Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΠΑΥΛΕ μας φυλάκισαν άδικα, όπως και εσένα. Αποφυλάκισε μας εν τάχει.


Φώτο « η φυλακή του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ εις τους αρχαίους Φιλίππους»


Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ είναι ο  Απόστολος των Εθνών και όχι έμπορος των Εθνών.
Τελευταίες πληροφορίες από την πρωτεύουσα των Σκοπίων λένε ότι το μακιγιάζ της ιστορίας δεν μπορεί να μείνει εσαεί, γιατί οι Αλβανοί έχουν σκοπό να κάνουν πράξη την Μεγάλη Αλβανία με τις ευλογίες της τουρκίας και κάποιων δυτικών.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςΣυγκλονιστικά πράγματα έγραψε ο Απόστολος Λουκάς στις πράξεις των Αποστόλων ακριβώς γιατί ήταν ο ίδιος μάρτυρας των παραδόξων – θαυμασίων του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.
Βαθύ σκοτάδι και στο πιο καταγώγιο της φυλακής οι Απόστολοι ( Παύλος, Λουκάς , Σίλας και Τιμόθεος) ψέλνουν και δοξολογούν τον ΘΕΟ. Δεν τους πτόησε η άδικη φυλάκιση τους γιατί το πρωί το γεγονός ότι απήλλαξαν από το μαντικό πνεύμα την παιδίσκη έκανε τους κυρίους της να χάσουν σίγουρα έσοδα. Αυτό έγινε και η αιτία να συκοφαντηθούν και να καταλήξουν στην φυλακή.
Ξαφνικά εκεί που έψελναν κουνήθηκαν τα θεμέλια της φυλακής από μεγάλο σεισμό, οι αλυσίδες των Αποστόλων  έσπασαν αλλά δεν  βγήκαν έξω. Αυτό έσωσε τον δεσμοφύλακα τους από την αυτοχειρία της απελπισίας μήπως χάσει τους φυλακισμένους και τιμωρηθεί από τις εξουσίες.
« Μην κάνεις κακό στον εαυτό  σου, είμαστε εδώ » του είπαν και αυτός εξεπλάγη από αυτούς τους παράξενους ανθρώπους. Τους πήρε στο σπίτι του , τους παρέθεσε δείπνο και οι ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ με την σειρά τους με την κατήχηση που έκαναν σε αυτόν και την οικογένεια του , τους παρέθεσαν το δείπνο της αιωνιότητας με το βάπτισμα που δέχτηκαν.
Αυτά τα γνωρίζουμε όλοι μας, αλλά δεν συνειδητοποιούμε ότι ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ των Εθνών που σε λίγες ώρες εορτάζει σφράγισε την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας και την ΕΛΛΑΔΑ στην ιστορία ίσαμε την αιωνιότητα.
Μπορούμε να πούμε ότι η  Ελληνικοτάτη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ έχει ζωντανό ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ που λέγεται ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ.Τελευταίες πληροφορίες από την πρωτεύουσα των Σκοπίων λένε ότι το μακιγιάζ της ιστορίας δεν μπορεί να μείνει εσαεί, γιατί οι Αλβανοί έχουν σκοπό να κάνουν πράξη την Μεγάλη Αλβανία με τις ευλογίες της τουρκίας και κάποιων δυτικών.
Θα επανέλθουμε γιατί όλοι περιμένουμε κόντρα στην Λιβύη ή στο ΑΙΓΑΙΟ αλλά τα σύννεφα καλοκαιριάτικα μαζεύονται στα ΒΑΛΚΑΝΙΑ στην μετά Covid εποχή.
Πάμε όμως στο θέμα μας που είναι πνευματικό- ιστορικό και γεωπολιτικό καθότι τα πάντα συσχετίζονται μέσα στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.


Ακόμα να απαντήσουν το ερώτημα μας: αν ήταν Μακεδόνας ανήρ αυτός που κάλεσε τον Απόστολο Παύλο από την Τρωάδα της Μ. Ασίας για να διδάξει ΧΡΙΣΤΟ στην Ευρώπη ή αν ήταν Σκοπιανός  από την πρωτεύουσα Σκόπια ;


Και δεν πρόκειται να μας απαντήσουν γιατί πολλοί και πολλά βαίνουν προς διάλυση. Και για ένα ακόμα βασικό λόγο γιατί δεν θέλουν να μελετήσουν ή να υιοθετήσουν τις ΠΡΑΞΕΙΣ των ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ.
Οι διεθνείς γνωστοί σπόνσορες των γειτόνων τρέμουν μήπως αποκαλυφτούν σχεδιασμοί πολλών ετών. Όμως η ΘΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ τα φέρνει έτσι ώστε να βγουν  όλα στο ΦΩΣ.


Οι Ευλογίες που έφερε ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ στην Μακεδονία είναι Ανοικτές για Όλους και Όχι Περίκλειστες για κάποιους .
Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ είναι ο  Απόστολος των Εθνών και όχι έμπορος των Εθνών.

Ο τιμώμενος ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ έφτασε στην Ελληνική Μακεδονία μέσω των ενεργειακών πεδίων του Βόρειου Αιγαίου, αλλά χάραξε την πορεία του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού σε επάλληλους ιστορικούς κύκλους που δεν πρόκειται να κλείσουν ποτέ.


Στις μέρες μας Τούρκοι και δυτικοί βαλκάνιοι γείτονες  φιλαράκια στενά από παλαιά ,κλείνουν Ιστορικούς κύκλους . Θεωρούνται ήδη εκπλήξεις μέσα στην παγκόσμια ιστορική διαδρομή. Ουδείς θα θυμάται τους μπελάδες.


Μεγάλες οι ευλογίες του ΟΥΡΑΝΟΥ-μεγάλες οι δυνητικές κλοπές και οι αρπαγές από τους δήθεν φίλους και επίβουλους εχθρούς .


Επιθυμούν οι άρπαγες να μας τα πάρουν όλα, ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ, πνευματικούς και υλικούς θησαυρούς.


Το παρακάτω συμβάν μεταφέρθηκε πέρσι στο αναγνωστικό κοινό:


« -Τι θέλετε όλοι εσείς εδώ, τι περιμένετε; Ρώτησε ο Αγιορείτης Γέροντας με έκπληξη.»


Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.


«Δεκαετία του 70, ένας Αγιορείτης Πατέρας έκανε ξημερώματα της εορτής των Αποστόλου Πέτρου και Παύλου τον κανόνα του στο μικρό κελλάκι Ιεράς Μονής .


Φως άστραψε και τον μετέφερε καθ ύπαρ στην γνωστή του προκυμαία, στον σημερινό λιμάνι του Αποστόλου Παύλου στην Αν. Μακεδονία.

Ο Γέροντας ξαφνικά βρέθηκε σε μία προκυμαία γεμάτη με πολλά πρόσωπα.


Αλλά τι χαρούμενα και λαμπρά ήταν αυτά τα πρόσωπα που του μετέδιδαν ταυτόχρονα μια ανερμήνευτη χαρά.


Χαιρόταν να τα βλέπει.


Γιατί σε αυτά έβλεπε Αγίους, Ιεράρχες, Ομολογητές, Μάρτυρες. Οσίους, σαν να κατέβηκαν όλοι τους μαζί από τις περίφημες τοιχογραφίες-φρέσκα των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους και κατέκλυσαν την πανέμορφη αυτή προκυμαία.


-Τι θέλετε όλοι εσείς εδώ, τι περιμένετε;


Ρώτησε ο Αγιορείτης Γέροντας με έκπληξη.


-Περιμένουμε να αποβιβαστεί ο Απόστολος των Εθνών Παύλος με την συνοδεία του.


-Πάντα τέτοια ημέρα τους περιμένουμε!!!


Αστραπιαία μεταφέρθηκε στο κελί του προσπαθώντας να κατανοήσει τι ήταν όλα αυτά.


Τα χρόνια πέρασαν, ο Γέροντας κοιμήθηκε και σε πνευματικό παιδί του που μας μετέφερε αυτά, έλεγε.


-τι μεγάλες ΕΥΛΟΓΙΕΣ παιδάκι μου μας έφερε ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ πατώντας τα αγιασμένα ποδαράκια του για πρώτη φορά στην παραλία αυτή της Μακεδονίας, στην Ευρώπη; ( βλ. σημερινός λιμένας Αποστόλου Παύλου στην καβάλα)»


Αδελφοί για αυτές τις ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ θα μιλήσουμε που είναι διαχρονικές και βρίσκονται στο επίκεντρο της βάσκανης οφθαλμικής κόρης των εχθρών μας.


Δεν είναι εμμονή διότι ξεκάθαρα φαίνεται το ύπουλο σχέδιο.
Είμεθα υπόχρεοι να θέσουμε τα χέρια επί των τύπο των ύλων.


Θα χωρίσουμε τις ΕΥΛΟΓΙΕΣ σε ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ και ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ και οι δύο είναι πάντα επίκαιρες, παρακαταθήκη – προίκα του Γένους την οποία θέλουν να αρπάξουν μνηστήρες- προικοθήρες από όλες τις γωνιές του κόσμου.


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ

Έναρξη μεγάλων ανακατατάξεων στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή  θα φέρουν τα πάνω κάτω σε σχεδιασμούς πολλών χρόνων με σκοπό η Ελλάδα μας να μείνει μισή της μισής. Μη γένοιτο, αλλά αυτό επιδιώκουν σκοτεινοί κύκλοι.


«Όλοι γνωρίζουμε από τις ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, ότι ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ εξ' αιτίας του οράματος ΤΟΥ με τον Μακεδόνα άνδρα αποβιβάσθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη δηλ. στο τότε γνωστό Δυτικό κόσμο στην ακτογραμμή της Ανατολικής Ελληνικής Μακεδονίας στο λιμένα της Αποστολικής Νεάπολης, στην σημερινή επονομαζόμενη πόλη της καβάλας.


Σε αυτό το μέρος η ΕΥΡΩΠΗ και ο τότε γνωστός κόσμος υποδέχθηκαν ΤΟΝ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ δια του Αποστόλου Παύλου που πλέον τον διέδιδε με την Ελληνική γλωσσολαλιά, η οποία έγινε και το εργαλείο της ΘΕΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ να καρπώσει η Χριστιανική Πίστη στην Ρωμαική Ευρωπαϊκή Επικράτεια.


Από αυτό το μέρος ο Απόστολος των Εθνών μεταφέρει το μήνυμα του ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ και ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ Θεάνθρωπου Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού με την βοήθεια της Ελληνικής Γλώσσας και αρχίζει να εδραιώνεται η Ελληνοχριστιανική σκέψη στον πολιτισμό και στην ανθρώπινη διανόηση.ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΓΙΝΕ ΑΘΟΡΥΒΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΑΜΟΣ – ΕΝΩΣΗ της Ελληνόγλωσσης Κλασσικής Αρχαιότητας με το μήνυμα του ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ.
Και φυσικά οι πρόγονοι μας για να τιμήσουν δεόντως αυτό το μέρος το ονόμασαν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ.


Στην επίσκεψη του Αποστόλου Παύλου «είδαν» την παρουσία του ίδιου του Κυρίου μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ  που πλέον τον τιμούσαν σαν Πρόσωπο μέσα στην ανθρώπινη ιστορία περιγράφοντας ΑΥΤΟΝ με την ονομασία μιάς ολόκληρης πολιτείας.


Η Χριστώνυμος αυτή ονομασία της πόλεως ομολογούσε ΧΡΙΣΤΟ με δύο Φύσεις την Θεική και την Ανθρώπινη, σε αντίθεση με τις φοβερές αιρέσεις του μονοφυσιτισμού και της εικονομαχίας.


Από τις ιστορικές πηγές καταδεικνύεται ότι στα βυζαντινά χρόνια της χιλιόχρονης Ρωμαίικης Αυτοκρατορίας η σημερινή πόλη της Καβάλας ονομαζόταν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ από το 746 μ.Χ μέχρι την καταστροφή της από τους Οθωμανούς το 1391 μ.Χ., αλλά και μετά μέχρι το 1549 μ.Χ., όταν εμφανίσθηκε η νέα ονομασία της πόλεως σαν Καβάλλα.


Αυτήν την «δόξα» της αλλοίωσης ονομάτων ζήλεψε και ο πολύς Γερμανός ιστορικός Ιερώνυμος Wolf το 1562 μ.Χ. παραχαράσσοντας την ονοματολογία ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΑΪΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ με την λέξη βυζάντιο για να επιτευχθούν ευκολότερα οι στόχοι του Καρλομάγνου από τις συνέπειες των οποίων και μέχρι σήμερα υποφέρουμε...


Ήταν φυσικό λοιπόν και για τους Αγαρηνούς κατακτητές Τούρκους να ισοπεδώσουν την ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ για να μην τους θυμίζει τίποτε από το ΥΠΕΡ ΠΑΝ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ. Αλλά και να δεχθούν τον «εξισλαμισμό» του ονόματος της ΧΡΙΣΤΩΝΥΜΟΥ πόλεως με ένα άλλο όνομα.


Δηλαδή η πόλη αυτή που ήταν η Πύλη του ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ στην Ευρώπη έπεσε στα χέρια των Τούρκων σαν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ και ελευθερώθηκε το 1913 σαν Καβάλα ..»


ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ

Για να φτάσει ο Απόστολος Παύλος και η συνοδεία του στον σημερινό ομώνυμο εμπορικό λιμάνι του στην Αν. Μακεδονία από την Τρωάδα της Μικράς Ασίας, ευθυδρόμησε μεσοπέλαγα στο σημερινό ευλογημένο ενεργειακό άξονα των Πετρελαικών κοιτασμάτων δηλ. της Λαδοξέρας (Σαμοθράκη) και δίπλα από τον Μπάμπουρα-Πρίνο ( Θάσος) .


«Ἀναχθέντες οὖν ἀπὸ τῆς Τρῳάδος εὐθυδρομήσαμεν εἰς Σαμοθράκην, τῇ δὲ. ἐπιούσῃ εἰςΝεάπολιν, ἐκεῖθέν τε εἰς Φιλίππους (Πράξεις των Αποστόλων στ. 11-12)


Άραγε θα ξυπνήσουμε τώρα που έρχονται να μεταγγίσουν ( κλέψουν) το ενεργειακό αίμα της πατρίδας μας;


Οι εξελίξεις τρέχουν παντού, αλλά σύντομα μπορεί να πάρει φωτιά και το ΑΙΓΑΙΟ.


Η Λαδοξέρα για εμάς και η Ζουράφα για τους τούρκους ήταν πάντα στο μάτι των κουρσάρων.


Στις 20 Ιανουαρίου του 2016 αρθρογραφούμε


«Γιατί δήλωσε ο ανεκδιήγητος τούρκος…;


Η Ζουράφα (Λαδοξέρα στα Ελληνικά) βρίσκεται κοντά στην Κωνσταντινούπολη.


¨Η YENI CAG δημοσιεύει άρθρο του Ahmet Takan με τίτλο «Η Ελλάδα έβαλε στο μάτι ένα ακόμα νησί μας».


Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Επιτελικός Συνταγματάρχης εν αποστρατεία Umit Yalım έδειξε με έγγραφα στην κοινή γνώμη τις πικρές αλήθειες που κάποιοι επιθυμούν να παραβλέπουν.


«Ο Γιαλίμ είπε ότι η Ελλάδα κατέλαβε την τουρκική νήσο Ζουράφα .


Το νησί Ζουράφα, ανήκει στην τουρκική Δημοκρατία. Πρόκειται για νησί στο μέγεθος της Χάλκης, που βρίσκεται κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Γεωγραφικά, η Ζουράφα βρίσκεται 5.5 μίλια δυτικά ανατολικά της Σαμοθράκης, μεταξύ του δήμου Εnez της Αδριανούπολης και της Ίμβρου.»http://www.onalert.gr/stories/i-tourkia-thelei-krisi-i-zurafa-einai-diki-mas/47493\ 20 Ιανουαρίου 2016


Που βρίσκεις λοιπόν καλής ποιότητας πετρέλαιο κοντά στην Κωνσταντινούπολη;


Μα φυσικά στην Ζουράφα και στον διπλανό Μπάμπουρα που ανήκουν στο ίδιο ενεργειακό υποθαλάσσιο αντίκλινο του Βόρειου Αιγαίου.


¨Το 1978, δηλαδή πριν μπει η Ελλάδα στην ΕΟΚ, πραγματοποιήθηκε μια μελέτη σε μια περιοχή για την οποία γινόταν πολύς λόγος. Πρόκειται για την περιοχή στην οποία η Χούντα είχε διαπιστώσει ότι υπάρχουν πολύ πλούσια πετρελαϊκά κοιτάσματα αλλά η προηγούμενη μελέτη είχε χαθεί. Η μελέτη ανέφερε ότι 10 ναυτικά μίλια από το Ακρωτήριο ΜΠΑΜΠΟΥΡΑΣ της Θάσου, υπάρχει ένα τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου, ΑΜΕΣΑ αξιοποιήσιμο, σε μικρό βάθος από την επιφάνεια και με κόστος εξόρυξης ίσο με αυτό των πηγαδιών που υπάρχουν στη Σ. Αραβία!


