Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

200 έτη από το ΑΓΙΟ 1821" η τουρκία απειλεί και μαζί διαλύεται" ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΦΛΟΥΡΙ;

 

Φώτο το γνωστό Ψηφιδωτό της Υπεραγίας Θεοτόκου μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ 

Γιατί το 1821 ήταν ΑΓΙΟ;

Γιατί έβαλε την υπογραφή του ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ σύμφωνα και όχι μόνο  με τα λεγόμενα του Κολοκοτρώνη ή του Μακρυγιάννη, αλλά και με τα  πολλά ΘΑΥΜΑΤΑ του ηρωισμού που έζησαν οι πρωταγωνιστές του, ξυπόλητοι στρατιώτες του ΧΡΙΣΤΟΥ που βάλθηκαν να λευτερώσουν ΠΙΣΤΗ και ΠΑΤΡΙΔΑ.

Όλα τα  άλλα φληναφήματα και πομφόλυγες  που ακούμε πομπωδώς για τα γενέθλια αυτής της ιστορικής ημερομηνίας ορόσημου, για εμάς είναι γλυκανάλατα και δεν ακουμπούν το DNA του Έλληνα που σήμερα θέλουν να το θεραπεύσουν.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΝΑ ΜΗΝ  ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ  ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ  ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΎΝΤΑΙ ΤΑ ΜΜΕ..

" Το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Τουρκίας εκτινάχθηκε πάνω από τα 45 δισ. δολάρια έως τώρα φέτος, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία, καθώς ο αντίκτυπος από την πανδημία παρέτεινε τη χειρότερη οικονομική κάμψη στη διάρκεια των σχεδόν δύο δεκαετιών που είναι στην εξουσία ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στο πρώτο 11μηνο του έτους, το έλλειμμα αυξήθηκε περίπου 82%, σύμφωνα με την τουρκική στατιστική υπηρεσία, με τις εξαγωγές να υποχωρούν 8,3% και τις εισαγωγές να αυξάνονται 3,5%. Μόνο τον Νοέμβριο, το έλλειμμα εκτινάχθηκε σε πάνω από 5 δισ. δολάρια. Η μεγάλη ανισορροπία στο εμπορικό ισοζύγιο, προσέγγισε το έλλειμμα ύψους 55 δισ. δολαρίων του 2018, όταν η κρίση της τουρκικής λίρας σηματοδότησε το τέλος ετών με υψηλή οικονομική ανάπτυξη, την οποία τροφοδότησαν οι φθηνές ξένες πιστώσεις.

Τα μέτρα για τον περιορισμό της COVID-19, από την οποία έχουν πεθάνει σχεδόν 21.000 άνθρωποι στην Τουρκία, συρρίκνωσαν τα έσοδα από τον τουρισμό, ενώ τα επίπεδα – ρεκόρ στη χρήσης του δολαρίου ως νομίσματος σε μία χώρα που είναι πολύ εξαρτημένη από τις εισαγωγές, επέτειναν το χρόνιο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου." από το https://www.militaire.gr/toyrkia-megali-ayxisi-sto-elleimma-toy-emporikoy-isozygioy-to-2020/

Ο τούρκος τα φράγκα του "τα έφαγε" στις επιδείξεις για την μετατροπή της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ σε τζαμί, στις παρελάσεις των σεισμογραφικών του στο ΑΙΓΑΙΟ και την Αν. Μεσόγειο, στην μισθοδοσία των εγκληματιών μισθοφόρων τζιχαντιστών στις εκστρατείες στην Συρία, στην Λιβύη , στο Ναγκόρνο - Καραμπάχ στην Αρμενία , στην Σομαλία και αλλού. Όλα αυτά ήθελαν φράγκα και ο σουλτάνος πλήρωνε γιατί είχε μεγαλεπήβολα σχέδια . Α!! ξεχάσαμε και  την χρυσή προμήθεια των ρωσικών S-400  πυραυλικών συστοιχιών.

ΣΗΜΕΡΑ σε μια Ιερά Μόνη  έκοψαν την Βασιλόπιτα. Τα κομμάτια ήταν πολλά. ΚΑΙ το φλουρί φέτος έπεσε για πρώτη φορά ( γιατί πάντα ο ηγούμενος χώριζε ένα κομμάτι για την ΠΟΛΗ ) έπεσε στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.

Φέτος άρχισαν οι ευχές φράσεις κλισέ "το έτος 2021, να είναι το έτος της Θεραπείας μας " 

ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΟΥΝ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ  "ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ" ΟΛΑΚΕΡΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΩΝ  ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΩΝ.


  Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΟ 2021

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας