Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Η ΠΑΝΑΓΙΑ της ΒΑΡΝΑΚΟΒΑΣ αποκαθιστά την ΑΛΗΘΕΙΑ. Αυτές τις στιγμές πρέπει να συμπάσχουμε για να δούμε το ΕΛΕΟΣ της ΜΕΧΑΛΟΧΑΡΗΣ .


Την ώρα που κλαίγαμε, άλλοι τιμητές των πάντων διέσπειραν ανακριβείς ειδήσεις. Δεχτήκαμε την μήνι τους γιατί βρεθήκαμε απέναντι τους επισημαίνοντας δια επανειλημμένης  αρθρογραφίας με  αντικειμενικά στοιχεία:
Ένα μεγάλο ΕΥΓΕ σε εκείνα τα ιστολογία που διόρθωσαν με γενναιότητα το λάθος.
« ΗΜΑΡΤΟΝ: ΟΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑ!( από το ιστολόγιο με την λεβεντιά ΗΓΓΙΚΕΝ που σε δύσκολους καιρούς με τόσα άλλα τέτοια ιστολόγια μας πρόσφεραν πολλά) 
Μόλις έμαθα, ότι τελικά οι σχισματικοί της Ουκρανίας δεν πήγαν στην Βαρνάκοβα αλλά σε άλλα κοντινά μοναστήρια της περιοχής και είναι μεγάλη αδικία και συκοφαντία εκ μέρους μας, όσοι αποδώσαμε ή αφήσαμε να εννοηθεί ότι η φωτιά έπιασε γι' αυτόν τον - πνευματικό - λόγο, ωσάν να είμαστε οι ερμηνευτές και οι κήνσορες των τεκταινομένων.
Είναι το χειρότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, πάνω στον πόνο που έχουν οι μοναχές για την καταστροφή να ακούνε και τέτοιες λάθος πληροφορίες ή και συκοφαντίες από μερικούς.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΖΗΤΩ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΣΥΓΝΩΜΜΗ ΓΙΑ  ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ  https://topothoumeno.blogspot.com/2020/06/blog-post_523.html#more»


Δεκάδες τα σχόλια που ακολούθησαν μετά το ήμαρτον , κάτι που δείχνει την πνευματική ευρυχωρία της καρδιάς του Έλληνα.
Αναφέρουμε ενδεικτικά:
Σου το έγραψα ως σχόλιο αλλά δεν το έλαβες υπόψη. Είναι μοναστήρι της πνευματικής οικογένειας τους Αγίου Εφραίμ της Αριζόνας. Έβγαζε τα βιβλία του. Η γερόντισσα είναι Αγία. Διακριτική. Στενοχωρήθηκα γι αυτά. Η συγγνώμη σου θα την ανακουφίσει.
Ερμηνευτές των φαινομένων που ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ο Κύριος μας, μπορούν να είναι μόνο όσοι έχουν αληθινά ΕΝΩΘΕΙ μαζί Του, οι πραγματικοί και μόνοι Θεολόγοι, οι Άγιοι μας ... Αυτοί που έχουν κόψει το ίδιον θέλημα, για να ενεργεί μέσα τους και μέσω αυτών ο ίδιος ο Χριστός!
2.               
Οι σχισματικοί  ήθελαν να πάνε στη Βαρνακοβα και το ειχαν στο πρόγραμμα. Οι αδελφές δεν θα τους υποδεχόνταν. Κάνανε εν τω μεταξύ έντονη προσευχή για να αποφύγουν τον πειρασμό. Η συνοδεία των σχισματικών καθυστέρησε πολύ στο προηγούμενο μοναστήρι και δεν πήγαν στην Βαρνάκοβα. Η Παναγία φύλαξε το μοναστήρι της. Η απώλεια της εικόνας  οφείλεται μόνο στο φθόνο του Πονηρού για την αγιότητα της αδελφότητας. Είναι σημείο ΜΕΓΑΛΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ. Θα θαυματουργήσει το αντίγραφο πλέον.
Λάθος πληροφορίες πάντα υπάρχουν, αρκεί να ξεκαθαριζουν τα πράγματα. Η Παναγία θα ξαναφτιάξει λαμπρότερη την Μονή Της στην Βαρνακοβα.Έχει τον δικό Της τρόπο !!!
2.               
Φίλιππε, έπεσες θύμα παραπληροφόρησης. Δεν έφταιγες εσύ. Προς τιμήν σου απεκατέστησες την αλήθεια! ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΕΙΑ ΣΟΥ!!!
Κάποια άλλα sites και blog όμως, τα οποία προεξαρχουν σε "μαχητικότητα", δηλώνουν "πολέμιοι του οικουμενισμού" κοκ, τσιμουδιά! Δημοσίευσαν τις ψευδείς πληροφορίες αλλά δεν θεώρησαν σκόπιμο (μέχρι στου τουλάχιστον) να αποκαταστήσουν την αλήθεια, για να παραμείνουν οι εντυπώσεις ότι κατά κάποιο τρόπο τιμωρήθηκε το μοναστήρι!!! Κατά κυριολεξία γι' αυτούς ισχύει η φράση «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»! Δυστυχώς...
Φίλιππε μπράβο για την τοποθέτησή σου. Έκανε λάθος χωρίς κακή προαίρεση βασιζόμενος σε επίσημες (λανθασμένες) πληροφορίες.