Το κόστος εξόρυξης στη Σ. Αραβία ήταν 5 δολάρια το βαρέλι και η μελέτη καταδείκνυε ότι στην θαλάσσια περιοχή του ΜΠΑΜΠΟΥΡΑ το κόστος ήταν μόλις 4,8 δολάρια /βαρέλι γεγονός που την καθιστούσε ισότιμη με μια οποιαδήποτε εξόρυξη σε χερσαίο έδαφος.


Αντίθετα, οι εξορύξεις σε θαλάσσιες περιοχές είναι πάντοτε ακριβότερες όπως αυτές για παράδειγμα του πετρελαίου Μπρέντ.


Στον ΜΠΑΜΠΟΥΡΑ, το κοίτασμα ήταν «καθαρό» από θειάφι, γεγονός που έκανε την εκμετάλλευσή του πιο ελκυστική . Σύμφωνα με την έρευνα αυτή το συγκεκριμένο κοίτασμα προσφερόταν για μια παραγωγή που μπορούσε να φτάσει και τα 200.000 βαρέλια ημερησίως.¨ http://www.istorikathemata.com/19 Ιανουαρίου 2011


¨Το σημαντικότερο από τα κοιτάσματα του ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ βρίσκεται στην αμφισβητούμενη ζώνη των 10,5 μιλίων. Δηλαδή η εκμετάλλευση του απαιτεί την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.¨


Η βραχονησίδα της Λαδοξέρας συνιστά το υπαρκτό και με ανθρώπινη δραστηριότητα (λόγω λειτουργίας του φάρου ναυσιπλοΐας, γεωγραφικό σημείο που ορίζει τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδος – Τουρκίας.


Και το γεγονός αυτό επιτρέπει στην Ελλάδα, τον σχεδιασμό της δικής της ΑΟΖ, χωρίς καμία διακοπή, από Αλεξανδρούπολη, μέχρι Καστελόριζο.


Η Λαδοξέρα με πράξεις και ενέργειες παράνομες αμφισβητείται ευθέως από τους τούρκους πειρατές.


Η κρίση με την μετακινήσεις ανθρωπίνων ροών  στο ΑΙΓΑΙΟ, το θέμα των ΣΤΕΝΩΝ του Βοσπόρου, οι διάδρομοι ναυσιπλοίας στο Βόρειο Αιγαίο και η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ των Τούρκων συνθέτουν το εκρηκτικό μίγμα των ημερών μας.


Ουσιαστικά μπήκαμε σε ¨εμπλοκή¨ με τους Τούρκους την στιγμή που την καθημερινότητα του Έλληνα κάποιοι την έκανα εφιάλτη.


ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ... ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ γιατί η αλήθεια δεν κρύβεται


και για την Υπερμάχω Στρατηγώ ισχύει το ρηθέν
«αθέων αγαρηνών τα βέλη σύντριψον Δέσποινα και πάσαν επιβουλήν δαιμόνων ματαίωσον, λαόν ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟΝ σκέπον και φύλαττον ίνα πόθω Σε δοξάζομεν»...


ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΠΛΙΣΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ.


"Η καθαρή ιστορία μας είναι η αμύθητη περιουσία και το στρατηγικό πλεονέκτημα της ράτσας μας μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, αλλά είναι και το διαμορφωτικό στοιχείο - καταλύτης της πολιτισμικής εξέλιξης".


Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ των ΕΘΝΩΝ από αυτή την ευλογημένη ακτογραμμή της Ελληνικής Μακεδονίας στέλνει πολλαπλά μηνύματα στους Ευρωπαίους που έχασαν τον πνευματικό προσανατολισμό τους, στους τούρκους που ετοιμάζονται για την ιστορική αυλαία τους και στους Σκοπιανούς της πρωτεύουσας των Σκοπίων  ότι το ¨καλο- σερβιρισμένο παραμύθι ¨τελείωσε.


Στέλνει επίσης ΜΗΝΥΜΑ και σε εμάς τους καταπονημένους, κατασκανδαλισμένους και ζαλισμένους Νεοέλληνες, ότι ο ίδιος παραμένει ΦΡΟΥΡΟΣ της πνευματικής και ενεργειακής προίκας της ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ που έρχεται με φόρα κόντρα στην μοχθηρία των εχθρών και των δήθεν φίλων της.
Με πίστη και ελπίδα


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας