Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

ΠΡΙΝ από λίγο : Τουρκία: Για γεωτρήσεις στα όρια της «Γαλάζιας Πατρίδας» κάνει λόγο ο υπουργός Ενέργειας.


Με αυτούς  τι συνομιλίες να κάνεις , τι κουλτούρα συμβιβασμού να αναπτύξεις, όπως λένε κυβερνητικοί κύκλοι, τι να περιμένεις από εδώ και πέρα;
Μεταξύ του Πόλεμου και  της Ειρήνης δεν χωράει η βλακεία,  η ανικανότητα και η προδοσία.
« Τα μεγαλεπήβολα σχέδια της Τουρκίας στον ενεργειακό τομέα ανέπτυξε σε συνέντευξή του στην τουρκική τηλεόραση, ο υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, κάνοντας λόγο για γεωτρήσεις και έρευνες στα όρια της «Γαλάζια Πατρίδας», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
https://www.iefimerida.gr/oikonomia/toyrkia-geotrisi-galazia-patrida-ypoyrgo-energeias



« Ο Φατίχ Ντονμέζ αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο με τα πλωτά γεωτρύπανα και τα ερευνητικά σκάφη, υπογραμμίζοντας ότι τα τελευταία 2-3 χρόνια πραγματοποιήθηκαν 6 μεγάλου βάθους γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο και η έβδομη με το Γιαβούζ είναι σε εξέλιξη στα δυτικά της Κύπρου.

 «Χρησιμοποιούμε συχνά αυτό το χάρτη, γιατί η περιοχή στην οποία αναφερόμαστε είναι μια πολύ ευρεία περιοχή, αν κοιτάξετε.

Όπως είναι ο νέος όρος, θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτά είναι τα σύνορα της Γαλάζιας Πατρίδας μας» . https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/891618_toyrkos-yp-energeias-se-exelixi-i-katahorisi-ton-syntetagmenon-toy