τους είδα πριν από λίγο καιρό στον ύπνο μου». Κάθισαν λοιπόν 20 άνθρωποι που γνωρίζουν την περιοχή σαν την παλάμη τους να δώσουν μια λογική εξήγηση για το πως μπορεί να βρέθηκε η συγκεκριμένη εικόνα στο σημείο. Μας ανέφεραν με σιγουριά πως στο τραπέζι της συζήτησης έπεσε ό,τι σενάριο μπορούμε να φανταστούμε.  Λογική απάντηση δεν μπόρεσαν να δώσουν. Το εν λόγω σημείο που βρέθηκε η εικόνα είναι δύσβατο και προσεγγίσιμο μόνο με τα πόδια, όπως επίσης δεν υπήρχαν άλλα ίχνη πρόσφατης ανθρώπινης παρουσίας πέραν της δικής τους στην γύρω περιοχή.
Το περιστατικό έχει θεωρηθεί θετικό σημάδι και η ομάδα των συνοριακών φυλάκων, έχει ράψει αντίγραφο της εικόνας στις στολές της. Μάλιστα έχει αγοραστεί κι ένα εκκλησάκι, το οποίο το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθεί πιθανώς κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκε η εικόνα ή σε ασφαλέστερη από τα καιρικά φαινόμενα (πλημμύρες) περιοχή.
Βάσει όλων αυτών οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως έχει γίνει κάποιου είδους θαύμα. Σίγουρα πολλοί από εσάς θα αμφισβητήσετε την γνησιότητα του άρθρου. Οι αστυνομικοί μας ανέφεραν χαρακτηριστικά πως ότι μας μετέφεραν είναι εντίμως η αλήθεια, συν του ότι δεν έχουν να κερδίσουν κάτι από αυτό. Αρχικά είχαν συμφωνήσει να μην δημοσιευτεί κάτι για το συγκεκριμένο γεγονός για ευνόητους λόγους, κατέληξαν όμως στο συμπέρασμα πως τώρα που έχει περάσει και ένα εύλογο χρονικό διάστημα, οφείλουν να μοιραστούν την εμπειρία τους με όλους εμάς διότι σίγουρα πολλοί είναι αυτοί που θα πάρουν θάρρος, δύναμη και αισιοδοξία. Ο καθένας λοιπόν ας κρίνει με τα δικά του κριτήρια και ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
Δοθείσης της ευκαιρίας θέλησαν να μας μεταφέρουν τα εξής:
Σεβόμαστε τους απέναντι γείτονες μας, σε καμία όμως περίπτωση δεν τους φοβόμαστε. Είμαστε μέσα στο ποτάμι μέρα-νύχτα και πέραν της αποτροπής που πραγματοποιούμε στις μεταναστευτικές ροές, δηλώνουμε την παρουσία μας ως χώρα, ορθώνοντας το ανάστημα μας σε όσους τολμούν να αμφισβητήσουν την ακεραιότητα των συνόρων μας. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για όλη την στήριξη που έχουμε λάβει το τελευταίο διάστημα σε όλα τα επίπεδα. Αυτό που θέλουμε από εσάς είναι μια προσευχή. Πιστέψτε το, μας δίνει δύναμη. Να είστε σίγουροι πως θα συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός μας, όπως έχουμε ορκιστεί. Ο Έβρος είναι όρθιος και θα συνεχίσει να είναι όρθιος όσο υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που στις φλέβες του ρέει αίμα Ελληνικό.
https://www.thrakinea.gr/archives/150963
Μνήμη δικαίου μετ εγκωμίων… στον πρώτο Οσιομάρτυρα της Ρωμιοσύνης και απλανή οδηγό της Ανάστασης του Έθνους μας.

«Της Ιθάκης τον Γόνον και της Λέσβου το καύχημα…»  

Το καλύτερο δώρο του Ουρανού στις μέρες μας είναι το συναξάρι αυτού του ΑΓΙΟΥ που έγινε το πιο σπουδαίο κομμάτι της καρδιάς πολλών συνανθρώπων μας που δέχθηκαν την ευεργετική παρουσία ΤΟΥ στις πονεμένες ζωές τους.

Στο Παγκόσμιο στερέωμα πολλοί  γνωρίζουν τον ΑΓΙΟ  και περισσότεροι τον τιμούν με ύμνους και ωδές πνευματικές και αυτό το οφείλουμε ΘΕΙΑ-ΝΕΥΣΗ στους ταπεινούς εκείνους κατοίκους της ΘΕΡΜΗΣ που (ευαγγελίσθηκαν) αυτό το πρότυπο συναξάρι της Άγιας Βιωτής του που δόθηκε δωρεά στην χειμαζόμενη ανθρωπότητα του αιώνα μας.

Γνωστή η ιστορία αυτού του Αγίου, ξακουστά τα θαύματα του και Αληθινή η Αγάπη του για το σημερινό κατασκανδαλισμένο πλάσμα του ΘΕΟΥ.



Όταν επί  των πνευματικών επάλξεων ανεβαίνει ο πρώτος ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΑΣ της Ρωμιοσύνης ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ η ροή των γεγονότων αλλάζει προς το δυσμενές για  όλους τους εχθρούς της πατρίδος μας.  Φυσικά οι ΑΓΙΟΙ μας χρειάζονται την έμπρακτη μετάνοια που  είναι ο κρίσιμος παράγοντας που θα αλλάξει πιο γρήγορα τις  άσχημες εξελίξεις. 




ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας