Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Την κτυπούσε ο πονηρός στον τοίχο και αυτή για να τον « εκδικηθεί» βάπτιζε παιδιά. Η Γερόντισσα που προείδε αερομαχίες πάνω από την Κρήτη.


Μπορεί εμείς να λέμε ότι γνωρίζουμε κάτι κολλυβο –γράμματα και να ψηλαφούμε με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, τον ορατό και αόρατο πόλεμο που ξεσηκώθηκε εναντίον της Ελλάδος και των Ελλήνων, αλλά δεν γνωρίζουμε ότι σε αυτό τον πόλεμο μπήκαν πρώτα τα πετεινά του Ουρανού , οι αφανείς  ασκητές , οι ταπεινοί γέροντες και οι αγωνίστριες γερόντισσες και δίνουν μάχες για να μας κρατήσουν όρθιους στην ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ  ΠΙΣΤΗ.
Μόλις πριν λίγες ώρες γράψαμε για την Γερόντισσα Νυμφοδώρα από την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Κορακίων Χανίων και έρχονται νέες μαρτυρίες για την ασκητική βιοτή της.
Εμείς γράψαμε περί τούτων  
« Μια μέρα την επισκέφτηκα μας είπε η πνευματική της θυγατέρα και δίχως να την ρωτήσω τίποτε , η γερόντισσα είχε κλείσει τα μάτια της και μου έλεγε «πω- πω παιδάκι μου γίνονται αερομαχίες πάνω από την Κρήτη μας, πω – πω τι γίνεται; Να τώρα οι δικοί μας ρίχνουν τούρκικα αεροπλάνα και πιάνουν αιχμαλώτους»
Και σήμερα ελάβαμε μαρτυρίες για το βάθος του πνευματικού αγώνα που έκανε η γερόντισσα μέσα στην ασκητική παλαίστρα της.
ΜΑΡΤΥΡΙΑ
« Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες είχε καμπουριάσει, αυτό προήλθε διότι ο πονηρός την χτυπούσε στον τοίχο, όπου και την τραυμάτισε. Τότε του είπε « θα σε εκδικηθώ»  και έκανε σαράντα βαπτίσεις  παιδιών στην Αφρική. Είχε βαφτίσει και το δικό μου.»  
Μόνο έτσι δύνανται να εξηγηθούν πολλά πράγματα. Το προφητικό χάρισμα δίνεται μέσα από πραγματική ομολογία και άσκηση εν ΧΡΙΣΤΩ
« αυτό που μετράει στην ζωή  μας όλη, είναι να είμαστε στα πόδια του ΧΡΙΣΤΟΥ» έλεγε η Γερόντισσα .

Κάποια ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ της παρουσιάστηκε ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ και της είπε " μείνε και ξενύχτησε μαζί μου" 

η Γερόντισσα ξενύχτισε δίπλα ΤΟΥ παρόλο που την  προηγούμενη νύχτα  της είχε σπάσει τα πλευρά ο πειρασμός και υπέφερε. ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΗΤΑΝ ΥΓΙΗΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΙΑ.

Ας έχουμε όλοι μας την ευχή της τέτοιες ώρες και ιδιαίτερα η Κρήτη μας.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας