Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Τα πράγματα δεν είναι παίξε – γέλασε. Ενημερώστε πρώτα τον Ελληνικό Λαό -« ο Μητσοτάκης συγκαλεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να προχωρήσει συμφωνία με την Αίγυπτο» -ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;


Και τα ψάρια στα Ελληνικά πελάγη σήμερα καταλαβαίνουν τα παιχνίδια την ώρα που βγήκε ο φαλαινοκαρχαρίας της τουρκίας και φτάνει νότια της Κρήτης, ίσαμε με την Λιβύη.
 Διαβάζουμε από το https://www.militaire και αναρωτιόμαστε τι είναι όλα αυτά τα πρωτάκουστα;
«Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών θα συγκαλέσει ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis.gr και του Βασίλη Σκουρή , σε περίπτωση που επιτευχθεί συμβιβασμός με την Αίγυπτο για τον καθορισμό της ΑΟΖ μεταξύ των δυο χωρών. Η διαπραγμάτευση είναι πολύ δύσκολη, καθώς η Αίγυπτος δεν περιορίζεται σε μερική διευθέτηση, αλλά φέρεται να ζητάει μειωμένη επήρεια σε νησιά όπως η Κρήτη, ενώ με τα αιτήματά της για τον 28ο μεσημβρινό θέτει ουσιαστικά θέμα και για τη νήσο Ρόδο.
Αυτή τη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση επιμένει στη θέση για 100% επήρεια των ελληνικών νησιών, σε περίπτωση όμως που υπάρξει δυνατότητα εθνικά επωφελούς συμβιβασμού, η ηγεσία της κυβέρνησης θα συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να λάβει τις σχετικές αποφάσεις.
Σύμφωνα δε με ορισμένες άλλες πληροφορίες, επ΄αυτού έχουν ενημερωθεί και κόμματα της αντιπολίτευσης, μέσω συγκεκριμένων διαύλων.
Η Αθήνα φέρεται αποφασισμένη να περιμένει έως τον Σεπτέμβριο, ενώ δεν είναι έως τότε στις προτεραιότητές της η συμφωνία με τη Λευκωσία για χάραξη ΑΟΖ μεταξύ των δυο χωρών. https://www.militaire.gr/o-mitsotakis-sygkalei-symvoylio-politikon-archigon-gia-na-prochorisei-symfonia-me-tin-aigypto/
 ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΜΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΑ

ΔΡ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