Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Δηλώσεις λεβέντικες – δηλώσεις από ένα Λεοντόκαρδο στρατιωτικό μας.


Φώτο από https://www.romfea.gr/

Μπορεί η Ρωσική χορωδία  να ακούγεται  καλά ( να ισοκρατεί)- βλ. φώτο , αλλά η  αντίστοιχη Ελληνική  δίνει άλλο χρώμα και καρδιά, γιατί στα ψαλμωδήματα της  συμμετέχει η ίδια η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Όταν ανέλαβε ο νέος  Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ένας  σεβάσμιος ΓΕΡΟΝΤΑΣ μας είπε: « αυτός παιδί μου είναι ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ»

Τέτοιες στιγμές έχει  τις προσευχές όλων μας για να τον συνοδεύουν στο ύψιστο καθήκον του.
Για να κάνεις τέτοιες δηλώσεις πρέπει να έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι 

«αν πατήσει οποιαδήποτε ξένη δύναμη σε ελληνικό έδαφος «πρώτα θα την κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι» Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος
  
« Στην ενημέρωση από τον Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο των στρατιωτικών συντακτών, χαρακτήρισε «μεγάλο ηγέτη» τον Τούρκο Πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν και πρόσθεσε «αλλά δεν ξέρουμε πως θα καταλήξει στο τέλος».

Σε ότι αφορά τις τουρκικές προκλήσεις αλλά και το ενδεχόμενο ενός χερσαίου επεισοδίου στον Έβρο είπε: «Γίνονται πολλές προκλήσεις στη θάλασσα και στον αέρα».

Διέψευσε ότι πάτησαν Τούρκοι στρατιώτες σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο και ότι γκριζάρισαν την περιοχή και πρόσθεσε ότι «αν πατήσει οποιαδήποτε ξένη δύναμη σε ελληνικό έδαφος «πρώτα θα την κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι». Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Αναλυτικά όσα είπε σήμερα:

«Όποιος πατήσει το ποδάρι του σε ελληνικό έδαφος πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα πάμε να δούμε ποιος ήταν. Όποιος συγκρουστεί με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να ξέρει ότι θα φύγει με βαρύ κόστος. Θέλουμε διάλογο αλλά επί ίσοις όροις.
Αυτό δεν το θέλει η Τουρκία και στόχος στη θητεία μου είναι να μην προσέλθει η Ελλάδα σε οποιονδήποτε διάλογο που δεν θα είναι υπό αυτές τις προϋποθέσεις»
«Είμαστε πανέτοιμοι κι ας μην έχουμε αυτά που θα θέλαμε από οπλικά συστήματα κι ας μην έχουν προχωρήσει όπως θα θέλαμε αναβαθμίσεις και συντηρήσεις. Αυτό φαίνεται και από τις συνεχείς εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Έχουν γίνει και Συμβούλια Αρχηγών και καθένας ξέρει τι επακριβώς θα κάνουμε αναλόγως του σεναρίου που θα εξελιχθεί. Οι Τούρκοι με τη συμπεριφορά τους προδίδουν και μεγάλη νευρικότητα για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας τους. Όσες χώρες διετέλεσαν κάποτε αυτοκρατορίες, παρουσιάζουν συμπεριφορές που σχετίζονται με τις αναμνήσεις τους. Αυτό στη δική τους τουλάχιστον περίπτωση προκαλεί μεγάλη αστάθεια»
Βέβαια, εδώ τίθεται ένα ερώτημα: Κάποτε και η Ελλάδα διετέλεσε αυτοκρατορία και μάλιστα διάρκειας 1000 ετών και πάνω, γιατί η συμπεριφορά μας είναι τόσο «χαμηλών τόνων» και κυρίως η γεωπολιτική μας;
«Η Τουρκία με τη συμπεριφορά της πλέον βοήθησε την Ελλάδα να μη φαίνεται ως ο παράλογος που υπερβάλλει για την απειλή.
Πλήττει τα συμφέροντα πολλών χωρών, συμπεριφέρεται σαν να ζει σε άλλον αιώνα.
Έχει δημιουργήσει αντισυσπειρώσεις οι οποίες μπορεί να παίρνει χρόνο να ωριμάσουν, όμως προχωρούν με σταθερά βήματα.
Ο Ερντογάν είναι ένας μεγάλος ηγέτης, αλλά και ένας αυταρχικός ηγέτης.

Μετά από αυτόν η Τουρκία δεν θα είναι η ίδια.

Η Ιστορία θα κρίνει αν θα μείνει ως μεγάλη προσωπικότητα ή ως ο μοιραίος ηγέτης.
Ό,τι λέει το κάνει, το ξέρουμε, να ξέρει όμως και αυτός ότι τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για εμάς.
Εάν στραφεί εναντίον μας θα κάνουμε αυτό που πρέπει και θα επηρεάσουμε την κρίση της Ιστορίας γι’ αυτόν.»

«Στην πρόσφατη θυελλώδη σύνοδο των υπουργών στο ΝΑΤΟ συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπάρχει άλλο κράτος που να έχει συνεχή και άμεση απειλή στην κυριαρχία του. Γενικώς όλοι επιχειρούν να αποφύγουν αντιπαράθεση με την Τουρκία, όμως το επεισόδιο με τους Γάλλους τους υποχρέωσε να σταματήσουν να προσποιούνται πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Είμαστε ένα κράτος που έχει αποδείξει ότι σέβεται τον ανθρώπινο πόνο.

Κάναμε τα πάντα στον Έβρο υπερβάλλοντας εαυτούς, ιδιαίτερα τα στελέχη στην πρώτη γραμμή, διότι δεν μπορούμε να ανεχθούμε το κράτος συμμορία να χρησιμοποιεί έτσι τους ανθρώπους αυτούς για να πλήξει την ελληνική κυριαρχία.» https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/geetha/888789_ageetha-kfloros-rterntogan-einai-megalos-igetis-alla-allo-kathestos

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ -όταν ανάβουμε ένα κεράκι για την οικογένεια μας, ας ανάβουμε ακόμα και ένα άλλο κεράκι για την άλλη οικογένεια μας, που είναι τα στρατεύσιμα παιδιά μας.
ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ-είναι ανάγκη να ξαναγραφούμε στα ληξιαρχεία των ηρώων  της Ιστορίας.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας