Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Όταν οι άγιοι πατέρες μας έλεγαν ότι η ΑΜερική θα γίνει Μερική , φυσικό ήταν κάποιοι να χαμογελούν. ΣΗΜΕΡΑ όμως;


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Υπάρχουν πληροφορίες, ότι δόθηκαν εντολές σε κυβερνήτες πολιτειών των ΗΠΑ να λάβουν τάχιστα όλα τα έκτακτα μέτρα στα κυβερνητικά κτίρια των πολιτειών τους, ώστε να αντιμετωπίσουν έντονες διαμαρτυρίες βίας που πιθανώς να ξεσπάσουν τα επόμενα 24ωρα πριν την ορκομωσία του Μπάιντεν.

Κανείς δεν περίμενε αυτή την τροπή των γεγονότων , η οποία επιδεινώνεται ώρα με την ώρα ακόμα και μέσα στην Γερουσία- Κογκρέσο  που οι Ρεμπουμπλικάνοι διαφωνούν μεταξύ τους.

Το όλο σκηνικό θυμίζει νύχτες και ημέρες Βαγδάτης στην μετά - Σαντάμ περίοδο όταν οι διάφορες φατρίες μάλωναν μεταξύ τους και στους δρόμους ανατιναζόταν με εκατόμβες αθώων  ψυχών .

Ο πνευματικός νόμος λειτουργεί αδέκαστα και δεν είναι προσωπολήπτης.

Σήμερα δεχτήκαμε ένα τηλεφώνημα από τις ΗΠΑ και από γνωστό μας ομογενή καθηγητή με πολύχρονη σταδιοδρομία σε εξελιγμένους κλάδους έρευνας , ο οποίος ταυτόχρονα εδώ και 20 έτη ασχολείται με την εκκλησιαστική ιστορία γράφοντας μάλιστα και πληθώρα σχετικών βιβλίων.

Μεταξύ των άλλων βρήκαμε την ευκαιρία να τον ρωτήσουμε "τι γίνεται τελικά στην Αμερική και που θα πάει αυτό το πράγμα;"

Θεωρήσαμε την γνώμη του καθοριστική γιατί αφενός είναι ακομμάτιστη προσωπικότητα και άρα μπορούσαμε να έχουμε μια αντικειμενική άποψη.

Η απάντηση του ήταν: 

"έρχεται εμφύλιος, αυτή η αρρώστεια είναι χειρότερη από κάθε πανδημία" 

" στην Αμερική ο ιστορικός κύκλος των 250 ετών απο την ίδρυση των ΗΠΑ έκλεισε , το Έθνος αυτός που συγκροτήθηκε από πολλές εθνότητες βρίσκεται σε νεα αναζήτηση με άσχημες επιπτώσεις για όλο τον πλανήτη" 

" γνωρίζουμε, ότι τα πράγματα δεν είναι καλά εδώ στις ΗΠΑ  και μόνο στον Χριστό και την Ορθοδοξία που μας έφερε ο άγιος γέροντας Εφραίμ ο Αριζονίτης μπορούμε να στηριχθούμε και να ελπίζουμε σαν ομογένεια"

" εσείς εκεί να προσέχετε τον τούρκο γιατί καιροφυλακτεί"  

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας