Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ : η διοίκηση της ΠΟΛΗΣ θα είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Ερντογάν προς Ελλάδα για Αγιά Σοφιά: Εσείς διοικείτε την Τουρκία ή εμείς;


Πως δένει το σήμερα με το χθες , πως δένουν οι δηλώσεις του σουλτάνου με τις προφητείες , είναι πράγματι ανεπανάληπτο γεγονός.
Ερντογάν προς Ελλάδα για Αγιά Σοφιά: Εσείς διοικείτε την Τουρκία ή εμείς;
«Με επιθετικό τόνο και επιχειρώντας να παρουσιάσει τις αντιρρήσεις της Αθήνας για την χρήση της εκκλησίας - μνημείου της Αγιάς Σοφιάς ως παρέμβαση στα εσωτερικά της Τουρκίας απάντησε ο Ταγίπ Ερντογάν σε σχετική ερώτηση, σε συνέντευξή του στο τουρκικό κρατικό δίκτυο TRT.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε συγκεκριμένα: "Λένε να μη μετατρέψουμε σε τζαμί την Αγία Σοφία.
Εσείς κυβερνάτε την Τουρκία ή εμείς; Για συνέλθετε λίγο. Αν δεν ξέρετε τα όρια σας, είναι προφανές τι θα κάνει η Τουρκία.
Μήπως είστε άνθρωποι της τουρκικής διοίκησης;
 Αυτοί θα το αποφασίσουν. Δεν θα πάρουμε την άδεια από εσάς. Ως κράτος δικαίου, περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μετά την απόφαση, θα πράξουμε αναλόγως" https://www.capital.gr/politiki/3459427/erntogan-pros-ellada-gia-agia-sofia-eseis-dioikeite-tin-tourkia-i-emeis
ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ : "Η διοίκηση της Πόλης, από μας, θα είναι και στρατιωτική και πολιτική".

Ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος αποκαλύπτει στον Ανέστη Μαυροκέφαλο τα γεγονότα που θα προηγηθούν της παράδοσης της Κωνσταντινούπολης στους Έλληνες, όπως επίσης και ορισμένα από εκείνα που θα ακολουθήσουν




. . "Γέροντα", τον ρωτάω μετά, "την Πόλη θα την δώσουν σ’ εμάς;" "Θα την δώσουν σε μας, όχι επειδή θα το θέλουν, αλλά επειδή αυτή η λύση θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων. Τότε θα το καταλάβουν αυτό.

Αυτά που σου λέω, μην τα πεις σε κανένα.

Θα σε βγάλουν τρελλό.

Γιατί δεν είναι ώριμες οι συγκυρίες ακόμα.

Τότε θα το καταλάβεις". Αυτή η συζήτηση με το Γέροντα έγινε το 1991, όταν υπηρετούσα στο στρατό.

Άλλη φορά, ο Γέροντας είπε: "Η διοίκηση της Πόλης, από μας, θα είναι και στρατιωτική και πολιτική".

Γνώρισα και τρεις αξιωματικούς που είχαν πάει στο Γέροντα. Απ’ τους τρεις αξιωματικούς ο ένας έλεγε: "Μόνο σε μένα ο Γέροντας είπε πως θα είμαι διοικητής στρατιωτικού τμήματος στην Πόλη. Στους άλλους δεν ανέφερε τίποτε".

Κάποια άλλη παρέα είχε πάει στο Γέροντα. Ένας απ’ αυτούς σπούδαζε πολιτικός μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης. Σε μια στιγμή, γυρίζει ο Γέροντας, τον δείχνει με το δάκτυλο - αυτός, σημειωτέον, πήγαινε στο Γέροντα για πρώτη φορά - και του λέει:
"Εσύ, σαν πολιτικός μηχανικός, θα συμβάλεις στην ανοικοδόμηση της Πόλης, γιατί η Πόλη θα ανοικοδομηθεί απ’ την αρχή".
 Γύρισε και τον έδειξε με το δάκτυλο μπροστά σε όλους. Το παιδί, τότε, ήταν φοιτητής. Μετά, ο Γέροντας γυρίζει σε μένα και λέει: "Κι εσύ, Ανέστη, θα πας στην Πόλη


Περιοδικό: "ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ"
Ενότητα: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ"
Τεύχος 48, Μάϊος-Ιούνιος 2006

Ερντογάν προς Ελλάδα για Αγιά Σοφιά: Εσείς διοικείτε την Τουρκία ή εμείς;
ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας