Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Οι Καμπάνες στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ακούστηκαν ήδη και ο Μπαχτσελί λέει : «Δεν θα ακουστούν καμπάνες στην Αγιά Σοφιά » Τι διάβασε και έκανε αυτές τις δηλώσεις;


Φώτο – πρωινό στον Βόσπορο την ώρα του Όρθρου.


ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ- γιατί πριν ακουστούν κανονικά οι καμπάνες , ακούστηκαν ¨δοκιμαστικά¨  πριν λίγα 24ωρα.

Πριν μερικά χρόνια μέσω ενός αγαπητού φίλου, γνωστός μας  Γέροντας,  αλλά και στο Ορθόδοξο πλήρωμα της Ελλάδος και απανταχού, μας μετέφερε τα εξής:
« οι τούρκοι μπαίνουν – βγαίνουν στο χώρο του Ελληνικού Διαδικτύου και ξέρουν φαρσί τις προφητείες που γράφονται και λέγονται, αλλά και όλα τα γεγονότα που ήδη σχετίζονται με αυτές. Όμως  δεν μπορούν να τις εννοήσουν στην πραγματική τους διάσταση, γιατί τους λείπει η πνευματική διάσταση»
Σήμερα ο Γέροντας επιβεβαιώθηκε ακόμη μια φορά.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας  

Τι διάβασε ο Συγκυβερνήτης  της Τουρκίας Ν.Μπαχτσελί και είπε τα παρακάτω σήμερα, ανήμερα του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, στις 8-6- 2020:

«Δεν θα ακουστούν καμπάνες στην Αγιά Σοφιά - Να προσέχουν οι Έλληνες»

Ο κυβερνητικός εταίρος του Ρ.Τ.Ερντογάν και επικεφαλής του CHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί έκανε νέες προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας αναφορικά με την Αγιά Σοφιά, υποστηρίζοντας την μετατροπή της σε τζαμί.
Σχολιάζοντας το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί που ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει ζητήσει να εξεταστεί, ο Μπαχτσελί τόνισε:
«Η Αγία Σοφία είναι τζαμί, ένα σύμβολο της κατάκτησης από τον τουρκικό μουσουλμανικό λαό. Αυτό είναι μια αλήθεια που δεν αλλάζει και πρέπει όλοι να κατανοήσουν. Με το θέλημα του Αλλάχ, το κάλεσμα για προσευχή (εζάν) θα ακουστεί από τους μιναρέδες της Αγίας Σοφίας και όχι ο ήχος της καμπάνας». https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/885682_sygkyvernitis-toyrkias-nmpahtseli-den-tha-akoystoyn-kampanes-stin-agia


Μήπως διάβασε λοιπόν ο Μπαχτσελί το παρακάτω που διάβασαν πολλοί στις 31 ΜΑΙΟΥ του 2020, λίγα 24ωρα πριν τις ανωτέρω δηλώσεις του  ;

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ « Μετά την εκδήλωση των τούρκων για την άλωση ( 29 ΜΑΙΟΥ 2020)  ακούστηκαν Ορθόδοξες καμπάνες κοντά στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.» https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/05/blog-post_35.html

 Γείτονας της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ που διαμένει εγγύς σε αυτήν, μετέφερε το παρακάτω γεγονός.
« Μετά το τέλος της  τουρκικής εκδήλωσης για την άλωση και λίγο πιο αργά ( κάπου τα μεσάνυχτα) , άκουσε αυτός  για πρώτη φορά στην ζωή του , εκεί που μένει, να κτυπούν πολλές καμπάνες μαζί.
Ο ήχος τους θύμιζε κάτι από Ορθόδοξη ψαλμωδία ( αλλά δεν μπορούσε να καταλάβει τι)  

Τις άκουσε αυτός και η οικογένεια του όλη . Βγήκαν στα μπαλκόνια να διαπιστώσουν τι είναι αυτό  και δεν  πίστευαν στα αυτιά τους. 

Άκουγαν ολοκάθαρα καμπάνες από την μεριά της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ.

Εκείνη την ώρα είχε ένα αεράκι και υπήρχε  αυξομείωση στον ήχο .  


Το πρωί ρώτησαν  και γείτονες. Μερικοί από αυτούς τους είπαν ότι  άκουσαν κάτι πρωτόγνωρο  να αντιλαλεί από την μεριά της θάλασσας προς την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. 

Απορημένοι οι γείτονες  θεώρησαν ότι είναι συνέχεια από το σόου των προηγούμενων ωρών για την επέτειο της άλωσης. 
Τους έκανε όμως εντύπωση, ότι τα φώτα ήταν σβηστά , τα συνεργεία για την εκδήλωση τα είχαν μαζέψει   ,άρα δεν μπορεί να ήταν από μεγαφωνικές εγκαταστάσεις,  γιατί αυτό έβγαζε  μια όμορφη μελωδία από πολλά σήμαντρα»  

(αυτά μας είπε, αυτά σας λέμε και ο ΘΕΟΣ γνωρίζει πότε θα τις ακούσουμε και εμείς)»
Θα τις ακούσουμε τις καμπάνες και θα έχουμε χαρές.
Θα αλλάξει ο κύκλος και από την ΘΛΙΨΗ που μας ετοιμάζουν, θα εισέλθουμε στην ΧΑΡΑ που μας προετοίμασε ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ, ως μια παρηγοριά για αυτά που περάσαμε  και θα περάσουμε.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας