Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

« Μην προστίθεται πόνο πάνω στον πόνο, δεν βλέπετε την ΠΑΝΑΓΙΑ μας που κλαίει αυτές τις ώρες για εμάς;»


Δεκάδες τα σχόλια συμπαράστασης προς την δοκιμαζόμενη αδελφότητα της Ιεράς Μονής της Παναγίας στην Βαρνάκοβα.
Μεγάλος ο πόνος αυτόν που καταγράψαμε από τις πρώτες ώρες της καταστροφής. Γράφαμε  

 και αισθανόμασταν τον πανελλήνιο πόνο όλων των πιστών.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τα παρακάτω σχόλια :
Unknown 17 Ιουνίου 2020 - 10:55 π.μ.
« Στον κόσμο όλο δεν υπάρχει αδελφότητα σαν την Βαρνάκοβα. Ταπεινή αγιασμένη δοτική με απέραντη αγάπη για όλους. Όσο για την κεφαλή της αδελφότητα δεν υπάρχουν λόγια για περιγραφή. Την γνώρισα πριν πολλά χρόνια και νοιώθω ευγνωμοσύνη στο Θεό που μου έδωσε το μεγαλύτερο δώρο. Αυτό ισχύει για όσους την γνωρίζουν. Είναι θείο δώρο για όλους μας ή Θεοδοσία Υποκλίνομαι σε όλη την αδελφότητα για την προσφορά τους σε όλους μας. Όσο γι αυτούς που λένε ασυναρτησίες, ας τους κρίνει ο Θεός Να είναι βέβαιοι γι αυτό. Αν δεν ήταν η αδελφότητα σήμερα το ευλογήμενο μοναστήρι θα ήτα στάβλος η ξενοδοχείο.»

Sophie.16 Ιουνίου 2020 - 5:50 μ.μ.
« Και εγώ αγαπάω και νιώθω δέος και θλίψη για την εικόνα τής Παναγίας της Βαρνάκοβας. Πρίν από χρόνια συνομίλησα με την Γερόντισσα και την ευχαριστώ. Συμπαραστεκομαι στην θλίψη τους. Η Παναγία μας να μας σκεπάζει.»


Stella.fid15 Ιουνίου 2020 - 3:04 μ.μ.
« Επειδή έχω την μεγάλη τιμή να γνωρίζω την Ηγουμένη και την αδελφότητα, ειλικρινά σας λέω ότι πρόκειται για σπάνια αδελφότητα ορθοδοξότατη!»


Unknown15 Ιουνίου 2020 - 3:25 μ.μ.
« Είναι ένας φάρος της ορθοδοξίας Γνωρίζω το μοναστήρι στις αμέτρητες φορές που έχω πάει. Ο Θεός θα δείξει τα σημάδια του.»

Κάποιοι αδελφοί όμως βιάστηκαν και έβγαλαν το πόρισμα πριν την πυροσβεστική . Μάλιστα στηρίχτηκαν σε γεγονότα αναφοράς από τοπικά ιστολόγια δίχως να υπάρχει ισχυρή  τεκμηρίωση ότι στο εν λόγο μοναστήρι έγινε συμπροσευχή με τους Ουκρανούς του Επιφάνιου.
 Επικαλούνται  μάλιστα φώτο και βίντεο από άλλες γειτονικές μονές, αυτό όμως  δεν τεκμηριώνει τους λογισμούς τους και χύνουν δηλητήριο στις ψυχές τέτοιες ώρες.
Με λίγα λόγια όλα τα μοναστήρια τα έβαλαν στον  ίδιο σάκο και έτσι ανακάλυψαν την αιτία της συμφοράς για την ΠΑΝΑΓΙΑ στην Βαρνάκοβα .

Ενώ η συμφορά αφορά όλους μας ανεξαιρέτως και κατά το αντίστοιχο ποσοστό ευθύνης μας σε εκκλησιαστικούς ή λαικούς

Η ΠΑΝΑΓΙΑ της Βαρνάκοβας από μόνη της είναι μια ολόκληρη σημειολογία που δεν την έχουμε  ακούσει από τους γεωπολιτικούς που βγαίνουν στο γυαλί ( πολλοί από αυτούς σήμερα λένε πράγματα που έλεγαν οι γεροντάδες του αιώνα μας, άσχετα αν πριν καιρό δεν έλεγαν τίποτε)

ΕΡΩΤΗΜΑ

Στην προηγούμενη φωτιά στην Ιερά Μονή , πριν τρία χρόνια
 ο Χουλουσί Ακάρ ήταν  αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της γειτονικής χώρας όταν την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 σκάζει μύτη. Γράφαμε τότε:
«Με τα νεύρα της Αθήνας παίζει η Άγκυρα, καθώς μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τη μη έκδοση των 8 αξιωματικών στην Τουρκία και τις απειλές του Ταγίπ Ερντογάν, σήμερα το πρωί μια πυραυλάκατος προσέγγισε τα Ιμια.

Το περιστατικό έγινε περίπου στις 11 το πρωί της Κυριακής, όταν τουρκική πυραυλάκατος μαζί με δύο ταχύπλοα των ειδικών δυνάμεων με κομάντος φάνηκε να κατευθύνονται με ταχύτητα προς τις δύο βραχονησίδες. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, στην πυραυλάκατο επέβαινε ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της γειτονικής χώρας, Χουλουσί Ακάρ.

Το ΓΕΕΘΑ απαντά στην τουρκική πρόκληση στα Ιμια: Υπήρξε παραβίαση υδάτων»
ΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ

«Στις φλόγες έχει παραδοθεί το ιστορικό μοναστήρι της Βαρνάκοβας στη Ναυπακτία.

Η φωτιά έχει προσλάβει μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να καίγονται οι κοιτώνες του μοναστηριού, ενώ εκτός κινδύνου βρίσκονται οι μοναχές, οι οποίες έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

Παράλληλα, μάχη με τις φλόγες δίνουν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, που προσπαθούν να περιορίσουν την φωτιά.»


Το ΒΡΑΔΥ της  ΚΥΡΙΑΚΗΣ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 βρίσκει τον  Χουλουσί Ακάρ να  είναι ο ΥΠΕΘΑ της τουρκίας που δεν χάνει την ευκαιρία να μας απειλεί,  ότι θα μας συντρίψει.

Ένας λαϊκός που είδε την ΠΑΝΑΓΙΑ να κλαίει, μας είπε:
« δεν γνωρίζω αν πρέπει να ευχηθώ σε κάποιον να δει την ΠΑΝΑΓΙΑ να κλαίει , γιατί μπορεί να μην το αντέξει και να φύγει»
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας