Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

« Δεν θα προλάβουν οι αγαρηνοί να ασβεστώσουν τα ψηφιδωτά στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, θα τους βρει η ΟΡΓΗ του ΘΕΟΥ»

Χαίρονται οι Οθωμανοί  - πλησιάζει η μέρα που η Αγιά Σοφία  θα ανοίξει ως τζαμί- « Από τότε οι τούρκοι μετράνε μέρες στην ιστορία»

Πλησίον στις μέρες της μνήμης του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ θα γνωρίζουμε τι μέλει γενέσθαι...με τα παιχνίδια του Ερντογάν.
 « Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα "Yeni Şsafak”, η πολυαναμενόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ενδέχεται να μην ανακοινωθεί την Πέμπτη, όταν και αναμένεται να παρθεί, αλλά μέσα στις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα, πάντως, με την εισήγηση του εισαγγελέα του ανώτατου τουρκικού δικαστηρίου, στη χρήση της Αγίας Σοφίας ως μουσείου δεν υπάρχει παραβίαση του νόμου κατά την μετατροπή της σε μουσείο το 1934. Ωστόσο, η γνωμοδότηση του εισαγγελέα δεν είναι δεσμευτική.
Σε περίπτωση αλλαγής του καθεστώτος, το περιθώριο για την εκτέλεση της απόφασης είναι 30 ημέρες από την έκδοσή της.
"Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι να γίνει προσευχή στην Αγία Σοφία. Ο πρόεδρός μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το τουρκικό έθνος περιμένουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020, την Πέμπτη. Στις 15 Ιουλίου δεκάδες χιλιάδες ετοιμάζονται να προσευχηθούν στην Αγία Σοφία", αναφέρεται από το πρακτορείο Anadolu.»
https://www.capital.gr/diethni/3464505/tourkika-mme-plisiazei-i-mera-pou-i-agia-sofia-tha-anoixei-os-tzami


Ο τούρκος θα παίξει με το θέμα της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ και την ψυχολογία – Εθνικό φρόνημα του Έλληνα και της Ελληνίδος για να τα κάμψει.
Δεν γνωρίζει όμως ότι είναι τουρίστας μέσα στην ιστορία δίχως να την καταλαβαίνει.
Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΡΚΤΟΣ στο θέμα της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ δεν κάνει εκπτώσεις.