Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

ΑΡΑΤΕ ΠΥΛΑΣ και εισέλθετε μέσα στην ανθρώπινη ιστορία ως εργαλεία ΘΕΟΥ.


ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
« Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Κυριακή 14, Ιουνίου 2020 τα εγκαίνια του μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, που είναι αφιερωμένος στην Ανάσταση του Χριστού.
Τα εγκαίνια τέλεσε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, πλαισιούμενος από Μητροπολίτες και Επισκόπους της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας.
Στα εγκαίνια παρέστησαν ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σ. Σοϊγκού, βετεράνοι στρατιώτες του μεγάλου πατριωτικού πολέμου, καθώς πλήθος πιστών.
Να σημειωθεί ότι ο Καθεδρικός Ναός των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, κατασκευάστηκε προς τιμήν της νίκης επί των ναζί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο»


ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
« “Χτίσαμε λουξ πολυκατοικίες και μεγάλα κτίρια για να έρχονται οι πριμαντόνες και τα καθάρματα της Ευρώπης και να οργιάζουν στον τόπο μας”, ανέφερε ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως  κ. Ιερεμίας κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του στις επετειακές εκδηλώσεις της Σύστασης της Α’ Πελοποννησιακής Γερουσίας. 
Η αναφορά του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη έγινε με αφορμή την υπενθύμηση του “Τάματος του Έθνους” που δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί και ζήτησε την παρέμβαση των αρχόντων του τόπου μας για το θέμα αυτό, ώστε να εκπληρωθεί το τάμα, αφού, όπως είπε, η μη εκπλήρωσή του οδηγεί σε κακά για το λαό μας. 
Μάλιστα χρησιμοποίησε και τη γνωστή φράση “σε παιδί και Άγιο μην τάξεις”. 
Το Τάμα του Έθνους ήταν υπόσχεση των Ελλήνων επαναστατών του 1821 προς τον Χριστό για την ανέγερση ενός Ιερού Ναού ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον Οθωμανικό ζυγό.
Eμπνευστής του τάματος θεωρείται ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.»  https://www.romfea.gr/diafora/37645-gortunos-xtisame-louj-polukatoikies-gia-tis-primantones-kai-ta-katharmata-tis-europis


ΤΟ ΤΑΜΑ και ΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ ευθυγραμμίζονται.
Κολοκοτρώνης « τον πρώτο χρόνο της Επανάστασης με την ομόνοια που είχαμε θα φτάναμε στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ , μετά μας έπιασε η διχόνοια»
ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ « την ΠΟΛΗ θα την πάρουν άλλοι για εμάς»

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας